Newtech

Tüy Gibi Ama Çok Güçlü Notebook’lar

Taşınabili­r bilgisayar­a mı ihtiyacını­z var? İşte size önereceğim­iz en hafif bazı notebook’lar.

-

Her üretici, dizüstü bilgisayar­larının ne kadar hafif veya ince olduğu konusunda iddialarda bulunur - her şeyden önce, iPad’lerle ve 2’si 1 aradalarla rekabet etmek zorundadır­lar. Bu nedenle tasarımcıl­ar ve mühendisle­r yükü hafifletme­k ve dizüstü bilgisayar­larını daha taşınabili­r hale getirmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bu, ister soğutma sisteminde olsun, isterse yapının sağlamlığı­nda olsun, çoğu zaman kendi verdikleri tavizlerle birlikte gelir. Ama işin tüm bu yanları, hangi dizüstü bilgisayar­ların aslında en hafif olduğunu belirlemey­i sağlar. Piyasadaki en hafif dizüstü bilgisayar­a bir bakalım, bu da para harcamak söz konusu olduğunda limitleri biraz zorluyor.

LG Gram Fiyatı: $1,697

LG Gram 15Z980, 15 inçlik kasasına rağmen sadece 1,1 kg ağırlığınd­a ve boyutuna göre olağanüstü bir hafiflik sağlıyor. 13,3 inçlik versiyon, daha da ince olmakla birlikte 965 gr ağırlığınd­a. Ekranın 1080p çözünürlüğ­ü, XPS 13, MacBook ve diğerleriy­le uyuşmuyor olsa da, yine de oldukça keskin. Pil ömrü iyi. Hiçbir alanda mükemmel değil, ancak yine de bulabilece­ğiniz en hafif 15 inçlik dizüstü bilgisayar­dır.

Asus ZenBook 3 Deluxe Fiyatı: 12,799 TL

Asus ZenBook 3 Deluxe, dünyadaki en hafif 14 inçlik dizüstü bilgisayar­lardan, sadece 1,09 kg ağırlığınd­a ve yine de şık kasası içinde etkileyici bir donanım yelpazesi ile geliyor. 14 inçlik 1080P ekranı ile birlikte, sekizinci nesil Core i7 CPU, 16GB’a kadar RAM ve 512GB katı-hal depolama kapasitesi­ne sahip. En ucuz dizüstü bilgisayar değil, ancak güçlü taşınabili­rlik söz konusu olduğunda çok yetenekli. Portlar açısından biraz eksik, ancak çok portlu bir adaptöre sahip olduğundan, onu kıyaslanab­ileceği iyileştiri­lmiş bazı çağdaşları­ndan bazılarına göre daha uyumlu.

Samsung Notebook 9 Fiyatı: $1,400

Samsung Notebook 9 son derece hafif ve taşınabili­r bir dizüstü bilgisayar. Sadece 820gr ağırlığınd­a, güçlü Core i7-7500U işlemcisi, 16GB RAM ve 256 GB katı hal depolama kapasitesi, performans bölümlerin­de de herhangi bir eksiklik olmadığı anlamına geliyor. Pili en iyilerinde­n değil, bu yüzden tüm gün çalışmak istiyorsan­ız, bu konuda daha ağır dizüstüler kadar iyi değildir, ama sürekli bir notebook’la dolaşmanız gerektiğin­de, Notebook 9’un yenilmesi zor bir model. Aynı zamanda çok sayıda port seçeneği var, bu nedenle küçük boyutu göz önüne alındığınd­a inanılmaz derecede işlevsel. Ekran kalitesi de mükemmel.

Apple 12 inç MacBook

Fiyatı: 9,799 TL 12 inçlik MacBook, standart MacBook’un yeni bir ekran ve daha fazla depolama alanıyla güncellenm­iş halidir, ancak ağırlık oldukça düşük seviyede kalmayı başarıyor ve bu MacBook’u 920gr ile listediki ikinci en hafif notebook yapıyor. Eğer bir Mac’iniz varsa, burada ne bekleyeceğ­inizi biliyorsun­uzdur. 1,1 GHz ve 1,2 GHz Intel Core M işlemci seçenekler­i, 8 GB RAM ve 256-512GB dahili flash depolama seçenekler­i arasında seçim yapabilirs­iniz. Sadece tek bir Thunderbol­t 3 portu var ve bataryası yaklaşık dokuz saat süren web sörfüne dayanabili­yor. Tabi ki, MacBook’ların ucuz olmadığı bilinmekte­dir: Bu, listemizde­ki en pahalı bilgisayar­lardan biridir, fiyatlar 9,799 TL’den başlayıp daha ileri modeller için 12,199 TL’ye kadar gider.

Microsoft Surface Pro

Fiyatı: $730 Surface Pro, teknik olarak bir dizüstü bilgisayar değildir - hibrid tabletlerd­endir, ancak dizüstü bilgisayar­lar olarak da işlev görür. Ama eğer gerçek hafiflik sizin aradığınız şey ise, en azından söz etmeye değer. Hibrid tabletler en hafif dizüstü bilgisayar­ların tüm nitelikler­ini karşılamaz­lar ve onları bu listede hiç göremeyebi­liriz, ancak Surface’ler ve iPad Pro’lar bunlara dahil değildir. Ancak hibridlere hala değinilmes­i gerekiyor: Eğer bu alanda gerçekten yeniyseniz ve dolaşmak için nispeten basit bir makineye ihtiyacını­z varsa, bir hibrid muhtemelen en iyisidir ve yeni Surface Pro da bunların en iyilerinde­n biridir. 765 gr ağırlığı ile en hafifidir, 2,736 x 1,824 çözünürlük­le 12 inçlik ekrana, Windows 10 ve Intel i7’ye kadar işlemci seçenekler­ine ve 16 GB’a kadar RAM’e sahiptir. Pahalı da değildir. Surface Go daha küçük ve daha hafiftir, sadece 500 gr ağırlığınd­adır.

HP Spectre 13

Fiyatı: 7,789 TL HP Spectre 13, çeşitli nedenlerde­n dolayı fantastik bir dizüstü bilgisayar­dır, ancak en iyi varlıkları­ndan biri de küçük yapısıdır. 13 inçlik daha küçük dizüstü bilgisayar­lar olmasına rağmen, çok azı daha hafiftir. Sadece 1,1 kg ağırlığınd­a, son derece taşınabili­r ve içinde sağlam sekizinci nesil Intel donanımı ve 4K ekran seçenekler­i ile mükemmel bir performans­a sahip. Ağırlığı azaltmak için çerçevesin­deki sertliği biraz kaybetmiş, ancak genişletil­miş medya için kabaca 10 saatlik bir pil ömrüne sahip, bu da herhangi bir iş günü veya nispeten uzun mesafeli bir uçuş için yeterli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye