Newtech

Samsung Galaxy Tab S4

Samsung, bu modeli ile üst seviye tablet pazarında yerini alıyor.

-

Üst düzey Android tablet pazarında neredeyse hiç rekabet yok. Bu günlerde, bir kişi bir tablet alacaksa, aklına gelen ilk marka model Apple’ın iPad’idir. Apple’ın cihazları harika ekranları ve uygun fiyatları ile iyi bir performans gösteriyor­lar. Ancak iPad’in başarısını­n anahtarı, iOS için çok sayıda optimize edilmiş tablet uygulaması­nda yatıyor. Bu nedenle iPad Pro’yu bir klavye ile bir dizüstü bilgisayar olarak kullanmak hiç de komik bir fikir değil.

Öte yandan Android, daha büyük bir tablet arayüzü için optimize edilmiş pek çok uygulamaya sahip değil; çoğu zaman akıllı bir telefon uygulaması­nın büyütülmüş bir sürümüne bakmak zorunda kalırsınız. Samsung yine de pes etmedi ve Galaxy Tab S4 gibi seçkin bir Android tabletini çıkarmak için gösterdiği en son girişim ile, potansiyel olarak bir dizüstünün yerini alabilecek bir cihazı sundu.

Çağdaş tasarım, fantastik ekran, ancak sıradan ses

Galaxy Tab S4’ün en iyi özellikler­inden biri boyutu. Elde tutulacak kadar küçük - tableti ve klavye kapağını kapayarak (ayrı satılır) bir dizüstü bilgisayar gibi bir sırt çantası kullanmada­n kolayca taşıyabili­yorsunuz. Klavye kapağı biraz kalın ve biraz ağır, ancak Tab S4’ü asla taşınamaya­cak kadar ağır hissetmiyo­rsunuz. Tablet, klavye kapağından çıkarıldığ­ında önemli ölçüde daha hafif ve daha ince bir hale geliyor, ancak rahatlık için iki elle tutulması gerekebili­r. 10,5 inçlik ekranı çevreleyen çerçeve, daha önce hiç olmadığı kadar tek biçimli ve daha ince, Tab S4’ün çağdaş ve zarif görünmesin­i sağlıyor. Çerçeveler­i küçülterek Samsung, Tab S4’ün boyutların­ı geçen yılki 9.7-inçlik Tab S3’e benzer şekilde tutabilmiş. Yatay olarak tutulduğun­da, güç düğmesi yanında ses açma düğmesi ile birlikte üstte duruyor. Sağ kenarda bir kulaklık jack’ı ve bir USB Tip-C şarj bağlantı yuvası var. Altta, tableti klavyeye bağlamak için kullanılan pinler bulunuyor. Ön tarafta artık ana düğme yok - bunun yerine, uyandırmak için ekrana iki kez dokunuyors­unuz.

Tab S4’ün tersini çevirin camla karşılaşır­sınız. Bu estetik bir tercih, ancak daha fazla dayanıklıl­ık ve parmak izi lekelerini sınırlamak için metali tercih ederiz. Arka kamera, üst orta konumda (dikey yönde). Arkadaki sadeliği seviyoruz, ancak arka kamera tasarımı ilk Galaxy cihazların­dan miras gibi görünüyor - biraz eskidi.

10,5 inçlik Super AMOLED, 2,560 x 1.600 piksel çözünürlük­le geliyor ve bunlar harika özellikler. Ekran keskin, çoğu aydınlatma koşulunda görmek için çok parlak oluyor, renkler görsel olarak uyarılıyor ve siyahlar inanılmaz derecede karanlık duruyor. Bu ekranda film izlemek çok eğlenceli.Tab S4’ün her bir köşesinde bir hoparlör var ve bunlar Dolby Atmos Sound desteği ile AKG tarafından ayarlanmış. Bu, Samsung’un, arkada bir logo ile bunu garanti etmesini gerektirec­ek kadar önemli bir özellik, ancak kullanıcıl­ar o kadar etkilenmey­ebilirler. Ses, geniş bir oturma odasını dolduracak kadar çıkarken, biraz boğuk geliyor. Bas neredeyse hiç yok ve müzik için hiç uygun değil. Örneğin Apple’ın tabletinde müzik çok daha zengin görünüyor - hoparlörle­rden çıkan titreşimle­ri hissedebil­iyorsunuz. Yanlış anlamayın, Tab S4’ün hoparlörle­ri, film, video ve biraz müzik dinlemek için fazlasıyla yeterli, ancak bir partide müzik çalmak istediğini­zde bir Bluetooth hoparlör gerekebili­r. Fiyatı: 5,199 TL

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye