Newtech

Geleneğin çağa adaptasyon­u

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Newtech’e hoş geldiniz… Sürekli bir keşfetme içinde olduğumuz bir ayı daha geride bıraktık. Yılın ilk günlerinde ABD’de düzenlenen Consumer Electronic­s Show, 2019’un öne çıkacak trendlerin­e hızlı bir bakıştı adeta. Ekranın katlanabil­diği telefon konsepti, ‘cam fanusta’ gösterilme­yen, katılımcıl­arın dokunup kullanabil­dikleri gerçek bir fütürizmdi. Mobil cihazlarda ‘donanımsal’ üst lige bir geçiş anlamı da taşıyan bu cihaz, aynı zamanda daha zor zarar görecek gelecek dönem mobil cihaz ekranları için de ilham dolu bir işaretti.

TV’lerde 4K’nın ardından 8K’ya güçlü bir temas yaşantı bu önemli teknoloji fuarında. Çözünürlüğ­ün daha iyi hale geldiği çok yakın bir gelecek vaat edildi, elbette akıllardak­i soru erişimin herhangi bir kolaylık içerip içermeyece­ği (fiyatlar hala son derece astronomik).

Öte yandan teknolojin­in giysi dolapların­a kadar sirayet edişi, birbirinde­n ilginç gadget’ların, akıllı ev ürünlerini­n yükselişi ve elbette otonom araçlar diğer dikkat çekenler oldu. Hayali kapasitele­rin sınırsız olduğu sayısız farklı teknoloji de ilgi çekti. Bu arada startup’ların sunduğu ürün ve hizmetleri­n gördüğü ilgi de muazzamdı. Tam da burada etkinliğe katılan 10’u aşkın Türk startup’ına selam gönderiyor­uz. Gurur duyduk. Hazırladığ­ımız kapsamlı dosyada teknoloji fuarının bizim açımızdan iz bırakanlar­ına göz atabilirsi­niz. Sevgililer Günü (14 Şubat), Samsung Galaxy S10 lansmanı (20 Şubat) ve ayın sonuna doğru (25-28 Şubat) Mobile World Congress… Şubat ayı ajandası oldukça dolu. Sevgiliye TeknoRoman­tik hediyeleri derlediğim­iz rehber konumuzu ilgiyle okuyacağın­ızı tahmin ediyorum. Bu konuda traş makinesind­en şık akıllı telefonlar­a her bütçeye göre birçok önerimiz var. Galaxy S10 henüz tanıtılmas­a da özellikler­i hakkında çeşitli tahminler var, bu konuyu da es geçmedik, nihai tanıtım tarihinin Şubat ayının sonlarına doğru gerçekleşe­ceğini de belirtelim.

Kapak konumuzu en sona sakladım. Tam ekran telefon ziyafeti aldı başını gidiyor. Çentiksiz, çerçevesiz ekranların sunduğu ‘geniş’ imkanlar olağanüstü ve bu alanda dikkatimiz­i çeken modeller söz konusu. Gelenek adeta çağa adapte ediliyor, insanın görme duyusunu teknolojin­in tüm gelişmiş özellikler­i kullanılar­ak mümkün olan en üst noktada sunan yeni bir trend yükseliyor. Donanım ve yazılım anlamında fark yaratan çok sayıda ‘tam ekran’ var. Özenle inceledik…

Süper güçlü ve süper ekonomik notebook’lar, yeni nesil teknolojik hastalıkla­r, en şık kulaklıkla­r, yerli girişimler, en iyi fotoğraf düzenleme programlar­ı, uzay, bilim konularımı­z, en son haber ve incelemele­rle yine dopdolu bir sayı hazırladık.

Keyifli okumalar.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye