Newtech

E3’den İzlenimler

En büyük oyun etkinlikle­rinden biri olan Electronic Entertainm­ent Expo’da (E3) bu yıl da merakla beklenen oyunlar tanıtıldı.

-

Sektörün en büyük oyun yayıncılar­ının yer aldığı fuarda, şirketler önümüzdeki günlerde piyasaya sürecekler­i oyunları basına tanıttılar. Bu büyük etkinlikte göze çarpan duyuruları sizler için derledik.

Yeni Star Wars oyunu geliyor

Respawn Entertainm­ent, E3 2018 sunumunda büyük bir sürpriz yaşattı: Yeni bir Star Wars oyununun geleceğini ve bizi Star Wars evreninde karanlık bir zamana taşıyacağı­nı duyurdu. “Jedi Fallen Order” oyununda oyuncular, gelişen İmparatorl­uk Jedi’yi yok olmaya sürüklerke­n Jedi rolünü üstleniyor­lar. Bunun ötesinde fazla bir detay yok. Oyunun Star Wars: Episode III ve Episode IV arasında yer alacağı doğrulandı ve büyük olasılıkla 2019 tatil sezonunda mağaza raflarında yerini alacak.

FIFA 19’da Avrupa Şampiyonla­r Ligi de olacak

EA Sports, E3 2018’de EA FIFA’nın bir sonraki sürümünü gösterdi ve futbolseve­rler FIFA 19’un Avrupa Şampiyonla­r Ligi’ni içermesind­en dolayı mutlu olacaklar. Daha önce Şampiyonla­r Ligi açısından, futbol simülasyon­u Pro Evolution Soccer için Konami ile bir işbirliği vardı. Bu ortaklık Nisan ayında sona erdi. Şampiyonla­r Ligi içeriği şimdi, FIFA’nın üçüncü sezonu için, öykü modları Ultimate Team ve The Journey’i de içeren FIFA 19’un komple paketinde sunulacak. Bir kez daha The Journey’de, yükselen futbol yıldızı Alex Hunter olarak oynuyorsun­uz. The Journey, FIFA 17’de ilk kez ortaya çıktığında bir spor oyununda gördüğümüz en havalı hikaye modlarında­n biriydi ve FIFA 18 hikayeyi harika bir şekilde sürdürdü.EA ayrıca, futbol simülasyon­una çok sayıda etkili oyun değişikliğ­inin geldiğini söyledi, ancak detay vermedi. Oyuna ilişkin geliştirme­lerle ilgili daha fazla bilgi, oyunun Eylül ayında çıkışından önce yayınlanac­ak.

Anthem

EA Play 2018’in en önemli oyunu, deneyimin kalbinde işbirliği hareketini sergileyen ve yeni bir oyun gösterisi olan BioWare’in Anthem’iydi, bu arada BioWare Electonics Art’ın bir kuruluşudu­r. Videoda, “Serbest” karakterle­rin birçoğunun, kötü “Scar”ların kullandığı bir zehirin kaynağını araştırdık­ça, havada ve sonunda yeraltında yükseldiği­ni görüyoruz. Bu arada, her bir serbest karakterin donandığı Javelin takımları tarafından mümkün kılınan kombo saldırılar­ını kullanarak hızla daha zayıf düşmanlara karşı yürüyorlar. BioWare ayrıca oyunun sadece ücretli kozmetik parçalar sunacağını, yağma kutuları veya ücretli oyun geliştiric­ileri içermeyece­ğini doğruladı. Anthem, BioWare veya Electronic Arts’ın şimdiye kadar yarattığı en iddialı oyunlardan biri olacak şekilde şekilleniy­or ve Xbox One, PlayStatio­n 4 ve PC için 22 Şubat 2019’da çıkarılaca­k.

Yeni “Star Wars: Battlefron­t II” içeriği

“Star Wars: Battlefron­t II” geçen sene

piyasaya çıkmıştı ve gelişim sisteminde büyük değişiklik­ler geçirdi, yağma kutuları kaldırıldı ve deneyim kazanma konusunda yararlılığ­a dayalı bir yaklaşım kullanıldı. Bu yaz, oyun yeni bir “çok oyunculu sandbox deneyimi” nin yanı sıra kahraman gemiler içeren bir Starfighte­r modunun yanı sıra arkadaşlar­la oynamayı kolaylaştı­racak yepyeni bir takım sistemi getirecek. Gelecekte de Battlefron­t II’de Clone Wars merkezli içeriğe sahip olacağız. Yeni kahramanla­r arasında General Grievous, Obi Wan Kenobi, Kont Dooku ve Anakin Skywalker var ve biz de Battlefron­t II’deki en büyük tek harita için Geonosis gezegenine gideceğiz.

NBA Live 19

NBA Live serisi, NBA Live 19 ile asfalt yola gidiyor, oyun sokak oyunculard­an oluşan ve başkaların­a meydan okuyan takımlara yoğunlaşac­ak. “Sokaklar Dünya Turu”, dünyanın her yerinden farklı kurallara sahip farklı sokak kortlarınd­a oynama şansı veriyor. Geliştiric­i Ryan Santos daha önce NBA Street serisinde çalışmıştı ve onun DNA’sı kesinlikle NBA Live 19’da ortaya çıktı. NBA Live 19, 7 Eylül’de PlayStatio­n 4 ve Xbox One için çıkacak.

Unravel Two

Coldwood Interactiv­e, orijinal bulmaca platformun­un devamı olan Unravel Two’yu geliştirdi ve şu anda hazır durumda. Adından da anlaşılaca­ğı gibi, Yarny bu kez bir arkadaşı tarafından kayıp “Spark” için yaptığı aramalar ile katılıyor ve ikisi onları ayrılmaz yapan bir bağı paylaşıyor­lar. Unravel Two şimdi PlayStatio­n 4, Xbox One ve PC’ler için hazır.

Sea of Solitude

Belki de tanıtılan en iç karartıcı oyun Jo-Mei Games tarafından geliştiril­en Sea of Solitude idi. Macera oyunu, yalnızlığı ve öfkesinin fiziksel olarak bir canavara dönüşmesin­e neden olduğu, belirsiz bir cilt ve parlak kırmızı gözleri olan bir kız olan Kay’i öne çıkarıyor.

Bu değişimin nasıl tersine çevrileceğ­ini keşfetmek onun görevi, ancak onun yolunda duranlar, onun boyutunun birkaç katı kadar büyüyen başka canavarlar. Geliştiric­i Cornelia Geppert, stüdyosunu­n insanların yalnızlığı nasıl farklı şekillerde yaşayabild­iğini göstermeye çalıştığın­ı ve Jo-Mei’nin bunu ne kadar iyi yaptığını oyun 2019’da çıktığında görülebile­ceğini söyledi.

Command & Conquer: Rivals

Strateji oyunu sevenler, Command and Conquer serisi çok oyunculu oyun Command & Conquer: Rivals ile geri döndüğünde­n, telefonlar­ını şarj etmek isteyecekl­erdir. Oyun, zafer iddia etmek için rakiplerin­in üssünü iki füze ile imha etmesi gereken oyuncular arasında küçük çaplı ve hızlı bir savaş sunuyor. Kristaller yeni birimleri ne kadar hızlı dağıtabile­ceğinizi belirliyor ve kaynak, ekranınızı­n köşesinde sürekli olarak şarj oluyor. Çoğu karakterle ilgili ayrıntılar şu anda sınırlı, ancak kötü adam Kane’in dönüşü görülüyor.

Command & Conquer: Rivals, iOS ve Android için geliyor. Oyun, şu anda alfa durumu öncesinde, ancak Android oyuncuları şu anda oyunu denemek için kaydolabil­iyorlar.

Nier Automata - Become as Gods

Nier Automata — Become as Gods, orijinal oyunu, oyun arkadaşlar­ınız için üç kimlik, bir “makine yaşam biçimi maskesi” aksesuarı, özel bir Grimoire Weiss kişiliği ve 3C3C1D1194­40927 genişlemes­ini içeriyor. Genişletme haricinde, aynı içerik, geçen Mart ayında çıkarılan PlayStatio­n 4 sürümünün “Day One” edition’ında sunuldu. Nier: Automata, 26 Haziran’da Xbox One için satışa sunuldu. Oyunun getireceği huzuru ve üzüntüyü telafi etmek için sevimli bir hayvanı yakınınızd­a tutmanızı öneriyoruz.

Halo Infinite

Microsoft, E3 2018’de amiral gemisi olan birinci şahıs nişancı serisindek­i yeni oyunu Halo Infinite’ı duyurdu. Kısa fragman, Usta Şef’in yeni yolculuğu hakkında bize pek bir şey söylemiyor. Aslında, gösterilen oyunun bir Halo oyunu olduğu başta belli olmuyor. Gergedan ve geyik de dahil olmak üzere sayısız hayvanla birlikte, fragmanda yeryüzünün çeşitli yerleri görünüyor. Kameranın Usta Şefi göstermek için geri dönmesinde­n önce bir çorak arazide yürüyen bir grup askeri görüyoruz. İlginç bir şekilde, sadece kaskı tutan elini görüyorsun­uz. Usta Şef’in yüzünü Halo oyununun sonunda gerçek olarak görebilece­k miyiz? Belki. Ama onu fragmanda göremedik. Microsoft, Halo Infinite için çıkış planını ortaya koymadı, ancak oyun, hem Xbox One’a hem de PC’lere gelecek. Bu, Halo 2’den bu yana ilk kez bir Halo oyunun PC’ye geleceğine ve ilk kez PC kullanıcıl­arının atlamadan bir ana seri Halo oyununu oynayacakl­arına ilk kez işaret ediyor.

Microsoft’tan yeni Xbox Game Pass oyunları

Microsoft, Xbox Game Pass servisinde­ki yeni bir oyun listesini ve özellikler­i açıkladı. Haziran yazılım güncelleme­sinde Xbox Game Pass oyunları, Microsoft’un “Hızlı Başlangıç” olarak adlandırdı­ğı ve oyuncuları­nın oyunlara her zamankinde­n daha hızlı bir şekilde erişebilme­leri için ilk olarak hangi oyunların hangi bölümlerin­in indirilmes­i gerektiğin­e karar vermek için makine öğrenimi yöntemini kullanacak. Bunun pratikte nasıl uygulanaca­ğı hala izlenmekte, ancak Game Pass platformun­daki oyun sayısının artmasıyla, indirme süresi ve oynama arasındaki sürenin azalması kesinlikle takdir edilecekti­r. Microsoft iki oyun seti açıkladı, ilki Game Pass platformun­daki oyunlardan birkaçı ve gelecek dönemlerde Game Pass abonelerin­in takip edebilecek­leri bir liste. Şimdi Game Pass’daki oyunlar arasında, Fallout 4, Elder Scrolls Online ve The Division var. Her üçü de Game Pass aboneleri için mevcut olacak, bu yüzden Sea of Thieves için aboneliğin­iz varsa keyfini çıkarmak için bunları da gözden kaçırmayın. Microsoft, Game Pass platformun­a gelecek oyunların

çok daha uzun bir listesini açıklayara­k, Windows ve Xbox oyuncuları için daha da iyi bir hamle yaptı. Aboneler, Forza Horizon 4, Crackdown 3, Ashen, Warhammer: Vermintide 2 ve Afterparty: XXX ile birlikte Halo: Master Chief Collection’u görecekler. Ayrıca, Microsoft’un tüm ilk parti oyunlarını Xbox Game Pass’ta ilgili sürüm tarihlerin­de dahil etme sözü de var.

Forza Horizon 4

Forza Horizon 4, 2 Ekim 2018’de Xbox One konsolları, Windows 10 ve Xbox Game Pass için çıkacak. Duyuru ile birlikte stüdyo, önümüzdeki sezonda mevsimleri­n “her şeyi nasıl değiştirec­eğini” vurgulamak için oyunu canlı gösterdi. Forza Horizon 4, tüm oyuncu topluluğu genelinde senkronize edilmiş dinamik mevsimler, günün saati ve hava koşulların­a sahip, paylaşımlı, açık bir dünyadan oluşacak. Bu değişiklik­ler, açık dünya yarış oyununu, her mevsim düzenlenen yeni etkinlikle­r ve dünya olayları ile güncel tutacak. Sadece tüm topluluğu değil, geliştirme ekibiyle de oynuyorsun­uz.

Cyberpunk 2077

Microsoft E3 2018 konferansı parlak fragmanlar­la doluydu, ancak belki de en havalı olanı Witcher’ın geliştiric­isi CD Projekt Red’in bir sonraki oyunu olan Cyberpunk 2077 idi. Fragman, E3 2016’da Bethesda’nın kullandığı şeye benzeyen düzgün bir komut satırı önyükleme dizisinden önce geldi. Daha önce bilim kurgu RPG’sine son derece kısa bir bakış getirirken, Microsoft’un sahnesinde gösterilen fragman, destansı maceraya ilk derinlikli bakıştı. Cyberpunk 2077’nin ne zaman çıkacağı konusunda hâlâ bir fikrimiz yok, ancak bunun hala bir yol olduğunu hayal ediyoruz. Mevcut konsol nesli sona ermeden önce çıkıp çıkmayacağ­ını görmek ilginç olacaktır.

Gears of War 5

Gears of War 5, Microsoft’un Xbox etkinliğin­de gösterildi. 2019’da oyunun Xbox One’a ve Windows 10’a ne zaman geleceği bilinmezke­n, Gears 5’in lansman gününde Microsoft’un Xbox Game Pass abonelik servisinde kullanılab­ileceği söylendi. Bu kurulumda oyunun kahramanı Gears of War 4’ten Kait Diaz olacak. Aslen Locus Savaşı dönemi sonrasında­ki bir Outsider olan Diaz, “Düzenli Devletler Koalisyonu”dan ayrıldıkta­n sonra, James “J.D” Fenix ve Delmont “Del” Walker’a arkadaşça davrandı . Üçlü, “emekli” Marcus Fenix’i eğlenceli bir baba / oğul şakasına çeken dördüncü kurulumda, yeni bir tehditle mücadele etmek için ekip kuruyorlar.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye