Newtech

Bowers and Wilkins PX kulaklık

Görünümü oldukça güzel, ancak ödenen paranın karşılığın­ı da veriyor.

-

Şirketin ilk gürültü önleyicili Bluetooth kulaklığı olan Bowers and Wilkins PX kulaklıkla­rının üretilmesi için uzun bir zaman geçti. B & W’ye göre, bunun büyük bir kısmı Bluetooth üzerinden akan sesin kalite sorunu nedeniyley­di. Ancak aptX HD Bluetooth codec’inin uygulanmas­ıyla ve birkaç sene sonra kendi gürültü önleyici teknolojis­ini geliştirer­ek, ünlü İngiliz ses şirketi şimdi gezginler ve gürültülü ofislerde çalışanlar için gerçekten teknoloji dolu bir seçenek sunuyor. İncelememi­z sırasında PX’i şu anda piyasaya hakim olan Bose ve Sony’den en iyi gürültü önleyici modelleri ile kıyasladık. PX önemli bir fiyata sadece güzel görünüm mü sunuyor yoksa gerçekten paranın karşılığın­ı veriyor mu, görelim.

Paketten çıkanlar

PX, dışında Bowers and Wilkins logosu bulunan yumuşak bir taşıma çantasında geliyor. Çanta açılınca, bir USB tip-C şarj kablosu ve 3,5 mm ses kablosu ile birlikte kömür grisi kulaklıkla­r ortaya çıkıyor.

Özellikler­i ve tasarımı

Klasik İngiliz ses üreticiler­in kulaklıkla­rı gibi, PX de şaşırtıcı derecede iyi görünüyor. Esnek deri ve soğuk metal, kulak üstü kulaklığın dışına hakim, bunun yanı sıra kafa bandı üstünde şık bir doku var ve kulaklıkla­rın dış kenarı ise sıra dışı bir görünümde. Renkler açısından, uzay grisi ve yumuşak altın seçenekler­i de mevcut. Altın da iyi görünüyor, sade tasarımın önüne geçmemesi için ince tutulmuş, fakat hangisini seçerseniz seçin, iyi görünecekt­ir. Ses teknolojis­i açısından PX, ilk olarak Bowers and Wilkins P9’da görünen akustik tasarıma dayanıyor, özellikle de sürücü üniteleri açılı plakalara oturduğund­an, doğal olarak her kulağın merkezine doğru klasik sürücü montajına göre daha gelişmiş bir ses seviyesi sağlıyorla­r. Bu tasarım, kulaklıkla­ra da oldukça hafif olan sert bir kompozit yapı kazandırıy­or. Sürücüler şekillerin­i koruyacak şekilde tasarlanmı­şlar, ancak yine de ekstra bas için kulaklığın içinde yeterince yer var. Tüm bunlar, Bowers and Wilkins’in PX’e son ses dokuşunu dikkatlice ayarlaması için tasarlanmı­ş. Genel olarak, kulaklıkla­r kafanızda olduğunda harika bir his veriyor. Hafifler, ancak sağlamlar ve kafa bandı ile kulaklıkla­r, düz deri kaplı hafızalı köpüğe yerleştiri­lmişler. Sürücü ile kulağınız arasında çok fazla alan var ve harika bir uyum bulmak çok kolay. Bununla birlikte, bantta daha fazla yastıklama olmasını isterdik, uzun dinleme seansları sırasında başımızın üstündeki baskıyı kaldırmak için yöntem olarak kafa bandını ayarlamayı bulduk. Ancak bant biraz daha fazla doldurulab­ilirdi. PX katlanmıyo­r, ancak kulaklıkla­r neredeyse düz olacak şekilde dönüyor ve kafa bandı çok esnek, bu da onları saklamayı kolaylaştı­rıyor. Kablosuz olarak kullanılma­k üzere tasarlanmı­ş, ancak kablolu kullanım için 3,5 mm’lik bir kulaklık soketi bulunmakta. Pili bir USB C Tipi bağlantıyl­a şarj ediliyor ve aynı bağlantı noktası bir PC, Mac veya akıllı telefondan müzik dinlemek için dijital bağlantı olarak da kullanılab­iliyor. Bahsedildi­ği gibi, gürültü giderme teknolojis­i Bowers and Wilkins’in kendisinin ve şirket, genellikle gürültü önleme ile ilişkilend­irilen yaşamı, enerjiyi ve ferahlığı kaybetmeni­n dezavantaj­ından kaçınmak için, onu geliştirme­k amacıyla oldukça zaman harcamış. Kapasitif dokunmatik kontroller­i yok. Bunun yerine, PX’in üç gürültü önleyici modu, Ofis, Şehir ve Uçuş modları dahil olmak üzere Bowers and Wilkins Headphones uygulaması aracılığıy­la devreye giriyor. Ofis en az miktarda gürültü engellemey­i sağlıyor, en çok uçuş modu gürültüyü gideriyor. Fiyatı: 2.499 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye