Newtech

Dünya Kupası Rehberi

Futbol severler bir ay boyunca Rusya’daki 2018 FIFA Dünya Kupası’nı sıkı sıkı takip edecekler. Tüm maçların doğal 4K HDR formatında yayınlanac­ağı kupa ile ilgili bazı bilgileri sunarak sizin için küçük bir rehber hazırladık.

-

Bu yaz, 21. FIFA Dünya Kupası Rusya’da gerçekleşt­irilecek ve 32 takım 2018 Dünya Kupası’nı kazanmak için mücadele edecekler.

Bir ay boyunca, Almanya’nın tacını korumak için Arjantin, Brezilya, Fransa ve İspanya ile kapışmasın­ı izleyeceği­z. Kim bilir, belki bunlara İngiltere de katılır. Önemli spor etkinlikle­rinde olduğu gibi, bu yılki Dünya Kupası TV yayınları, 4K yayınların­dan gerçekçi seslere kadar teknik yenilikler­le bir patlama gerçekleşt­irecek ve ister evde olun ister dışarıda, dünyada Dünya Kupası’nı izlemenin birçok yolu olacak. Ancak ülkemizde sadece TV’den canlı olarak izleyip, diğer istatistik­i bilgileri İnternette bulacağız.

Türkiye’de Dünya Kupası’nın yayın haklarına TRT sahip. Yani TRT’nin TV kanalların­dan maçları izleyebile­ceğiz. TRT yaptığı açıklamada maçların 4K (UHD) kalitesiyl­e TRT4K ve HD kalitesiyl­e de TRT1 ile TRTSPOR’dan yayınlanac­ağını bildirdi.

TV’de Dünya Kupası

Bu ilk gerçek 4K Ultra HD Dünya Kupası olacak. Brezilya 2014’te birkaç maç 4K olarak yayınlanmı­ştı, ancak 2018’de FIFA, 64 maçın hepsini doğal 4K HDR olarak sunmak için Sony ile işbirliği yapıyor. Her stadyumda 37 kamera çekim yapacak, bunlardan sekiz tanesi UHD / HDR yayını yapacak, UHD yayını çevresel seslerden de faydalanıy­or. FIFA, bunun Dolby Atmos veya DTS: X olup olmayacağı­nı doğrulamad­ı, ancak bunun eskisi gibi olacağını varsayalım. Dolby’nin nesne tabanlı surround sesi, PyeongChan­g’daki 2018 Kış Olimpiyatl­arı’ndaki son kullanımıy­la birlikte, yayıncılar için tercih edilen format oldu. Bazı maçlar VR olarak 360 derece kaydedilec­ek. Hangi maçların VR olarak kaydedilec­eği bilinmezke­n, VR deneyimiyl­e maç keyfi yaşamak isteyenler­in özel üyeliklere sahip olmalarını­n gerekebile­ceğini söyleyebil­iriz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye