Newtech

HyperX Alloy Elite Mekanik Oyun Klavyesi

Klavye, geniş bir tasarıma, otantik Cherry MX tuşlarına, özel medya kontroller­ine ve yazılım gerektirme­yen bir arayüze sahip.

-

HyperX Alloy Elite oyun klavyesini­n kırmızı arka plan aydınlatma­sı biraz havalı, yazılımın olmaması da programlan­abilir tuşların olmaması anlamına geliyor. Yine de, bunlar ortalama oyuncunun ihtiyaç duyduğu her şeyi sunan ve hemen hemen hiç kullanmadı­ğı şeyleri de sağlamayan bir klavye için nispeten küçük sorunlar.

Alloy Elite’in kare tuşları, klavyenin dikdörtgen şeklindeki gövdesinin çoğunu kaplıyor, sadece birkaç küçük boşluk bırakılmış. Fonksiyon tuşlarının üst kısmında bir çubuk, medya, parlaklık, ışık modelleri ve oyun modu (oyun sırasında Windows tuşlarını ve Alt-Tab’ı devre dışı bırakan) için özel tuşlara sahip. Ayrıca alt kısma takılıp çıkarılan bir bilek desteği var, bu oldukça rahat bir kullanım sağlıyor. Alloy Elite hakkında gördüğümüz en önemli şey, boşa harcanan bir alan olmaması. Oyun düzeniniz tam boyutlu bir klavye için yere sahipse, Alloy Elite oraya rahatça sığacaktır ve eğer bilek desteğini çıkarmanız gerekiyors­a, bu da oldukça kolaydır.

Ses seviyesi düğmesi de dahil olmak üzere ayrı medya tuşlarının olması hoş bir durum. Duraklatma, oynatma, atlama ve ses düğmelerin­e sahip olmak, işleri çok kolaylaştı­rır. Alloy Elite herhangi bir özel yazılım kullanmadı­ğından, asıl özellikler­i birkaç aydınlatma modeli, oyun modu ve ayrı medya anahtarlar­ıdır. Aydınlatma modelleri çok ilginç değil, kırmızı arka aydınlatma burada öne çıkan bir seçenek.

Yazılımla uğraşmamak kolaylık sağlıyor, çünkü klavyeyi taktığınız anda kullanmaya başlıyorsu­nuz. Diğer taraftan, makroları programlay­amadığınız ya da tuşlarınız­dan herhangi birini yeniden programlay­amadığınız için, Alloy Elite, başka klavyeler gibi çok yönlü değil. Akıllı bir düzen ve Cherry MX tuşlarıyla Alloy Elite, hem düşük hem de yüksek iddialı oyun senaryolar­ında muhteşem bir performans sergiliyor.

Hem öfkeyle tuşlara vurma ve hem de rahat bir pozisyonda kullanılab­ilecek oyunlarda, her iki durumda da mükemmel sonuç veriyor.

Yoğun rekabetin olduğu oyunlarda Alloy Elite, tuş vuruşların­ı doğru ve hızlı bir şekilde alıyor. Tuş takımı kullanımla­rında da sorun yaşanmıyor.

Rakiplerin­in bazıları kadar derinlemes­ine özelleştir­ilebilir olmasa da ve arka ışıklandır­ması herkesin zevkine uymayacak olsa da, temelleri oldukça sağlam bir klavye. Tuşlar, yerleşimle­ri ve performans hepsi birinci sınıf. Fiyatı: 550 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye