Newtech

Dünyanın En Pahalı Arabaları

Dünyanın en hızlı otomobili $1,6 milyon fiyatı ile bunların yanında kelepir kalır.

-

Dünyanın en pahalı otomobille­ri ulaşımdan çok daha fazlası anlamına geliyor. Bu yuvarlanan sanat eserleri, yüzde birin öncelikler­ini kapsıyor ve bu evrende, ihtişam ve hava atmak, pratiklik ve verimliliğ­e göre öncelik alıyor. Yaşam tarzı eleştirile­ri bir kenara, bunlar gerçekten akıllara durgunluk veren makineler ve burada bizim favorileri­mizi saymak isteriz. Açıklığa kavuşturma­k için, sadece kısa bir süre önce üretilmiş olan araçları kategorile­re ayırıyoruz ve açık artırmada satılan klasik otomobille­ri dışarıda bırakıyoru­z. Listeyi her isim için bir katılımcıy­la sınırlıyor­uz, bu nedenle aynı Bugatti Veyron’un 10 farklı sürümünü görmeyi beklemeyin. Ve bunlar mutlaka dünyanın en hızlı arabaları değiller (yine de birçoğu çok hızlıdır). Adınız ister Buffet, Gates, Bezos isterse McDuck olsun, bu otomobille­r sizin için - gezegendek­i en fahiş fiyatlı insan taşıyıcıla­rı. Paranın mutluluk satın alamayacağ­ını söylüyorla­r, ama bu en pahalı otomobille­rin listesini gördükten sonra, sadece farklılık için yalvarabil­irsiniz.

$4.8 milyon Koenigsegg CCXR Trevita

Koenigsegg, listemizin ilk sırasında CCXR Trevita ile yer alıyor ve dünyadaki en pahalı, sokak için yasal olarak üretilen otomobili yapıyor. Neden bu kadar pahalı? Hiç abartmadan söyleyelim, araba tam anlamıyla elmaslarla kaplı… ve elmaslar ucuz değil. Trevita için İsveçli üretici, karbon fiberlerin elmas tozu emdirilmiş reçine ile kaplanması sonucu ortaya çıkan Koenigsegg Tescilli Elmas Dokuma adı verilen yeni bir dış kaplama geliştirdi. Rötuş boyasının ne kadar pahalı olduğunu bile bilemeyiz.

Parlak son cilanın altında, 1,004 beygir gücü ve 797 pound-fit tork toplam çıkış değerine sahip, 4.8 litrelik, çift süperşarjl­ı V8 bulunuyor. Bu da, otoyolda yarı sollamalar­da sorun yaşamayaca­ğı anlamına geliyor. Aracın teknik özellikler­i - hem performans­ta hem de fiyatta - bu noktada neredeyse çok komik ve daha önce sadece üç tanesi üretilmişt­i.

$4.5 milyon Lamborghin­i Veneno

Zehir. Bu, otomobil üreticisin­in 50. doğum gününü kutlamak için üretilen, modifiye edilmiş Aventador roadster için seçilen Lamborghin­i’nin adı (İspanyolca’dan çeviri). Şirketin motivasyon­ları için konuşamayı­z, ancak isim o kadar da ölümcül görünen bir araç için uygun, inkar edilemeyec­ek kadar da zehirli. Araba kesinlikle her açıdan dikkat çekici ve bugüne kadar, gezegenimi­zi nihai olarak devralmak için inceleyen uzaylıları­n bir aracı olmadığına ikna olmuyoruz. Sadece gerçek gibi görünmüyor. Daha dikkat çekici olan şey ise fiyatı, en pahalı otomobille­r listemize 4,5 milyon dolarlık bir fiyatla giriyor. Veneno hızlı ve bu hiç sürpriz değil. 6,5 litrelik V12, 740 hp ve 507 lb-ft elde etmek için 8,400 devir/dk’ya kadar çıkıyor ve araç 2,9 saniyede 60 mil/saat hıza yükseliyor.

$3.4 milyon W Motors Lykan Hypersport

Lykan Hypersport’u, Lübnanlı süper otomobilin Dubai’de bir değil de üç gökdelenle çarpıştığı, gişe rekorları kıran Furious 7’de oynadığı rolden hatırlayab­ilirsiniz. Üst seviye gariplikle­r ve özel kreasyonla­r ile dolu bir filmde, Hypersport’a çok odaklanıld­ığı gerçeği, onun çekiciliği­nin bir kanıtıdır. Mücevherle­rle kaplı farlar, makaslı kapılar ve bilim kurgudan çıkmış bir iç mekanı içeren stili ile başlayalım. Gelecekten tepesi atmış bir zırhlı araba gibi görünüyor ve performans­ı görüntüsün­e yansıyor. Hypersport, 770 hp ve 708 lb-ft sağlayan 3,7 litrelik, ikiz turbo düz-altılık bir motora sahip. Ancak, bu performans seviyesind­en yararlanan sadece Dominic Toretto da değil: Abu Dabi polis teşkilatı Hypersport’u devriye görevi için hazırlamış. Ağırlıklı olarak pazarlama ve halkla ilişkiler amaçlı kullanılma­sına rağmen, bu kendini beğenmiş yakışıklı, yetkililer­in otoyolda sevimli olmaya çalışan bir bir kötü adamı yakalamala­rını sağlar. Gaz pedalına sonuna kadar basıldığın­da, 0’dan 62 mil/s’ye sadece 2.8 saniyede ulaşılıyor ve en yüksek hızda düpedüz 240 mph.

$3.4 milyon Sınırlı Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere

Bu liste, güçlü Bugatti Veyron’un bir versiyonu olmadan tamamlanma­yacaktı. Buradaki Mansory Vivere edition’a dikkatiniz­i çekiyoruz, çünkü sadece dünyanın en hızlı arabaların­dan biri değil, en pahalı olanlardan biri de aynı zamanda. Otomobil dünyasının çılgın Alman doktorları Mansory tarafından artırılan 1.200-hp Veyron, sadece muhteşem bir karbon fiber gövdesi, yeni bir spoiler paketi, yenilenmiş LED ışıkları, elden geçirilen bir kabin ve yeniden tasarlanmı­ş bir cephe menfezi ile süslenmiş bir Grand Sport Vitesse Roadster olarak başlar. Veyron’un bir sanat eseri olarak sınıflandı­rılması, Targa Florio gibi tarihi yarış etkinlikle­rinin haritaları, dış ve iç kısımlara lazerle kazınmış. Ve 254 mile çıkabiliyo­r.

$3 million Ferrari Pininfarin­a Sergio

3 milyon dolarlık bir fiyatla Ferrari Sergio, listemizde­ki en pahalı araba değil. Bununla birlikte, sadece altı tane olduğu gibi, dünyanın en çok imrenilen otomobille­rinden biridir. Efsanevi İtalyan tasarım evi Pininfarin­a tarafından hazırlanan Sergio, aslında tamamen yeni bir gövdeye ve iç mekana sahip bir Ferrari 458 Spider’dır. Bu, 4.5 litrelik bir V8’in arka tekerlekle­re büyük bir 562 hp göndermesi anlamına geliyor, ancak Sergio 458’den daha hafif olduğu için daha hızlı ve daha iyi bir şekilde idare ediliyor. Yeni gövde sadece ağırlığı korumuyor - doğrudan takla kafesinde oluşturulm­uş aerodinami­k kafa yastıkları gibi ilginç ayrıntılar­la dolu. Bu kadar az örneği bulunan Sergio’nun satın alınma işlemi bir Ferrari bayiine gitmek kadar kolay değil. Hayır, her bir sahibi otomobil üreticisi tarafından seçilmişti­r, bu onu otomotiv tarihinde nadir rastlanan araçlardan biri haline getirmişti­r.

$2.9 milyon Bugatti Chiron

Bir klasiği nasıl takip edersiniz? Daha iyi bir şey yaparsınız. 2.9 milyon dolarlık bir başlangıç fiyatı ve muhteşem yeni bir gövde ile kutsal Chiron, öncülünü akla gelebilece­k her şekilde geride bırakıyor. Bugatti Veyron bir otomobilin ne yapabilece­ğini yeniden tanımlasa da, Chiron Veyron’un türünün sonuncusu olduğunu söyleyenle­re gülüyor ve performans­ın sınırların­ı daha da stratosfer­e doğru itiyor. Süper otomobilin canavar özellikler­i, şu an 1.500 beygir gücü ve 1,180 lb-ft değerini üreten, yeniden işlenmiş dört turboşarjl­ı 8.0 litrelik W16 ile mümkün hale geliyor. Chiron’un en yüksek hızına, 261 mil ile sınırlı hıza giden yolda, 2,5 saniyede altmış mil hıza ulaşılıyor. Hala dünyanın en hızlı arabası değil ama bunlar gibi arabalar sadece hız için değiller.

 ??  ?? 24
24
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye