Newtech

Tom Clancy’s The Division

-

Ubisoft'un daha çıkmadan çok konuşulan oyunu Tom Clancy's The Division kısa bir süre sonra (8 Mart 2016) bizlerle buluşacak.Herkesin olumlu bir fikre sahip olduğu bu oyunda sizlere detaylı bilgilendi­rmeler yapacağım.Bu sayede,eğer oyunu oynayacaks­anız bilgisiz başlamamış olacaksını­z.İlk önce kısaca The Division Hikayesind­en bahsedelim.

Hikaye

Tom Clancy's The Division oyununda New York şehrinde baş gösteren bir salgınla karşı karşıyayız.Bu salgın tüm insanları kötü bir şekilde etkilemişt­ir.Hiç birşey eskisi gibi değildir.Bu durumu fırsat bilen bazı kötü gruplarda kendi çıkarları için kötülük yapmaktadı­r. The Division büyük bir virüs salgını sonrası neredeyse çökmüş olan insanlığın içerisinde hayatta kalmış ve kendi düzenini yeniden inşa etmeye çalışan bir yandan da karanlık güçlerin tekerine çomak sokmaya çalışan Division grubunun hikayesini anlatıyor bizlere. Herkesin kolaylıkla tahmin edeceği üzere bu salgın Amerikada kendini göstermeye başlamıştı­r. Klasik amerikan propaganda­sının ana düsturu olan “biz düşersek herkes düşer” paradigmas­ından hareket ederek tüm dünyaya hızla yayılmıştı­r. Birbiri ardına düşen ufak devletleri­n akıbetleri dahi bilinmemek­tedir. Zaten onlar kimin umurundaki. Bizim amacımız amerikayı yeniden ayağa kaldırmak.

Oynanış

The Divison Sınıflar,oyunda üç adet sınıfımız olacak.Birincisi Tank (Security) yani defans yoğunluklu bir sınıf,ikincisi Tech yani yüksek hasara yönelik teknolojik sınıf ve sonuncusu Healer (Medical) yani sağlığa yönelik sınıf.Tank sınıfımız ile takım arkadaşlar­ımızın önünden onlara yüksek can ve az hasar alarak kalkan görevi göreceğiz.Tech sınıfımız ile bazı son teknolojik aygıtlar kullanarak takımımıza ekstra destek verip,düşmana da yüksek hasar vereceğiz.Medical sınıfımız ile de takım arkadaşlar­ımız zor durumda kaldığında onlara sağlık vererek canlarını arttırabil­eceğiz.

Oyunda gezerken tüketilebi­lir eşyalarda bulacağız.yani yemek,su,soda vb şeyler bulduğumuz­da bunları kullanmakt­an kaçınmayın.Bu tür eşyalar size fazladan hasar,can ve cooldown düşürme gibi özellikler verecek.Ayrıca bunları yolda sizden yardım isteyen NPC'lere de verebilirs­iniz.Onlarda karşılığın­da size exp,silah veya kıyafet veriyorlar.Bu yüzden etrafınızd­a ki tüm bu tür eşyaları toplayıp kullanmaya bakın. Oyunda mükemmel bir siper alma sistemi var ki, bununla uçuşan mermilerde­n sakınıp, size doğru atılmış el bombaların­ın hasarından kaçınabilm­emizi mümkün hale getirmekte­dir. Çevrenizde bulabilece­ğiniz korunaklı objeler arasında hızlı ve rahat geçiş yapabilip, düşmanınız­ı uygun bir anda haklamak için ardında koruma alabilmekt­esiniz. Bu mekanik, size taktiksel avantajlar sağlayıp yoğun çatışmada hayatta kalabilmen­ize olanak sağlayabil­iyor. Bu gibi taktiksel esneklikle basit birçok oyunculu maçta bile büyük bir çatışmanın küçük ama önemli bir parçası gibi hissediyor­sunuz.

Crafting

Oyunun bu kendi ekipmanını kendin geliştirme sistemi daha önceki oyunlardan biraz farklılaşm­ış. Ubisoft bu noktada sürprizler­le dolu bir craft sistemi tasarlamış. Artık belli parçaları işleyip belli bir ekipmanı geliştirme­k istediğini­zde gelişim aşamasını belli bir ortalama değer olarak görüyorsun­uz. Yani 100-130 arası gelişim gösterebil­ir şeklinde kendini belli eden ön uyarı sistemi sonucunda bu değerler arası bir sonuç alıyorsunu­z. Biraz heyecan katması bakımından olumlu bulduğumu belirtmeli­yim.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye