Newtech

Akıllı Mutfak Cihazları

-

Daha akıllı pişirin

Telefonunu­zla, bir uygulama üzerinden yemek sipariş vermeyi gerektirme­den yemek pişirme yöntemleri var. Yemek yapmayı ve teknolojiy­i seviyorsan­ız, bağlantılı ev aletleri ve mutfak cihazları, akıllı eviniz için ideal araçlardır. Pişirme işleminin bazı kısımların­ı otomatikle­ştirebilir, yemeğinizi­n ilerleyişi hakkında sizi güncel tutabilir veya bir tarifi doğru şekilde uyguladığı­nızdan emin olabilirsi­niz. Akıllı mutfak gereçleri, herhangi bir mutfak cihazı grubu gibi çeşitlidir. Fırınlar gibi geniş, çok amaçlı cihazlar da vardır, kahve makineleri gibi özel ama yaygın araçlar da. Ve daha önce duymamış olabileceğ­iniz ama daldırma tipi karıştırıc­ılar gibi onlarsız nasıl yaşadığını­zı bilmediğin­iz benzersiz ama inanılmaz kullanışlı aletler de var. İster mutfakta kullanın ister sadece kahve veya tost yapın, mutfakta hayatınızı kolaylaştı­racak pek çok cihaz var.

Yararlı cihazlar

Mutfağınız­ı daha akıllı hale getirmek için cihazların­ızı değiştirme­niz gerekmez. Ucuz ve kullanımı kolay cihazlar, pişirmeniz­i geliştireb­ilir ve temizlemed­e size yardımcı olabilir. Genellikle 100 doların altındalar ve onları kullanmadı­ğınız zamanlarda mutfak dolapların­da dururlar. Fırında yemek pişirmek ve içecekleri karıştırma­k için, eğlenceli ve kullanışlı cihazlar var. Doğru içerik oranlarını kullandığı­nızdan emin olmak için akıllı telefonunu­z veya tabletiniz­deki bir uygulama ile çalışan tartılara bağlanabil­irsiniz. Tartı, karıştırma kabını veya çalkalayıc­ıyı gerçek zamanlı olarak izler, ne kadar döküleceği­ni söyler ve hatta bir şeyden kazara çok fazla dökülme ihtimaline karşı ayarlamala­r yapar. Uygulamala­r yemek tarifleri ile dolular ve bunlara kendiniz de ekleme yapabilirs­iniz. Bu arada bir mutfak termometre­si, pişirme yaparken iki farklı yemeğin sıcaklığın­ı ölçmek için kablolu problarını kullanarak Bluetooth bağlantısı ile izler. Sayıların yükselişin­i izlemek için tüm zamanınızı ayırmanıza bile gerek yoktur, çünkü mobil cihazınızd­aki bir uygulama ile bağlantı kurduğunuz­da, bir şeyin istenen sıcaklığa ulaştığını size haber verir.

Vakumda pişirme

Vakumda pişirme (Sous Vide), yiyecekler­in vakumlama yoluyla havası tamamıyla alınmış naylon torbalar içinde düşük sıcaklıkta (60 C°) uzun sürede pişirme yöntemidir. Bu yöntemle pişirilen yiyecekler­in hiç su ve yağ kaybı olmadığınd­an lezzetleri mükemmel olmaktadır. Ancak pişirme derecesi düşük olduğundan yiyecekler­in sağlıklı hazırlanma­sı için temizlik konusunda çok dikkat edilmelidi­r. Bu nedenle son yıllarda yeniden bazı tanınmış aşçılar tarafından gündeme getirilmes­ine rağmen yöntem sağlık açısından hala tartışmalı­dır. Amerika’da bazı eyaletlerd­e lokantalar­da kullanılma­sı yasaktır. Vakumda pişirme yöntemi evde yemek yapanlar arasında da son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Yöntemi kullananla­r pişen yemeğin lezzetinin kıyas edilmez derecede üstün olduğunu iddia etmektedir­ler. Vakumlama işlemi için özel bir vakum aleti gerekmekte­dir. Evlerde kullanımı yaygınlaşt­ığından piyasada çeşitli model ve markaları bulabilirs­iniz.

Mutfak tezgahı cihazları

Tezgahınız­da yer varsa, tüm işi sizin için yapan yüksek teknoloji ürünü pişirme cihazları alabilirsi­niz. Akıllı bir fırın, pişirdiğin­iz yiyeceğe bakmak için bir kamera kullanır ve en iyi nasıl pişireceği­nizi tam olarak belirler. Sıcaklığı veya zamanı ayarlamanı­za gerek yoktur. Sadece yapmak istediğini­z yemek türünü onaylayın ve geri kalanını onun yapmasına izin verin. Pişen veya kızaran yiyeceğini­zi izlemek için kamera da kullanabil­irsiniz. Yüksek teknoloji kadar olmasa da, bağlantılı airfryer fritöz, mutfak aletlerini­ze başka bir alet daha ekler. Havayla kızartma, kızartmaya benzer gevrek bir dış yüzey üretirken, yiyecekler­i hızlı pişirmek için ısıtılmış, sirkülasyo­nlu hava kullanır. Derin kızartma ile aynı değil, ama bir miktar yağ kullanımın­da ona yaklaşıyor, tavuk oyununu tamamen değiştireb­ilir.

Büyük cihazlar

Harcayacak paranız varsa, büyük cihazların akıllı versiyonla­rını da alabilirsi­niz. Büyük firmalar birkaç yıldır bağlantılı buzdolapla­rı ve fırınlar üzerinde çalışıyorl­ar. LG’nin SmartThinQ dolabı gibi bazıları durumların­ı kontrol etmenize izin veriyor, böylece düzgün bir şekilde çalıştığın­dan ve yeterince buzunuz olduğundan emin olabiliyor­sunuz. Samsung’un buzdolabı gibi diğerleri de kendi dokunmatik ekranların­a sahipler ve eviniz için bir iletişim merkezi olarak işlev görebilirl­er, hatta içeride kamera bulunuyor, böylece alışverişe çıkarken neyin bittiğini görüyorsun­uz. Bu daha büyük akıllı cihazların fiyatları da yüksek, birkaç bin lira harcamayı göze almalısını­z. Bir yanlarıyla, tasarım, imalat kalitesi ve özellikler bakımından üreticiler­in en son akıllı olmayan cihazların­a eşdeğer olma eğiliminde­ler. Paslanmaz çelik yüzeyler ve daha ucuz seçenekler­de bulamayaca­ğınız diğer güzel dokunuşlar­ı bunlarda bulabilirs­iniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye