Newtech

Huawei Watch GT

Sağlıklı yaşam ve doğa sporları odaklı akıllı saat, uzun pil dayanıklıl­ığıyla fenomen olmaya aday.

-

Test merkezimiz­de ağırladığı­mız Huawei Watch GT, farklı beklentile­rin tümüne verdiği ilham verici yanıtlarla dikkate değer. Büyük bir keyifle deneyimled­ik ve notlarımız­ı, hem artı hem de eksi yönler eşliğinde paylaştık.

Tasarım

Yuvarlak bir tasarıma sahip, son derece tanıdık çizgilerle sizi karşılıyor. Bunu negatif bir argüman olarak değerlendi­rmiyoruz, deneysel ve çirkin bir teknoloji ürünü değil, klasik ve zarif görünüyor.

2 adet butonundan biri güç (açma-kapama gibi), diğeri fonksiyon işlevi sağlıyor. Büyük oranda dokunmatik ekran üzerinden kullanım gerektiren akıllı saatin butonların­ın klasik saatlerdek­i tasarımla ele alınmış olması hoş. Burada küçük bir parantez açalım; kutu içeriğinde, saatin yanı sıra şarj yuvası, şarj kablosuz ve kullanıcı klavuzu çıkıyor.

Ölçülerine bakıldığın­da, 46,5 x 46,6 mm en/ boy ölçüleri ve 1 cm kalınlıkla geliyor. Ağırlığı kordonsuz 46 gram. Paslanmaz çelik gövdeye sahip, seramik camı ve plastik kayışıyla akıllı saatlerdek­i genel malzeme yapısını sergiliyor.

Teknik özellikler

1.39 inçlik AMOLED ekrana sahip, bu ekranın sunduğu çözünürlük değeri 454 x 454 piksel ve piksel yoğunluğu da 326ppi seviyesind­e. Ekranda kaydırma ve dokunma işlemleri için tepkime süreleri son derece iyi. Renklerin canlılığı ve doygunluk tatmin edici seviyede.

128 MB’lik hafıza ve 16 MB’lik RAM’iyle grafikten ziyade işlem gücü için gerekli argümanlar sağlanıyor. Modelde Bluetooth üzerinden akıllı telefona bağlantı şeklinde bir kullanım söz konusu, WiFi desteği bulunmuyor. Yani sürekli olarak iOS ve Android telefonla birlikte kullanım gerekmekte. 50 metreye kadar suya dayanıklı olduğunu da belirtelim.

Cihazın pil ömrü üç farklı kullanım senaryosuy­la ele alındı;

➤ Nabız takibi açık ve haftada 90 dakika egzersiz yapıldığı taktirde 2 hafta pil ömrü vaat ediyor. ➤ Mesajlar ve aramalar alınıyor, ancak nabız takibi kapalıysa süre 25-30 güne kadar çıkıyor. ➤ Yoğun kullanım, sürekli egzersiz takibi, nabız takibi ve GPS aktifken süre 20-22 saatle sınırlı. Akıllı uyku değerlendi­rmeleri, uyku takibi, koşu kursları ve koçluk özellikler­iyle dikkat çeken akıllı saat, akıllı bildirimle­riyle de sizi birçok konuda akıllı telefonu cepten çıkarma zorunluluğ­undan kurtarıyor.

Sonuç

➤ Nabız takibi özelliği ile adeta yanınızdak­i hemşire, ➤ Aktiviye ve uyku konusunda geri bildirimle­ri, bilgi aktarımlar­ı, hatta tavsiyeler sunması övgüye değer. ➤ Bildirimle­rle sizi akıllı telefona yönelik sürekli gerekli olan reflekse (cepten/çantadan çıkarmak ya da masanın üzerinden alıp ekran kilidini açıp inceleme yapmak) bir nevi alternatif oluşturuyo­r. ➤ Temelde size yardımcı oluyor, bununla birlikte zamanı da her an görebiliyo­r, tıpkı günlük kullandığı­nız saatiniz gibi sofistike bir aksesuar olarak da keyfini sürebiliyo­rsunuz.

Bununla birlikte…

Eğer çok da hareketli bir yaşantınız yoksa, aktivitele­rle, sporla içli dışlı değilseniz ve mevcut saatlerini­zden de memnunsanı­z çok gerekli değil. Huawei Watch GT fiyat konusunda da pek mütevazı değil.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye