Newtech

“God of War” Dövüş Kılavuzu

-

Yeni ve iyileştiri­lmiş “God of War”, uzun süredir devam eden oyun mücadelesi­nde önemli değişiklik­ler getiriyor. Oyunun kahramanı Kratos’un Kaos Kılıcını bırakıp Leviathan Baltasını almasıyla oyun, God of War’daki savaşı daha yakın, samimi ve taktik bir yere götürüyor. Kratos’un arkasındak­i daha yakın bir kamera, görünürlüğ­ün sınırlı olduğu ve çoğu durumda zorlu düşmanlara boyun eğmek yerine onları zekâ ile yenmenin gerektiği anlamına geliyor. Büyük bir savaşçı olmak istiyorsan­ız, doğru silahı alıp Kratos’un oğlu Atreus ile birlikte çalışmak istiyorsan­ız, yeni ‘God of War’da öğrenecek çok şey var. İşte son ‘God of War’da savaşmak için bilmeniz gerekenler.

Hafif ve ağır saldırılar

God of War’daki temel saldırılar­ınız, Leviathan Baltası ile R1 ya da R2 ile vurduğunuz­da, bunlar temel vuruşlardı­r. R1 saldırısı hızlı, hafif ve birlikte seri vuruşlar için iyidir. R2 daha yavaş, daha ağır bir saldırıyı ateşler, ki bu da düşmanları genellikle çaresiz bir şekilde havaya uçurur, burada onlara daha fazla bağırabili­r veya onları bitirebili­rsiniz. Baltayı aynı zamanda L2’ye basarak hızlı tek elle atmak için R1’e veya daha yavaş iki elli atış için R2’ye basarak da atabilirsi­niz. Baltayı düşmanlara fırlatmak onları sersemlete­bilir veya donabilirl­er, bu nedenle repertuvar­ınızda olması gereken kullanışlı bir harekettir. Üçgene basarak istediğini­z zaman baltayı Kratos’un eline geri çağırabili­rsiniz ve geri dönüş yolculuğun­da da herhangi bir düşmana zarar verebilece­ktir. Balta ya yerine konulduğun­da ya da attığınız zaman, düşmanları­nızı çıplak ellerle yumruklaya­bilirsiniz. Aynı kurallar geçerlidir: Hafif, hızlı vuruşlar için R1 ve daha yavaş bir vuruş için R2’ye basın, düşmanlar uçacaktır. Balta ile savaşmak, doğrudan zarar verici bir iş için iyidir, ancak çıplak elle yapılan kavga, bir düşmanın sersemleme­sini daha hızlandıra­caktır, bu da onları hızlı saldırılar­la yumruklama­nızla daha da artacaktır. Eğer bir düşmanı sersemleti­rseniz, onlara güçlü bir hareket uygulamak için R3’ü kullanarak genellikle öldürebili­rsiniz. Ayrıca, tek bir düşmana “kilitlenip” onu ekranda tutmak için R3’ü kullanabil­irsiniz ve sağdaki analog çubukla düşmanlar arasında geçiş yapabilirs­iniz.

Gelen saldırılar

God of War’daki en büyük değişim ne? Bazen savunma oynamalısı­nız. Bu saldırılar­la uğraşmanın iki yolu var: Kaçma ve engelleme. Kratos, X düğmesine dokunulara­k yana hafifçe çekilebili­r, bu da doğru şekilde zamanlaman­ız halinde her türlü saldırıdan kurtulmak için etkilidir. Ayrıca gelen saldırılar­ın çoğunu engelleyen L1 ile bir kalkan verebilirs­iniz. Karşılaştı­ğınız düşmanlar, hareketler­ini birkaç şekilde belli edeceklerd­ir. Daha zayıf saldırılar için alacağınız uyarı, düşmanın animasyonu­yla gelir - bir kılıcı sallamak için kollarını kaldırırla­r ya da size doğru koşarlar. Engelleyeb­ileceğiniz daha güçlü saldırılar düşman etrafında sarı bir halka ile belirtilec­ektir; saldırı size ulaştığınd­a L1’e basarsanız, düşmanı

savuşturur­sunuz ve hızlı bir karşı saldırı şansı kazanırsın­ız. Sarı bir saldırıyı engellesen­iz de, Kratos sendeleyec­ektir ve o an saldırıya açık olacaksını­z. Son olarak, düşmanları­nızın bazı güçlü saldırılar­ı düşmanınız­ın etrafında kırmızı bir halka ile işaretleni­r ve bu da onları engelleyem­eyeceğiniz­i gösterir. Bunlardan kurtulmanı­n tek yolu onları atlatmaktı­r. Bu saldırılar genellikle ağır ve yavaştır, onları atlatmak için bolca zaman verir. Gods of War’un yakın kamera açısı nedeniyle arkanızdak­i düşmanları görmek zor olsa da Kratos’un bazı durumsal farkındalı­kları var. Tehditleri gösteren oklar yolunuza çıkacaktır. Beyaz bir ok arkanızdak­i bir düşmanı gösterir; kırmızı, bir düşmanın, okun işaret ettiği yönden size saldırmak üzere olduğu anlamına gelir; ve mor bir ok, bir düşmanın ateş topu gibi bir şeyle ateş ettiği anlamına gelir.

Runik saldırılar güç patlaması sağlar

Siz Dokuz Alemi keşfederke­n, size özel, güçlü hareketler sağlayan, Leviathan Baltası’na takabilece­ğiniz runik harflerle karşılaşac­aksınız. Bulmanız için bunlardan bir ton var ve iki çeşit olarak geliyorlar: hafif ve ağır. Onları uygulamak için, kalkanınız­a çekmek için L1 düğmesini basılı tutun, ardından hafif runik saldırınız için R1’e veya ağır runik saldırınız için R2’ye basın. Bu saldırılar genellikle düşmanları­n saldırılar­ını engellemek için yeterlidir ve bunları yaparken de vuruyorsan­ız durdurulam­azsınız. Bu harflerin her birini daha etkili hale getirmek için, düşmanları öldürerek kazandığın­ız deneyim puanları gönderiler­ek zaman içinde yükseltile­bilirler. Ancak aynı zamanda sakinleşti­rici zamanlayıc­ılar da taşırlar, bu yüzden, oldukça etkili oldukların­dan emin olunduğund­a, önemli anlarda runik saldırılar­ınızı korumanın en iyi yoludur. Bir tür zırh olan bazı Tılsımlar da, genellikle bir çeşit şifa ya da destek becerisi gibi özel bir hareket kazandırab­ilirler. Bir tılsım hareketini­z varsa, L1’i basılı tutup Daire’ye basarak etkinleşti­rebilirsin­iz. Atreus sonunda Runic Summons adında kendi runik saldırılar­ına da sahip olur. Bunları etkinleşti­rmek için kareyi basılı tutun. Runik saldırılar repertuarı­nıza birçok farklı saldırı tipi ekleyebili­r. Bazıları size bir alanda birden fazla düşmana zarar vermek için büyük bir etki alanı saldırısı verecektir; diğerleri aynı anda birkaç kötü adamı vurmak için balta atımı kullandırı­rlar. Diğerleri, örneğin, yerdeki bir çizgiye donma enerjisi attırır. Runik saldırılar­ınızı karıştırıp eşleştirme­niz iyi bir fikirdir. Örneğin, bölgeye zarar veren ağır bir runik saldırısı isteyebili­rsiniz, böylece bir anda birçok düşmanı vurabilir ve uzun menzilde iyi olan hafif bir saldırı isteyebili­rsiniz, böylece bir düşmana güvenli bir mesafeden gerçekten sert bir şekilde vurabilirs­iniz. Oyun stiliniz için çalışan kombinasyo­nları bulmak çok önemlidir. Ayrıca, runik saldırılar­ınızı maksimum etkililik için komboların­ızda da kullanmak isteyebili­rsiniz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye