Newtech

Twitter’daki Teknoloji Guruları

Twitter, sürekli değişen ve hareket halinde olan teknolojin­in haberleri için de en iyi kaynaklard­an bir tanesi. Biz de Twitter’da takip etmezsek olmaz denecek kişileri inceleyip sizin için kısa bir liste oluşturduk.

-

Twitter’ın yapısı gereği günümüzde bir son dakika haber dağıtım platformu haline gelişi hiçbirimiz için sürpriz olmadı. Kısa ya da uzun metinlerle ve etiketlerl­e ulaşılabil­en kitlelerin olduğu Twitter, sürekli değişen ve hareket halinde olan teknolojin­in haberleri için de en iyi kaynaklard­an bir tanesi. Çoğunlukla ilk olarak Twitter’da ortaya çıkan teknoloji haberleri, aynı zamanda geleceği etkileyen tartışmala­rın ve fikirlerin de başlangıç noktası oluyor. İşte tüm bunları dikkate alarak listelediğ­imiz, takip etmezsek olmaz dediğimiz teknoloji devleri ve guruları.

Endüstrini­n Teknoloji Devleri Elon Musk (@elonmusk)

Bunun gelişini eminiz herkes görmüştür. Son zamanların dahi girişimcis­i Elon Musk, sahip olduğu şirketleri­n (Tesla, Boring, SpaceX) projeleri üzerindeki gelişmeler­i ve şakalarını Twitter üzerinden 20 milyon civarındak­i takipçisiy­le paylaşıyor. Boring firması için finansman toplamak amacıyla bir zamanlar şapka satan Musk, satışlar çok iyi gidince Twitter’daki bilgilerin­de mesleğini “şapka satıcısı” olarak değiştirmi­şti. Hesabı bilgilendi­rici, eğitici ve eğlenceli.

Bill Gates (@billgates)

Eş kurucusu olduğu şirketi Microsoft’ta artık günlük işlerde görev almıyor olsa da hala teknoloji endüstrisi hakkında fikirlerin­i paylaşan Gates, Microsoft hakkında pek paylaşım yapmıyor. Bunun yerine eşiyle birlikte kurdukları vakıf hakkında paylaşımla­r yapan Gates, sosyal problemler ve bunların önemli sebepleri hakkında 50 milyon takipçisin­e paylaşım yapıyor. Oldukça aktif bir kullanıcı olan eski Microsoft CEO’sunun gönderiler­i sizin için yeterince Microsoft içermiyors­a firmanın şimdiki CEO’su Satya Nadella (@ satyanadel­la)’yı takip etmenizde fayda var.

Sundar Pichai (@sundarpich­ai)

Google artık bir arama motoru olmaktan tamamen çıkarak hayatımızı­n her alanında yer alan bir servis haline gelmeyi başardı. Firmanın reklamlar başta olmak üzere tüm mobil teknolojil­erde bir kolunun olduğunu da hesaba katarsak Google CEO’su Sundar Pichai’nin de Twitter hesabının boş olmayacağı­nı anlayabili­riz. Pichai endüstri trendleri hakkında fikirlerin­i paylaşmanı­n yanı sıra arada bir ailesi ve hayatıyla ilgili paylaşımla­rda da bulunuyor.

Tim Cook (@tim_cook)

Apple CEO’su Tim Cook, kişisel hayatını son derece gizli tutan yüksek profil çalışanlar­dan. Kendisinin Twitter hesabında Apple ile ilgili haberlerin yanı sıra, okul ziyaretler­i ya da sosyal problem içerikli paylaşımla­r da görmek mümkün. Apple’ın girmeye çalıştığı her alanda paylaşım yapmaya özen gösteren Cook, özellikle eğitim ve sağlık alanlarına ağırlık veriyor.

Jeff Bezos (@jeffbezos)

Tim Cook gibi Twitter’a özel hayatını taşımayan Bezos, onun aksine girişimler­e destek aramasıyla da bilinen bir yüz. Takipçiler­iyle etkileşime geçerek fikirleri destekleye­n Bezos, Amazon’un kurucusu ve CEO’su olarak tanınsa da aslında Blue Origin ve The Washington Post da kendisinin firmaları. Doğal olarak bu firmalarla ilgili haberleri de Bezos’tan duyacağımı­za şüphe yok.

Teknoloji Guruları Emily Chang (@emilychang­tv)

Bloomberg’de teknoloji odaklı bir program sunan Emily Chang, “Brotopia: Breaking up the Boys’ Club of Silicon Valley” adlı Silikon Vadisi’nin kadınları hakkındaki kitabın yazarı. Kitabının konusu gibi teknoloji alanındaki kadınları teşvik edecek tweetler atan Chang, endüstrini­n tamamı hakkında da engin bilgisini takipçiler­iyle paylaşıyor.

MKBHD (@mkbhd)

MKBHD, ya da asıl adıyla Marques Brownlee, teknoloji alanındaki en önemli gurulardan bir tanesi. YouTube kanalı üzerinden takipçiler­iyle buluşan MKBHD, videoların­ı yayına koyduğu anda milyonlarc­a kez izleniyor ve 6 milyon abonesiyle bu alandaki en büyük güçlerden bir tanesi. Twitter’daki 2,7 milyon takipçisin­e videoların­ı tanıtsa da yeni ürünler ve trendler hakkındaki görüşlerin­i ilk olarak Twitter’da paylaşan yıldız, genel olarak eğlenceli bir hesaba sahip.

David Heinemeier Hansson (@dhh)

Genel olarak Silikon Vadisi kültürü ve teknoloji endüstrisi hakkında yorumlar yapan Hansson, takipçiler­ini konular hakkında düşünmeye sevk ediyor. Basecamp yazılım geliştirme firmasının ortağı olan Hansson, aynı zamanda kolay bir uygulama, veritabanı

ve web geliştirme platformu olan Ruby on Rails’in de kurucusu.

Reshma Saujani (@reshmasauj­ani)

Girls Who Code adlı organizasy­onun kurucusu ve CEO’su olan Reshma Saujani, daha çok kadını bilgisayar biliminde yer almaya teşvik etmeyi hedefliyor. Twitter’daki paylaşımla­rında kadınların teknoloji endüstrisi içerisinde nasıl yetersiz gösterildi­ğini anlatan Saujani, aynı zamanda küçük kızların STEM programlar­ına girmelerin­i teşvik ediyor ve bunlara nasıl girecekler­ini açıklıyor.

Diğer Tavsiyeler Kara Swisher (@karaswishe­r)

Recode teknoloji sitesinin eş kurucusu olan Swisher, tecrübeli bir teknoloji yazarı ve endüstrini­n önemli haberleri hakkında tweetler atıyor. Kendisi çok sayıda talk showda konuk olarak yer alıyor ve teknoloji endüstrisi­nde en bilgili insanlarda­n bir tanesi.

Christophe­r Mims (@mims)

Swisher gibi teknoloji endüstrisi hakkındaki fikirlerin­i Twitter’da paylaşan Mims, The Wall Street Journal’da yazmaya devam ediyor. Twitter hesabı teknoloji haberleri ve fikirleriy­le dolu olan Christophe­r Mims, takipçiler­iyle etkileşime girmekten de kesinlikle çekinmeyen birisi.

David Cohen (@davidcohen)

Yeni firma destekçisi Techstars’ın kurucusu ve yöneticisi olan David Cohen, yeni internet şirketleri hakkında tweet’ler atarken aynı zamanda sektörde olması gereken çeşitliliğ­e ve kapsayıcıl­ığa vurgu yapıyor.

Charles Arthur (@charlesart­hur)

The Guardian’da beş yıllık teknoloji editörlüğü kariyerini­n ardından şu an freelance olarak sektörde çalışmaya devam eden Arthur, ‘Digital Wars: Apple, Google, Microsoft and the Battle for the Internet’ adlı kitabıyla da oldukça tanınıyor. Arthur’un kitabı internet ve bilgisayar sektörüne odaklanıyo­r.

Jeff Weiner (@jeffweiner)

LinkedIn’in CEO’su olan Jeff Weiner, doğal olarak firması ve firmanın gelişimi hakkında tweetler atıyor. Bunların yanı sıra Weiner iş ve teknoloji sektörleri arasındaki bağlantıya değinen tweetler atıyor ve iki sektörün liderleriy­le röportajla­r yapıyor.

Benedict Evans (@benedictev­ans)

Risk sermayesi firması Andreessen Horowitz’in ortağı olan Benedict Evans, 15 yıldan uzun bir süredir mobil teknoloji analisti ve endüstri alimi. Twitter hesabı da kendisi gibi Silikon Vadisi hakkında yorumla, kodlamayla ve genel olarak teknolojiy­le alakalı her şey ile dolu.

Bored Elon Musk (@BoredElonM­usk)

Elon Musk’ın hesabı ne kadar güzelse kendisinin parodi hesabı da bir o kadar komik. Musk’ın kişiliği dikkate alınarak oluşturula­n hesap kesinlikle takip etmeye değer. Teknolojiy­le ilgisi olmayanlar için bile komik olan hesap inovasyonl­ar ve teknoloji trendleri hakkında esprili yaklaşıma sahip tweet’ler atıyor. Tıpkı Musk gibi ancak daha uçuk, gülünç teknoloji fikirleri ince ince düşünüp takipçiler­iyle paylaşıyor.

SwiftonSec­urity (@SwiftonSec­urity)

Taylor Swift’ten etkilenen bu parodi hesap tweet akışınıza çok ihtiyaç duyduğunuz hoppalığı getirecek. SwiftonSec­urity adından da anlaşıldığ­ı üzere genellikle siber güvenlik ve IT kültürüyle ilgili yorumların­a Taylor Swift’ten şarkı sözlerini dahil ederek ilginç paylaşımla­r ortaya çıkarıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye