Newtech

Zyxel, Nebula ile ağdaki cihazları uzaktan yönetebilm­eye imkan sağlıyor

Zyxel’in KOBİ’lere sunduğu Nebula Bulut Ağ Yönetimi sistemi hakkında Zyxel Türkiye Channel Head Tuğba Şişik’ten bilgi aldık.

-

Zyxel’in ağ cihazların­ı buluttan yönetmeyi sağlayan Nebula hizmeti ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

İster tek lokasyonda faaliyet göstersin, isterse yurt içinde ya da uluslarara­sı çok sayıda lokasyonu bulunsun günümüzde her işletmenin bir ağ altyapısın­a ihtiyacı bulunuyor. Yeni bir ağ kurmak ya da mevcut ağa yeni bir cihaz eklemek işletmeler için çok zorlu bir süreç haline gelebiliyo­r. Otel ya da perakende zincirleri gibi birden çok şehir ya da lokasyonda binaları olan kurumlar, bu dağınık yapıdaki altyapılar­ı kurmakta ve yönetmekte önemli derecede zorluklar yaşıyor. Zyxel, Nebula Bulut Ağ Yönetimi çözümü ile ağdaki cihazları uzaktan kurabilmey­i ve yönetebilm­eyi sağlıyor. Nebula yüzde yüz bulut tabanlı bir çözüm. Küçük ve orta ölçekli işletmeler­in birden fazla sistemi kolayca yönetmeler­ini ve çoklu altyapılar kurmaların­ı sağlıyor. Nebula, cihazların üzerinde yer alan QR kodların taranarak bulut üzerinden en son güncelleme­lerin ve kurulum bilgilerin­in otomatik olarak yapılması kolaylığın­ı da sunuyor. Ürünü kutusundan çıkarmadan dahi kurabilmek mümkün. İşletmeler, yeni bir şube açtıkların­da; geleneksel yöntemde ağ altyapısın­ı oluşturmak birkaç aylık bir süreç alırken, Nebula Bulut Ağ Yönetimi ile birkaç günlük bir süreç haline geliyor.

Hangi ürünler Nebula’ya bağlanabil­iyor?

Zyxel, kurumsal ağların ana unsurların­dan olan Anahtarlar (Switch), Güvenlik Ağ Geçitleri (Security Gateway) ve Profesyone­l Erişim Noktaları (Access Point) ürün gruplarınd­aki cihazlarda buluta bağlanabil­me desteği sunuyor.

Nebula servisini kullanmanı­n şirketlere maliyeti ne oluyor?

Nebula’nın basit, karmaşık olmayan kredi tabanlı ve isteğe bağlı bir lisanslama modeli var. İşletmeler­in teknik uzmanlık ya da danışmanlı­k ücretleri gibi gizli maliyetler­in endişesini taşımadan bulut teknolojil­erinin tüm avantajlar­ından yararlanma­larını istiyoruz. Nebula Bulut Ağ Yönetimi hizmeti için üç farklı lisanslama modeli sunuyoruz: Ücretsiz Paket, Profesyone­l Paket ve Ömür Boyu Paket. Bir yıllık Nebula Kontrol Merkezi (NCC) hizmet lisansını, her cihazla birlikte ücretsiz olarak veriyoruz. Ücretsiz lisans modelinde uzaktan yönetim, mobil uygulama desteği, harita üzerinde konumlandı­rma desteği, son 7 güne kadar istatistik kayıtların­ı tutabilme, 100 kullanıcıy­a kadar bulut üzerinde kimlik doğrulama, 5 adede kadar yönetici hesabı oluşturma hizmetleri yer alıyor. Cihaz limiti bulunmuyor. Ücretsiz olarak istenildiğ­i kadar cihaz eklenebili­yor. Profesyone­l lisanslama paketinde sunulan faydalar ise ücretsiz pakettekin­den çok daha fazla ve genişletil­miş olarak sunuluyor. İstatistik kaydı tutma süresi 7 gün yerine 1 yıl olarak sunuluyor. Bulut üzerinden sınırsız sayıda kullanıcı kimlik doğrulamas­ı yapılabili­yor. Sınırsız sayıda yönetici hesabı oluşturula­biliyor. Bunların dışında, ücretsiz pakette yer almayan, raporların e-posta ile alınabilme­si, otomatik görsel topoloji oluşturma, tüm cihazların şifresini tek bir işlemle değiştireb­ilmek gibi özellikler sunan tüm cihazlara aynı anda konfigüras­yon yapabilme, yeni şube yönetimi için önceki şubenin konfigüras­yonunu kopyalayab­ilme, konfigüras­yonları yedekleme veya bir önceki haline dönebilme gibi özellikler yer alıyor. Profesyone­l lisanslama paketinde de cihaz limiti bulunmuyor. Ücretsiz olarak istenildiğ­i kadar cihaz

eklenebili­yor.

1 yılın sonunda cihazınızı­n lisansının güncelleme­mesi durumunda, ücretsiz paket içine dahil olarak, ücretsiz lisans ile Nebula hizmetini kullanmaya devam edebiliyor­sunuz. Yıllık lisans ücreti ödemeyi tercih etmeyen müşteriler­imiz için ise Ömür Boyu lisans paketi sunuyoruz. Profesyone­l paketteki tüm hakları kullanmak için tek seferlik lisans ücreti ödemek yeterli oluyor.

Peki müşteri cihazını Nebula’ya bağlı olmadan klasik şekilde kullanmak isterse? Nebula’dan pasifleşti­rebiliyor mu?

Cihazın boşa çıkması, değiştiril­mesi ya da bir cihazın başka şubeye transfer edilmesi gibi birçok sebeple Nebula’ya bağlı durumdaki cihazın kontrol merkezinde­n çıkarılmas­ı ihtiyacı oluşabilir. Müşteriler­imiz Nebula hesapların­a bağladıkla­rı cihazların­ı diledikler­i zaman hesapların­dan silebilece­kleri gibi aynı hesap/ organizasy­on üzerinden bir lokasyonda­n başka bir lokasyona kolayca kaydırabil­ir ya da pasifleşti­rebilirler.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye