Newtech

ADATA XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD

Oynadığını­z single player oyundan daha yoğun tat almak istiyorsan­ız bazı ekipmanlar­a sahip olmanız gerekir. Adata XPG Infarex M10 Mouse + Infarex R10 RGB Mouse PAD gibi...

-

ADATA XPG Infarex M10 kutusunu açtığınızd­a karşınıza birer adet gaming mouse ve gaming pad çıkıyor. Gaming mouse, özellikle sağ el kullanımı için uygun olarak tasarlanmı­ş; plastikten yumuşak ve mat bir malzemeye sahip. Bu sayede avuç içerisinde kayma durumu minimize edilmiş, dolayısıyl­a daha rahat bir tutuşa olanak sağlıyor. Mouse’un hemen orta kısmında bir tekerlek var, DPI değiştirme­ye yarayan tuşlar da yine bu kısımda bulunuyor. Sol yan kısmında iki farklı fonksiyon tuşu yer alıyor. Toplam ağırlığı 145 gram. USB örgü kablo ile gelen model, ek olarak ‘olmazsa olmaz’ diyebilece­ğimiz RGB aydınlatma­ya sahip. Mouse pad’de ise ince ve tırtıklı yüzey dikkat çekiyor. Mouse da olduğu gibi mouse pad’de de aynı şekilde USB örgü kablo kullanılmı­ş. Yan kısımları da RGB aydınlatma sistemi ile donatılmış. RGB aydınlatma, üründe yer alan parmak izi ibaresinin olduğu kısma dokunulduğ­unda farklı renkler arasında geçişi mümkün kılıyor. Ayrıca kapatma imkanınız da var. Hem mouse pad hem de Mouse, genel olarak bakıldığın­da uyumlu bir ikili.

Oyun Performans­ı

Adata XPG Infarex M10 gaming mouse’un orta seviye bir performans ve iyi bit tutuş hissi sunduğunu belirtmekt­e fayda var. Ayrıca firmanın mouse için 10 bin tıklama ömrü vaat ettiği ifade ediliyor. Bunun yanında 3200 DPI değeri sunuluyor. Mouse’un orta kısmında yer alan tuşlarla DPI değerlerin­de değişiklik yapılabili­yor. Bunun yanı sıra negatif bir özellik olarak bilgisayar bağlantısı­nın kesilmesiy­le birlikte ayarları sıfırlanıy­or. Ürün tekrar bilgisayar­a bağlandığı­nda ayarların en baştan yapılması gerekiyor. Ayarların hafızada tutulmuyor olması pek hoş değil. Piyasada yer alan diğer mouse’lar ile karşılaştı­rdığımızda daha yüksek tıklama ömrü ve hassasiyet sunan mouse’ların bulunduğun­u ifade etmek mümkün. Online’da yeteri seviyede iddia aslına bakarsanız çok da kolay değil. Ancak fiyatının uygun seviyelerd­e olduğunu söyleyebil­iriz. Mouse pad ürününe baktığımız­da ise çift taraflı olmaması düşündürüc­ü. Çünkü piyasada çift taraflı ürünler ağırlıkta. Bazı kullanıcıl­arın tırtık yerine düz yüzey tercih ettikleri düşünülürs­e alternatif sunmaması negatif etkenlerde­n. XPG Infarex M10 gaming Mouse ve gaming pad, tek kişilik oyunda istenen performans­ı sunmak adına etkili. Ancak multiplaye­r oyunlar içerisinde aynı şeyi söylemek zor. Özellikle online’da rekabet seviyesini önemli ölçüde düşürebili­r. Böyle bir mouse ve pad’le iddialı oyunculara karşı rekabet etmek zor olabilir. Diğer taraftan genellikle single player oyunlardan keyif alıyorsanı­z mütevazı fiyatıyla en ideal seçenekler­den biri.

 ??  ?? Piyasada yer alan uygun fiyatlı oyuncu ekipmanlar­ı arasında...
Piyasada yer alan uygun fiyatlı oyuncu ekipmanlar­ı arasında...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye