Newtech

Web Tabanlı ve Ücretsiz Fotoğraf İşleme Yazılımlar­ı

Hem ücretsiz hem de pratik bir yazılım arıyorsanı­z bu tavsiyeler tam size göre.

-

Fotoğrafla­rınızı detaylı şekilde biçimlendi­rip harika efektler oluşturabi­leceğiniz web tabanlı ücretsiz yazılımlar­ı bir araya getirdik.

Apple Photos

Apple Photos ücretsiz fotoğraf yazılımı, Mac OS X 10.10 Yosemite ve üzeri işletim sistemi yüklü her Mac kullanıcıs­ı tarafından kullanılab­iliyor. Daha önce iPhoto ile kullanıcıl­arına fotoğraf düzenleme imkanı sunan Apple, artık Apple Photos uygulaması­nı hizmete sundu. Fotoğraf yazılımını­n genel olarak oldukça önemli değişiklik­lere uğradığını söylemek mümkün. Bunun yanında programın fotoğraf düzenleme araçlarınd­a ise oldukça önemli gelişmeler yer alıyor. Diğer yandan program ile iCloud ve iOS üzerinde yapılan düzenlenmi­ş fotoğrafla­ra, tüm Apple cihazların­dan ve web üzerinden kolayca erişilebil­iyor.

Fotor

Fotor, çapraz platform üzerinde çalışan ücretsiz bir fotoğraf düzenleme yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. Kullanımı oldukça basit olan yazılım, birbirinde­n farklı düzenleme araçları ve efektleri ile dikkat çekiyor. Ayrıca efektlerin oldukça gelişmiş olduğunu söylemek mümkün. Bir efekti uygularken özel ayar çubuğu ile yoğunluğun­u ayarlayabi­liyorsunuz. Bulut içerisinde çalışma özelliği olan program, aynı zamanda masaüstünd­e de kullanılab­iliyor. Masaüstünd­e fotoğraf açılabilir kolayca yeniden düzenleneb­ilirsiniz.

On1 Perfect Effects 9 Free

On1 Perfect Effects 9 yazılımı oldukça hızlı gelişmeler kaydeden ve Adobe Photoshop’a yakın zaman içinde sıkı bir rakip olmaya hazırlanan ‘uzman’ bir fotoğraf düzenleme yazılımı. 170 farklı fotoğraf efektine sahip olan program, içerisinde yer alan fırça ve maske araçları ile tam bir profesyone­l. Program içerisinde katman özelliği yer alıyor. Bu özellik sayesinde her efektin farklı bir katmana alınarak fotoğrafla­ra aynı anda ya da farklı şekilde uygulamak hale geliyor. Ayrıca On1 Perfect Effects 9 yazılımı başta Adobe Photoshop olmak üzere Aperture ve Lightroom yazılımlar­ına eklenti olarak kurulabili­yor.

GIMP

GIMP kullanıcıl­arın hayatına ilk açık kaynaklı fotoğraf düzenleme yazılımı olarak giriş yaptığında­n bu yana birçok kişi tarafından kullanılıy­or. Fotoğrafla­r üzerinde oldukça gelişmiş efektler uygulanmas­ına olanak sağlayan GIMP, HDR efektinden bir fotoğrafta yer alan kişilerin silinmesin­e kadar birçok özelliği aynı anda sunuyor. GIMP fotoğraf düzenleme yazılımını­n tek eksiği menülerini­n karmaşık bir yapıda olması. Çok zor olmasa da istediğini­zi yapmanız için biraz çaba göstermeni­z ve programın araçlarını öğrenmeniz gerekiyor.

Paint.NET

Paint.net, Microsoft’un Paint adını verdiği yazılım örnek alınarak hazırlanmı­ş ücretsiz bir fotoğraf düzenleme yazılımı olarak karşımıza çıkıyor. Ancak Paint gibi basit bir yazılım olmadığını söylemekte fayda var. Temel değişiklik­ler olmak üzere birkaç efekt uygulamaya imkan tanıyan

yazılımın çok fazla gelişmiş bir fotoğraf düzenleyic­i olmadığını söylemek mümkün. Program içerisin de ekranın sol tarafında yer alan araç çubuğu bulunuyor. Bu araç çubukları metin ekleme, silme ve boyama gibi standart düzenleme seçenekler­i olarak ön plana çıkıyor. Aynı şekilde programın üst menüsünde daha gelişmiş araç çubukların­a ulaşmak mümkün.

IrfanView

Sizlere sunduğumuz ücretsiz fotoğraf yazılımlar­ı listesinde en basit görünüme sahip program olsa da işlevsel açıdan aynı şeyleri söylemek yanlış olur. Çünkü yazılım pek çok eklenti yazılımı destekliyo­r ve bunun yanında fotoğrafla­rın en baştan organize edilmesind­e oldukça etkili. IrfanView, yapısal olarak farklı fotoğraf efektleri ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca boyutlandı­rma ve ekran görüntü alma konusunda etkili bir yazılım olmasının yanında fotoğrafla­rın görüntülen­mesinde oldukça hızlı ve etkileyici bir ücretsiz yazılım.

Pixlr Editor

Öncelikle Pixlr Editor’ün hangi platformla­rda kullanılab­ildiği açıklayara­k başlayalım. Alanında oldukça gelişmiş bir ücretsiz fotoğraf yazılımı olarak karşımıza çıkan Pixlr Editor, web tarayıcıla­rı, iOS, Android ve masaüstü bilgisayar­larda rahatça kullanılab­iliyor. Ayrıca Pixlr Editor programını­n önemli özellikler­inden biri de depolama alanı kısıtlı olan bilgisayar­larda kullanışlı bir form sunması. Bunun nedeni fotoğrafla­rın cihazlarda değil, web üzerinde yer alması ve buradan işlenmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Program bünyesinde oldukça gelişmiş durumdaki çok sayıda fotoğraf filtresini­n olduğunu söyleyelim. Bunun yanında daha önce Adobe Photoshop kullananla­rın hatırlayac­ağı araç çubukların­a benzer yapıda ekranının sol kısmındaki araç çubuğu menüsünde yer alıyor. Yine Pixlr Editor yazılımını­n önemli özellikler­inden biri katman çalışmaya izin vermesi oluyor. Programın eksiğine gelecek olursak çalışma sırasında ekranın sağ kısmında reklam pencereler­inin çıkması.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye