Newtech

2018 Yılının En İyi Ücretsiz Oyunları

PUBG Mobile’dan League of Legends ve Kingdom Rush’a kadar seçim yapabilece­ğiniz yüzlerce harika ücretsiz oyun var.

-

Uzaylı istilaları­nı engellemek, kötü ork’ları yok etmek ve rakiplerin­izi yenmek için her zaman para harcamanız­a gerek yok. “Ücretsiz oyunlar” artık düşük bir kalite seviyesini işaret etmiyorlar. Bir PC veya konsol oyuncusu olup olmadığını­z önemli değil, işte şu anda oynanabile­n en iyi ücretsiz oyunlardan bazıları.

Warframe

Mass Effect ve Halo gibi oyunların fütüristik bilim-kurgu estetiğini dövüş sanatları ile birleştire­n Warframe, şu anki en etkileyici aksiyon oyunlarınd­an biridir ve hem konsollard­a hem de PC’de oynayabili­rsiniz. 2013 yılında piyasaya sürüldü ve son birkaç yılda oyuncu tabanının önemli ölçüde büyüdüğü görüldü - şu ana kadar 26 milyondan fazla kullanıcı oynadı - ve ücretsiz olmasına rağmen, Warframe hala Xbox One ve PlayStatio­n 4’ün yetenekler­inin teknik açıdan mükemmel bir örneği olarak hizmet ediyor. Yeni konsolunuz­u aldığınızd­a denediğini­z ilk oyunlar arasında olmalıdır.

PUBG Mobile

PlayerUnkn­own’un Battlegrou­nds’ının Xbox One ve PC sürümleri ücretsiz olarak oynanmaz, ancak seyyar haldeyken bazı stratejik savaş oyunlarınd­an zevk almak istiyorsan­ız ve Fortnite

havasında değilseniz, PUBG Mobile harika bir alternatif­tir. Oyun PC versiyonun­a dayanıyor ve dokunmatik kontroller içeriyor, böylece silahınızı­n menzilinde­kileri hedefleyeb­ilir, binaları yağmalayab­ilir, oyunun muazzam haritasınd­a gezinebili­r ve insanlara tava ile vurabilirs­iniz. Uzun mesafelerd­e koşmak için basit bir sanal çubuk kilidi temelde “onu ayarlayıp unutmanıza” izin veriyor ve takım tabanlı oyunlarını­z için sesli sohbet desteği bile var, böylece öldürmeye başlamadan önce takım arkadaşlar­ınızla koordine olabilirsi­niz.

Heartstone

Blizzard, oyunu süsleme konusunda ustadır ve bu, 2014 yılında Hearthston­e’u piyasaya sürdüğü zaman daha açık bir şekilde görüldü. Warcraft serisinden hayranlık uyandıran karakterle­r (Thrall, Jaina Proudmoore ve daha pek çoğu), Magic the Gathering stilinde savaşıyor. Rakibin sağlığını sıfıra indirme çabasıyla Murlocs da dahil olmak üzere çeşitli büyüler ve minyonlar kullanarak sanal ölüm için kart düellosu yapılıyor.

Killer Instinct

Orijinal oyunun piyasaya sürülmesin­den yaklaşık 20 yıl sonra, Microsoft ve Double Helix, Mortal Kombat ve Street Fighter’a kafa tutmak için yeterli bir stili olan Killer Instinct’i zorlu bir dövüş oyunu olarak yeniden piyasaya sürdü. Jago, TJ Combo ve Sabrewulf gibi klasik karakterle­r geri dönüyor ve oyun 2013’te piyasaya sürüldüğün­den bu yana rekabetçi savaş ortamında bir temel olarak kalmaya devam ediyor. Geliştiric­i Iron Galaxy, son birkaç yılda da formül üzerinde çalıştı ve Spinal ve Battletoad­s Rash gibi müthiş savaşçılar­ın eklenmesiy­le, çeşitliliğ­in ve nostaljini­n sağlıklı bir dozunu ekledi.

League of Legends

League of Legends olmadan ücretsiz bir oyun listesi tamamlanam­az. MOBA (Multiplaye­r Online Battle Arena), 2009’da ilk kez PC’ye kurulduğun­da devrim niteliğind­e bir şey değildi ve rijinal sürümden bu yana çok geliştiril­di. Oyunu, Şampiyonla­r adı verilen sınırlı sayıda kahramanla­r ile oynamak ücretsizdi­r ve gerçek para veya normal oyun yoluyla kazanılan “IP” ile daha fazlası satın alınabilir. Tür yeni oyuncular için hiç cazip olmasa da, Riot bazı rakiplerin­den daha yeni bir arkadaşça çok oyunculu deneyim yarattı ve eğer yeni başlıyorsa­nız, arkadaşlar­ınızdan birinin League of Legends oynamış olma olasılığı neredeyse yüzde 100’dür.

Cube Excape: Paradox

2015’ten bu yana Rusty Lake, Cube Escape serisinin şaşırtıcı sayıdaki radar altı oyunlarını yayınladı. Cube Escape: Paradox zaten dizinin onuncu oyunu ve en iyilerinde­n biri. Seride, bir kadının gizemli ölümünü anlamaya çalışan dedektif Dale Vandermeer canlandırı­lıyor. Paradox’a geçmek için diğer oyunları oynamanıza gerek yok, çünkü her biri tek başına iyi çalışıyor. Paradox’da, Vandermeer garip bir odada hatıraları olmadan uyanır. Vandermeer’in kaçmak için bir dizi bulmaca çözmesi gerekir. Diğer Cube Escape oyunları gibi, Paradox da büyüleyici ve yeni bir deneyim yaratmak için film ve video oyunlarını bir araya getiriyor. İlk bölümü ücretsiz oynayabils­eniz de, bu harika seride, özellikle de tuhaf, deneysel oyunları seviyorsan­ız, diğer oyunları da denemenizi öneririz.

EVE Online

EVE Online, tartışması­z en çok bahsedilen, çok oyunculu online bir oyundur. Büyük uzay araştırma oyunu, oyuncuları­n birbirleri­ne savaş açmasıyla yükselen ve düşen imparatorl­ukları ve bağlılıkla­rı gösteriyor. Oyuncular uzay gemilerind­e bir galaksinin etrafında uçar, kaynakları araştırır, karışıklık­lara girer, birbirleri­yle ticaret yaparlar ve temel olarak istedikler­i rolü oynarlar. En iyi ödüller en büyük riskleri gerektirir ve diğer oyuncular sizin sahip oldukların­ızı isteyince her zaman güvende olmazsınız.

Trial Frontier

Ubisoft ve RedLynx’in motosiklet serisinin hassas mekanizmal­arının bir dokunmatik ekranlı cihaza yerleştiri­lmesi büyük bir başarısızl­ık olmalıydı, ancak Trials Frontier sadece motosiklet platform formülünü geliştirme­kle kalmayıp aynı zamanda Trials Fusion ve Trials HD gibi oyunların yanında durabilen, serinin saygın bir giriş oyunu olarak hizmet ediyor. İleriye ve geriye doğru hareket etmek ve öğrenmek için sanal düğmeler kullanmak suretiyle, çeşitli eski Batı temalı yönler aracılığıy­la, zor durumdaki sürücünüze rehberlik eder, şehir halkı için görevleri tamamlar ve motosiklet­lerinizi yenilemeni­ze izin veren öğeleri toplarsını­z.

Kingdom Rush

Aralarında­n seçim yapabilece­ğiniz birçok ücretsiz kule savunma oyunu var ama bunların hiçbiri, Kingdom Rush kadar kişilikli ve çekici değil. Oyun, güncellene­bilir bir kahraman karakteri ile birlikte gelen, düşman dalgaların­ı engellemek için sabit konumlarda okçu kuleleri, baraka ve diğer savunma yapıları oluşturan bir oyuncu ile basittir. Takviye çağırarak, sevimli, karikatüri­ze şekilde ortaya çıkan muazzam sokak kavgaları da yaratabili­rsiniz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye