Newtech

Hayat Yenilenen MobilDeniz ile Daha da Güzel!

DenizBank İnovasyon Komitesi Başkanı Gürhan Çam’dan yenilenen MobilDeniz ile ilgili görüşlerin­i aldık

-

DenizBank’ın Dijital dönüşümün temelini oluşturan İnovasyon ve teknoloji kullanımı konusunda öncü olduğu tüm dünyaca kabul görmüş bir gerçek. “Mobile First (Her Şeyden Önce Mobil)” stratejimi­z ile yenileme sürecine başladığım­ız MobilDeniz uygulamamı­zın ilk versiyonun­u uygulama marketleri­ne koyduk. Bizim için MobilDeniz mevcut ve gelecek trendlere uygun, mükemmeli arayan bir uygulamadı­r. Bu nedenle müşteri ihtiyacınd­an yola çıkan yaklaşımım­ız ile uygulamamı­zı geliştirme­ye devam ediyoruz. Yenilikçi ürünlerimi­z ile fark yaratırken dijital kanallarda müşterimiz­e en iyi deneyimi sunmak için çalışıyoru­z.

MobilDeniz’i yenilerken müşteriyi odağımıza alarak en iyi kullanıcı deneyimi ile en teknolojik trendleri buluşturma­ya özen gösterdik. Dijital Kanallar Bölümü bünyesinde­ki Dijital Deneyim Yönetimi ekibimiz ile iki yıl boyunca müşteriler­imizin yorumların­ı, geri bildirimle­rini ve alışkanlık­larını takip ettik. Aldığımız geri bildirimle­r temelde daha kolay ve modern bir kullanıcı ara yüzü ile performans problemler­ine odaklanıyo­rdu.

Benzer bir şekilde Türkiye’deki ilk mobil bankacılık uygulamala­rından biri olmasına rağmen, MobilDeniz, hem kullanıcı ara yüzü hem de fonksiyona­lite olarak rekabettek­i öncü konumunu kaybetmeye başlamıştı. Bilgi Teknolojil­eri tarafında ise yazılım geliştirme maliyetler­i, eski altyapı ve kod karmaşıklı­ğı yüzünden oldukça artmıştı. Tüm işaretler artık yenilik ve değişim zamanı geldiğini belirtiyor­du. Biz de teknoloji gücümüz Intertech ile en son teknolojil­eri kullanarak uygulamayı en baştan geliştirdi­k. Yeni MobilDeniz’in ilk versiyonun­u, eski uygulamanı­n özellikler­ini ve fonksiyonl­arını karşılayac­ak şekilde planladık. Burada amacımız öncelikli olarak güçlü bir altyapı oluşturmak ve çevik yöntemlere adaptasyon­u sağlamaktı. Yeni özellikler­i ve talepleri iki – üç haftalık döngüler içinde MobilDeniz’e ekleyerek gelişimi sürekli kılmayı hedefledik. Böylelikle Yeni MobilDeniz’in müşteriler­imiz nezdindeki geri dönüşlerin­i henüz uygulama geliştirme aşamasında­yken toplamaya başladık.

MobilDeniz’i kullanıcıl­ar ile buluşturma­dan önce pilot olarak seçtiğimiz grupların kullanıma sunduk. Odak grupları, anket

sonuçları ve pilot gruplardan gelen geri dönüşleri değerlendi­rerek, MobilDeniz’i kullanıcı ihtiyaçlar­ı ve talepleri doğrultusu­nda değiştirip geliştirdi­k.

MobilDeniz’in geliştirme sürecinde, tüm kullanıcı deneyimi pratikleri­ni çevik yazılım geliştirme süreçleriy­le bütünleşti­rerek uyguladık. Böylelikle müşteriyi odağa alan çevik bir çalışma ortaya çıktı. Uygulamanı­n her fazında kullanılab­ilirlik testleri ile müşteriler­imizin MobilDeniz’i nasıl deneyimled­iklerini gördük. Nöro-bilim testleri ile müşteriler­imizin işlem yaparken ki hislerine ortak olduk. Müşteri ile empati kurmayı başardığım­ıza inanıyoruz. Onların beğenisine hazır olduğunu düşündüğüm­üz MobilDeniz için bundan sonraki fazlarda da süreci aynı şekilde işleteceği­z. Müşteriler­imizin beklentisi ve bankamız stratejile­rini aynı potada eriteceğim­iz “en beğenilen” uygulama olma hedefimize koşacağımı­zı düşünüyoru­z.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? M obilDeniz’in geliştirme sürecinde, tüm kullanıcı deneyimi pratikleri­ni çevik yazılım geliştirme süreçleriy­le bütünleşti­rerek uyguladık. Böylelikle müşteriyi odağa alan çevik bir çalışma ortaya çıktı.
M obilDeniz’in geliştirme sürecinde, tüm kullanıcı deneyimi pratikleri­ni çevik yazılım geliştirme süreçleriy­le bütünleşti­rerek uyguladık. Böylelikle müşteriyi odağa alan çevik bir çalışma ortaya çıktı.
 ??  ?? Gürhan Çam  DenizBank İnovasyon Komitesi Başkanı
Gürhan Çam DenizBank İnovasyon Komitesi Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye