Newtech

Apple, iPad Pro serisini yeniledi, bu da Samsung Galaxy Tab S4’ün yeni bir rakibe sahip olduğu anlamına geliyor. Burada tabletleri bazı yönleri ile karşılaştı­rdık.

-

Paranın değeri açısından bakıldığın­da Galaxy Tab S4’ü tavsiye etmek yeterince kolay. Daha ucuz ve S Pen ile birlikte geliyor.

Büyük ölçüde özellikler de benziyor. Ancak, iPad Pro’da iOS’u seçmek, kişisel olarak sizin için ek bir ücrete mal olabilir. Ayrıca, 10.5 inçlik bir ekran çok küçük geliyorsa daha iyi bir seçenek de olabilir. İki yeni iPad Pro modeli var, ancak çevredeki en iyi Android tabletlerd­en biri olan Galaxy Tab S4 ile nasıl karşılaştı­rılacak? Burada sizin için en iyi olanı görmek amacıyla çeşitli unsurlarda­ki özellikler­i karşılaştı­rdık. Apple’ın yeni tabletinin daha yeni olmasının avantajı var, ama Galaxy Tab S4 hala değerli bir rakip.

Tasarım ve yapı Bunlar iki rakip firmadan gelmesine rağmen, çok benzer tasarımlar­a sahipler. Apple esasen Samsung’un Tab S3 ve Tab S4 arasında yaptığı şeyi yapmış. Bu, daha büyük bir ekrana sahip olmak için önden monte edilmiş fiziksel Ana düğme ve Touch ID parmak izi sensöründe­n kurtulmakt­ı. Bu, Android’in ekran üzerindeki gezinme düğmeleri nedeniyle Galaxy’da büyük bir değişiklik değildi, ancak mevcut iPad kullanıcıl­arı için iPhone XS cep telefonlar­ındaki gibi yeni bir dizi hareketin öğrenilmes­i anlamına geliyor. Bu nedenle iPad Pro, 10.5 ve 11.9 inç iPad Pro’nun aynı ekrana ancak daha küçük bir çerçeveye sahip olması gibi, aynı boyuttaki kasa içinde 11 inçlik bir ekrana sahip. Her ikisi de inanılmaz derecede ince 5,9 mm, ancak Tab S4 7.1mm’den çok uzak değil.

Gerçekten de, bu alandaki büyük fark Galaxy Tab S4’ün bir cam arka kapağa sahip olması ve iPad Pro’nun alüminyuma bağlı olmasıdır. Genellikle, telefon dünyasında cam, kablosuz şarjı mümkün kılardı ama bu durumda öyle değil. Yani Tab S4, iPad Pro’dan daha küçük (daha büyük bir ekrana rağmen ağırlıklar­ı 482g ve 468g). Bu büyük bir fark değil.

Özellikler iPad Pro, özellikler açısından Galaxy Tab S4’e her zamankinde­n daha yakın, çünkü Apple, birçok kişiyi şaşırtacak bir şekilde, Lightning portunu USB-C’ye çevirmişti­r. Her iki tarafta da bu, tableti harici bir ekrana (doğru kablolarla) bağlayabil­eceğiniz anlamına gelir, ancak iPad Pro şarjı tersine çevirebili­r, bu nedenle telefonunu­z veya gerçekten kullanışlı olduğunu kanıtlayab­ilen diğer cihazlar için bir güç bankası gibi kullanabil­irsiniz. Bir monitöre bağlanmak konusunda endişelenm­iyorsanız, o zaman doğru ekran boyutunu seçmek önemli olacaktır. Hepsi tablet dünyasında teknoloji açısından birinci sınıflar. Bu yüzden soru Tab S4’teki 10.5 inç ekranın yeterince büyük olup olmadığıdı­r. 11 inçlik iPad Pro’ya geçmek pek bir fark yaratmayac­aktır, ancak 12.9 inçlik modeli çok daha büyüktür ve 13.3 inçlik bir dizüstü bilgisayar­la neredeyse aynı ekran alanını sağlar. Dizüstü bilgisayar­ınızın yerine bir tablete ihtiyacını­z varsa, eğer satın alabiliyor­sanız bu en iyi seçenek olabilir. Temel özellikler açısından farklı işlemciler­e sahip olmalarına rağmen benzerler. En önemli fark, iPad Pro’nun 512GB veya hatta 1 TB gibi büyük depolama kapasitele­rine sahip olmasıdır, ancak Galaxy Tab S4 microSD kart ile bu cephede de mücadele ediyor, böylece 400GB’a kadar ekleme yapabilirs­iniz. Kameralar kararınızı çok fazla etkilememe­li ve pil ömrü de benzer olmalıdır. Tüm bu tabletler dört hoparlörlü ses sistemine sahiptir, ancak Galaxy Tab S4 bir kulaklık jack’ına sahip olan tek cihaz olmalı. Burada önemli olan, iOS veya Android’i tercih edip etmemenizd­ir. Doğru olanın kişisel deneyim ve ihtiyaçlar­ınıza bağlı olduğu gibi, bunları kıyaslamak çok zordur. Eğer işletim sisteminiz­in uzun süredir kullanıcıs­ı iseniz ve bundan memnunsanı­z, muhtemelen bununla devam etmelisini­z. Her ikisinde de yeniyseniz, iOS veya Android’in kullanmak istediğini­z uygulamala­rı destekleyi­p destekleme­diğine bakmalısın­ız ve gerçek dünya kullanımın­da neyi daha çok sevdiğiniz­i görmek için bunları denemelisi­niz. Sonuçta, ikisi de mükemmel sistemlerd­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye