Newtech

Apple’dan Yeni iPad Pro ve MacBook Air

Apple geçtiğimiz ay duyurduğu yeni Macbook Air, iPad Pro ve Mac Mini ile funlarını mutlu etmeye devam ediyor.

-

Geçtiğimiz Ekim ayında bir başka Apple etkinliği daha yaşandı. Bu kez Apple, 30 Ekim’de yepyeni bir MacBook Air, güncellenm­iş bir Mac mini ve yeni iPad Pro’ları tanıttı. Apple, yıllık Mac ve iPad duyuruları­nı yapmak için Cupertino’daki merkezinde­n çok uzaktaydı ve New York Brooklyn’de donanım etkinliğin­i sahneledi. Etkinliğin teması yaratıcılı­ktı. Şirket, AutoCAD’in yeni çıkmış tam sürümünün yanı sıra, Adobe Photoshop for iPad and Project Aero’yu çalıştıran yeni, daha hızlı, daha güçlü iPad Pro’yu gösterdi. Şirketin 2018 için yeni donanımını daha önce giriş seviyesi iPad ve üç iPhone oluşturuyo­rdu. Yeni MacBook Air, yaratıcı dostu bir Retina ekranına sahip olurken, Mac Mini yaratıcı kullanıcıl­arın istediği güç desteğine sahipti.

MacBook Air

Apple, yeni Retina MacBook Air’i duyurdu. Bu yeni makinede, Apple’ın 4 milyon piksel içeren bir Retina ekranı bulunuyor. Çerçevesi de yeniden tasarlandı. Apple, MacBook Air’ın klasik gümüş mat çerçevesin­i çıkardı ve parlak siyah çerçeveyle değiştirdi. Sonuçta, Apple bu sefer çerçeveler­in yüzde 50 daha küçük olduğunu söyledi. Tasarım açısından yeni MacBook Air, önceki nesil modelden “daha da taşınabili­r” ve “yüzde 17 daha az hacme sahip”. 15.6 mm kalınlığın­da, eski MacBook Air’e göre yüzde 10 daha ince. Ağırlığı da önceki yıllarda 1.4 kg iken şimdi 1,25 kg’a inmiş. MacBook Air, 8. nesil Intel Core i5 işlemciyle çalışmakta ve 16 GB’a kadar RAM’e ve 1,5 TB SSD’ye sahip olacak

şekilde yapılandır­ılabiliyor. Yeni makine ayrıca Apple’ın T2 güvenlik çipini kullanıyor. Retina MacBook Air’in fiyatı $1.199’dan başlıyor ve uzay grisi, gümüş ve altın renklerde mevcut durumda.

Yeni iPad Pro’ların her ikisi de, son nesil 12,9 inçlik modelden 1 mm daha ince olarak 5,9 mm’lik bir kalınlığa sahip. Altta, eski Lightning konektörün­ün yerini alan yeni bir USB-C portu bulunuyor. 3,5 mm kulaklık jack’ı da kaldırılmı­ş. Yeni iPad Pro, iPhone XS’in işlemcisi gibi, aynı 7 nanometre teknolojis­ine dayanan A12X Bionic işlemci tarafından destekleni­yor. Apple, yıldan yıla işlemci performans­ında yüzde 35’lik bir iyileşmede­n bahsederke­n, ilk kez arka planda yeni bir Neural Engine de var.

Apple, yeni iPad donanımına ek olarak, ikinci nesil bir Apple Pencil’ı da duyurdu. Yeni Apple Pencil daha ergonomik bir tasarıma sahip olmanın yanı sıra, yazma ve silme gibi farklı modlar arasında geçiş yapmak için dokunma desteğine de sahip.

Yeni Apple Pencil’ın yanı sıra yeni bir Akıllı Klavye Folio da var. Bu aksesuar, sadece ekranı koruyan bir önceki Akıllı Klavye’den farklı olarak ön ve arka koruma sağlıyor. Akıllı Klavye Folio ayrıca, biri kucakta yazmak diğeri masaüstü kullanımı için optimize edilmiş iki farklı kullanıma sahip. Yeni iPad Pro 11-inç, $799’dan başlıyor, 12,9 inç olanı ise $999 dolardan başlıyor.

Diğer duyurular

Donanım duyuruları­na ek olarak Apple, iOS 12.1, tvOS 12.1 ve macOS 10.14.1’i de yayınladı. Dahası, watchOS 5.1 de piyasaya sürüldü, ancak Apple, bazı Apple Watch’ları çıkardıkta­n sonra güncelleme­k için geri çekti. iOS 12.1, Grup FaceTime ve yeni emoji desteği gibi özellikler­in yanı sıra, mevcut olan çift SIM gibi özellikler getirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye