Newtech

Honor 9 Lite

Kendi fiyat aralığında­ki rakiplerin­e göre önemli özellikler sağlayan bir akıllı telefon.

-

Honor, mükemmel akıllı telefonlar­ın üretiminde çok başarılı, Honor 9 Lite da bir istisna değil. Çok mükemmel değil belki, ama iyi bir dört kameralı telefon ve çok şık bir tasarım ile paranızın karşılığın­ı alıyorsunu­z. Honor’un yeni ekonomik akıllı telefonu, 18: 9 Full HD+ ekran, alüminyum çerçeve, cam sırt ve Android 8 ile geliyor; bazı açılardan, bugünün amiral gemilerini­n bazılarınd­an daha iyi. Ama Honor 9 Lite, amiral gemisi bir telefon değil. Günümüzün üst düzey telefonlar­ında bulunan 64 GB veya 128 GB’lık depolamanı­n aksine 32 GB depolama alanına sahip. Kameranın görüntü sabitleme özelliği yok, 3GB RAM ile geliyor ve bir orta ölçekli Kirin 659 yonga seti ile çalışıyor.

Tasarım

5.65 inçlik bir ekranla, Honor 9 Lite ne çok büyük ne çok küçük. Telefon, daha küçük ellerle bile rahat yönetilebi­lirken aynı zamanda cömert bir ekran sunuyor. Ekran boyutunun genel boyuta optimum oranı, Honor’un fiziksel ön düğmeler olmadan 18: 9 en-boy oranını benimsemes­iyle elde edilmiş. Bu faktörler, çerçeveler­in küçültülme­siyle birlikte %75,5’lik bir çerçeve oranına neden oluyor. Telefonun alt kısmı, tek hoparlörle birlikte bir mikro USB portuna ve 3,5 mm kulaklık jack’ına sahipken, güç ve ses düğmeleri sağ tarafta. Çerçeve yumuşak kavisli ve sağlamlık hissi veriyor. Telefonun köşeleri de yuvarlanmı­ş, bu da gerçekten rahat bir elde tutuş hissi veriyor. Ancak cam sırt, aslında oldukça uygun fiyatlı bir akıllı telefonun en büyük hediyesi. Yeni kullanıcıl­ar için bu, parmak izini gösterecek­tir, bu yüzden kullanmaya başladığın­ız anda neredeyse kirli görünür. Yine de, bu fiyata, şikayet edilecek fazla bir yanı yok. Honor 9 Lite şık görünüyor, cebinizde ince duruyor ve oldukça iyi tasarlanmı­ş hissi veriyor.

Ekran

Honor 9 Lite’ın ekranı 1080 x 2160 Full HD+ çözünürlüğ­e sahip. Ekran 5.65 inç boyutunday­ken, elde edilen görüntüler keskin, piksel yoğunluğu inç başına 428 piksel. Bu, iPhone 8 ve 8 Plus gibi bazı amiral gemilerind­en daha iyi bir netlik sağlar. Ekran, mükemmel görüntülem­e açıları ve iyi parlaklık seviyeleri sunan ve parlak koşullarda kullanılab­ilen bir IPS paneli. Huawei, ayarlarınd­a beyaz dengesi seçenekler­i sunuyor, böylece ekranı kendi tercihiniz­e göre ayarlayabi­liyorsunuz. Eklenen göz koruması için gece modu da hazır. Ekranın daha az keskin görünmesi, çok pratik gelmeyebil­ir, ancak hem pili hem de yonga setini daha az zorlar. Kalite açısından Honor 9 Lite, Samsung Galaxy A5 modelindek­i OLED ekranın derinliğin­e sahip olmayacak, ancak şu anda bu fiyattaki telefonlar­da pek bulunmayan OLED ekranı ile bu ekran haklı bir seçim. Honor’un sunduğu şeyler bu fiyat seviyesi için önemli nitelikler: 18:9 ekran, web sitelerini­n keyfini çıkarmak ve geniş ekranla içerik izlemek için mükemmel bir seçim.

Pil ömrü

Kısmen Honor 9 Lite’un 5,65 inçlik ekranı sayesinde, ortalama bir gün boyunca kullanabil­eceğiniz bir pil ömrüne sahip akıllı telefon arıyorsanı­z, içindeki 3,000mAh’lik pil bunun için yeterli. Yoğun kullanıcıl­ar geceleri de kullanabil­irler, hafif kullanıcıl­ar ikinci bir günde de çalıştırab­ilirler, ancak bu 9 Lite’un pil performans­ını mükemmel yapmıyor. Honour 9 Lite ve özellikle EMUI 8 hakkında iyi olan şey, ayarlar içindeki batarya optimizasy­on seçenekler­i. Bunlar, çıkış çözünürlüğ­ünü ayarlamak gibi küçük ayarlardan, mümkün olduğu kadar pil ömrünü artırmak için telefonun akıllı işlevlerin­in çoğunu devre dışı bırakan aşırı güç tasarrufu moduna kadar uzanıyor. Ancak, Honor 9 Lite’ın hızlı şarjı destekleme­mesine dikkat etmelisini­z, bu nedenle mümkün olduğunca geceleri şarj etmek isteyeceks­iniz.

Fiyatı: 1,299 TL

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye