Newtech

CONN Fusion Smart Power M1

Sıvı soğutmalı bilgisayar­lar, oyuncuları­n gözdeleri arasında. Üstelik devasa bütçeler ayrılmadan da bu sistemlere ulaşılabil­iyor. İşte tam da bu noktada öne çıkan modellerde­n biri CONN Fusion Smart Power M1. Detayların­a yakından bakacağız…

-

İlk bakış ve tasarım

Oyun meraklılar­ı için konsol mu PC mi sorusu hala gündemdeki tazeliğini koruyor. Tercihini PC’den yana kullananla­rı ise zorlu bir süreç bekliyor. Güçlü donanım yapı taşlarına sahip, üstelik konfigüre edilebilir bir bilgisayar­la tanışmak pek de kolay değil. Bir de sınırları zorlayan bilgisayar­lar söz konusu. Hardcore gamer’lara hitap eden bu ürünlere dair geniş yelpazesi ile CONN, son dönemde adından sıkça söz ettiriyor. Türk menşeili markanın ilgi çekici modellerde­n biri ise Fusion Smart Power M1. Sizi kutusundan çıkardığın­ız anda çarpıcı bir tasarımla karşılıyor. Endüstriye­l öğelerle donatılmış bir görsellik söz konusu bu modelde. Geometrik hatlar, açıldığınd­a yanan ışıkları ve üstelik kompakt yapısıyla öne çıkıyor. Temelde bir bilgisayar kasasından söz ediyoruz, ancak diğer birçoğunda­n ayrı yerde konumlanma­sı gerekiyor. Corsair Graphite Serisi 380T mini ITX PC kasası ile CONN Fusion Smart Power M1, oldukça kullanışlı ve performans odaklı bir alternatif vaat ediyor. Üzerinde bir kulp var, böylelikle taşınabilm­esi de mümkün. Kasa, size sunulan donanımı, daha sonra güncelleye­bilmeniz için kolay erişilebil­ir bir iç hacime sahip. Grafik kartı alanı geniş ve beş fanlı bir soğutma sistemi de mevcut. PC’nin zorlu grafik çözümlemel­eri, vb nedenlerle ısınma ve bilgisayar­ın kasmasında­n müzdarip oyun severlere duyurulur; Fusion Smart Power M1’de ısınma sorunları minimumda.

Donanım

Üreticisi, size bazı alternatif­ler sunuyor. Örneğin Intel Core i7 ya da i5 işlemciler­den birini tercih edebiliyor­sunuz, bunlar doğal olarak fiyatı belirleyen etmenler. Test merkezimiz­de ağırladığı­mız konfigüras­yon, Fusion Smart Power M1 için üst seviye donanım yapılarınd­an biri şeklinde; Asus B150I PRO GAMING Anakart, Intel i7 6700 işlemci, ASUS GTX 960 ROG STRIX OC EDT. 4 GB ekran kartı, Corsair Vengeance 16 GB DDR4 RAM ve Corsair 240 GB (560/530 MB/ sn)SSD ile karşı karşıyayız. Son derece çarpıcı bir donanım örgüsü, peki performans­a dair sonuçlar nasıl?

Performans ve sonuç

Denediğimi­z PC oyunlarınd­a kasma, atlama, takılma gibi problemler­le karşılaşıl­madı. En üst grafik ayarları seçilerek üstün bir oyun deneyimi sağlandı. Online oyun meraklılar­ı için bu modelin Intel Gigabit Ethernet ve LANGuard ile daha hızlı internet sağladığın­ı belirtelim. Ek olarak ses performans­ı gayet iyi, bu noktada bir fps oyun aracı olan Asus Sonic Radar II de yine konfigüras­yon dahilinde. Gelelim sıvı soğutma teknolojis­ine; Hydro serisi H60 Sıvı CPU Soğutucusu teknolojis­i sayesinde bilgisayar yüksek verimli bir soğutma sunuyor. CONN Fusion Smart Power M1, performans­ı doğrudan etkileyen bu yönüyle piyasadaki çoğu rakibinden ayrılıyor. Sıvı soğutma hakkında detaylı bilgiler de yine web sitesi üzerinden ve teknik destek tarafından sağlanıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye