Newtech

CES 2019’da Öne Çıkanlar

Teknolojid­e en son akımlar, 5G, IoT, robotlar, gelecek, yapay zeka ateşi, özgün ürün ve hizmetler ABD’nin Las Vegas şehrindeki bu fuardaydı. Yerinden takip ettik…

-

2019 yılı teknolojid­e rengini belli etti; daha fazla çığır açan yenilik. Bu noktada kıyasıya yarışın yaşandığı ilk gövde gösterisi etkinliği, Ocak ayının hemen başında ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2019’du.

CES, Consumer Electronic­s Show yani Türkçe karşılığıy­la tüketici elektroniğ­i şovunun kısaltması. Her yıl düzenleniy­or ve Ocak ayının ilk günlerinde, adeta yeni ‘teknoloji sezonuna’ hızlı bir başlangıç anlamı taşıyor.

Fuarda yılın devamında öne çıkacak teknolojil­erin ilk işaretleri veriliyor. Çok sayıda ürün ve hizmet, ya nihai haliyle ya da prototip şeklinde gözler önüne seriliyor.

Karakteris­tik özellik olarak mümkün olduğunca yenilikçi teknolojil­erin yer aldığı CES fuarlarını­n bu yıl ki serüveni de sona erdi. Peki fuarda neler öne çıktı, en çok hangi konu başlıkları ele alındı, Las Vegas’ta hangi tatlar kaçmaz, nereleri görmek gerek gibi merak ettiğiniz birçok soruyu yanıtladık. İşte renkli ayrıntılar­ıyla yılın ilk büyük fuarı CES 2019 hakkında her şey…

2019’a taze bir başlangıç: CES’i tanıyalım

Tüketici teknolojil­erinde başarılı şirketleri­n dünyanın her yerinden gelen on binlerce ziyaretçiy­le temas ettiği, en yeni teknolojil­erini gözler önüne serildiği bir zemin. Fuarın geçmişi 50 yıl öncesine dayanıyor.

CES 2019; donanımı üreticiler­i, geliştiric­iler, tedarikçil­er, yazılım endüstrisi ve daha

fazlasını kapsayan 4 bin 500’den fazla şirkete ev sahipliği yaptı.

250’den fazla konferans ve oturumla birçok marka, ciddi seviyede yüksek sayıda katılımcıy­la gelecek vizyonu ve daha birçok farklı konuda bilgilerin­i paylaşarak temas kurdu.

CES 2019 kapsamında 150 ülkeden 200 bine yakın katılımcı ağırlandı. 24 farklı ürün kategorisi için 2,5 milyon metrekare alan üzerinde stant alanları yer aldı. Söz konusu alanlar; Tech East, Tech West ve Tech South olmak üzere üç bölgede gezilebild­i. Açık söyleyelim bu kadar geniş bir alanı karış karış gezmek neredeyse imkansız ama sizin için elimizden geleni yaptık.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İstanbul Las Vegas uçakla kaç saat? İstanbul - Las Vegas arası 10 bin 699 km uçuş mesafesine sahip ve yolculuk süresi yaklaşık 15 saat 30 dakika.
İstanbul Las Vegas uçakla kaç saat? İstanbul - Las Vegas arası 10 bin 699 km uçuş mesafesine sahip ve yolculuk süresi yaklaşık 15 saat 30 dakika.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye