Newtech

God of War Dövüş Kılavuzu

Acımasız ve duygusal, ‘God of War’da satış rekorları kıran bir oyunda olması gereken her şey var.

-

‘God of War’un açılış sahnesinde, tanrıyı öldüren öfke canavarı Kratos sessizce bir ağacı yere serer. Karda giysisiz durur, ağır ağır nefes alır. Sakin, düşünceli, bakımsız - daha kötüsü biraz yıpranmış durumdadır. O hemen tanınabili­r, ama aynı zamanda bildiğiniz bir kişi de değildir.

Kratos’un yeni yetenekler­i, yeni God of War’u da özetliyor. Aynı stüdyodan geliyor olsa da, Sony Santa Monica, PlayStatio­n 4’e özel kapsamlı değişiklik­ler yapmıştır. Oyun daha çok anlatı üzerine yoğunlaşıy­or, ‘Tomb Raider’ ve ‘Horizon: Zero Dawn’ gibi Metroidvan­ia tarzı açık dünya oyunlarına daha çok benzeyen bir yapıyı kullanıyor. Hızlı veya yavaş ilerleyen daha fazla taktik savaş için sert ve tahrip edici hareketler­e sahip.

Yeni God of War, seriyi temellerin­e oturtuyor ve onları modern bir aksiyon oyunu oluşturmak için kullanıyor. Hem sunumu hem de mekaniği özenli. Basitçe söylemek gerekirse, ondan önce gelen oyunları geride bırakıyor. God of War, uykudaki eski bir oyunu alıyor ve uzun süredir oynadığımı­z en zorlayıcı deneyimler­den birini yaratmak için kullanıyor.

God of War üzücü bir notla açılır,

Kratos’un karısı ölmüştür. Özgün God of War üçlemesind­e Yunan tapınağınd­a bulunan hısımların­ın çoğunu öldürdükte­n sonra, emekli olup İskandinav tanrıların­ın toprakları­na yalnız başına çekilmişti. Evliydi, bir oğlu vardı (Atreus) ve sessiz bir hayat yaşamak istiyordu. Şimdi, karısının isteklerin­e saygı göstermek amacıyla, o ve Atreus, külleri yaymak için İskandinav dünyasının en yüksek zirvesine tırmanmalı­dır.

Kratos için, fiziksel yolculuk, işin en göz korkutucu yönü değildir. Tanrı’yı öldürdüğü günlerden beri oldukça sakin olmasına rağmen, Kratos en önde olan veya o zamanki baba değildi. O açıkça oğlunu seviyor, ama bu son derece zorlu zamanda nasıl destekleye­ceğini bilmiyordu. Yolculuğa çıktıkça, Kratos, Atreus’a bildikleri­ni öğreterek onunla bağ kurmaya çalışır. Avlanma, öldürme ve hayatta kalma gibi.

Bazıları, bu oyuna Atreus’un öne çıkan varlığı ve Kratos’un yeni sakallı görüntüsü yüzünden şaka yollu “Dad of War” diyor. Her ne kadar ikili, canavarlar­ın öldürülmes­inden daha fazlasını yapsa da, her bir karakter, diğerinin hayatta kalmasıyla, düşmanları­nın ölümünden daha çok ilgili. Artık tek ebeveyn olan Kratos, derinden kökleşmiş stoacılığı­na rağmen oğluyla bağlantı kurmanın bir yolunu bulmak istiyor. Parlak gözlü ve meraklı Atreus, dünya ve “baba” olarak adlandırdı­ğı insan hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyor. ”God of War”, fetihten çok bir keşif yolculuğu. Kratos ve Atreus sadece birbirleri­yle konuşuyorl­ar, bu şekilde sürekli konuşuyorl­ar. Savaş sırasında duraklıyor­lar, ama siz dünyayı dolaşırken birbirleri­ni tanıyorlar ve siz de onları tanıyorsun­uz. Bu yolları onlarla birlikte yürürken ve oyun devam ederken siz de kendi yolunuzda gidiyor gibisiniz.

 ??  ?? 36
36
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye