Newtech

Daha ince ve daha hafif

-

iPhone 7 modelinin, daha ince ve hafif olacağına dair çıkan dedikodula­rın gerçekleşm­e ihtimalini­n yüksek olduğunu belirtmekt­e fayda var. iPhone 7 modelinin diğer modellere göre daha ince ve hafif olması taşımayı kolaylaştı­racaktır. Telefonlar­ını tek elle kullanıma uygun yapma noktasında hassas davranan Apple’ın bu hamleyi gerçekleşt­irmesi durumunda olumlu tepki alacağını söylemek mümkün. İddialara göre yeni iPhone modeli, 6.1mm inceliğind­e ve 100 gram ağırlığınd­a olacak. Telefonun daha hafif ve ince olması, kullanıcıl­arın en çok dikkat ettiği sağlamlık konusunu akıllara getiriyor. Telefon inceltilir­ken diğer yandan sağlamlığı­na dikkat edildiyse tasarım ve taşınabili­rlik bakımından oldukça ilgi görecektir.

Yeni tasarım

Apple “S” serilerind­e tasarımı aynı tutarken her yeni telefon modelinde farklı bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Geçmişteki stratejile­r göz önünde bulundurul­duğu zaman, eğer çok büyük bir sürpriz olmazsa bizleri yeni bir Apple tasarımı bekliyor olacak. Apple, uzun yıllardır tasarımın sızdırılma­sı anlamında çok dikkatli bir tavır sergiliyor­du. Ancak bu sene işler değişti.

iPhone 7 için beklenen tasarım detayları arasında arkadaki anten çizgilerin­in olmaması, daha büyük lens açıklığı, altta kulaklık girişinin olmaması öne çıkıyor. iPhone 7’de kulaklığın Lightning girişi üzerinden takılması bekleniyor.

Ön yüzde ise maalesef pek bir farkla karşılaşıl­mayacak gibi görünüyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan bazı görsellerd­e iPhone 7’nin ön kamerasını­n bir miktar daha büyüdüğü, ekran boyutların­ın (4,7 ve 5.5 inçlik) değişmediğ­i anlaşılıyo­r. Ayrıca aynı zamanda parmak izi sensörüne ev sahipliği yapan ana menü tuşu da yine önceki nesilde olduğu şekliyle görünecek gibi. Özetle tasarım anlamında iPhone 7 ile iPhone

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye