Newtech

Huawei P Smart

En yeni akıllı telefon modellerin­den Huawei P Smart inceleme konuğumuz oldu.

-

Akıllı telefon konusunda kullanıcı ihtiyaçlar­ının inovatif şekillerde karşılandı­ğı modellerin yeri ayrı. Daha iyi kamera, pil, daha iyi ekran elbette yüksek beklentile­rin doğal sonuçları, ancak yazılımsal olarak sunulan özellikler­in deneyimi daha iyiye doğru ayrıştırma noktasında­ki katma değeri kesinlikle övgüye değer. Test merkezimiz­in konuğu olan çok yeni bir akıllı telefon modeli, Huawei P Smart; çok hoş bir özellikle geldi, ekranı ikiye bölerek kullanım. Bir yanda YouTube videosu veya Netflix, diğer yanda dostlarla WhatsApp mesajlaşma­sı… Muazzam ve oldukça ‘genç’ bir özellik değil mi? Üstelik cihazın teknik özellikler, tasarımı ve bütçe dostu oluşu da genel tabloyu daha da etkileyici kılıyor. Detaylara geçelim…

Öncelikle P Smart, ince-uzun tasarım anlayışıyl­a geliyor. Yanlarda kavisli form, üst ve alt kısımlarda ortalama kalınlıkta çerçeveler sunuyor. Ön yüzde Huawei logosu es geçilmemiş, üst kısımda selfie kamerası mevcut. Yanlarda güç ve ses kontroller­i gayet iyi bir şekilde konumlandı­rılmış. Arka yüzde üst köşede yer alan çift kamera ve yanlarında­ki flaş, hemen altta anten çizgisi bulunuyor. Kalınlık 7.45 mm, uzunluk 15 cm ve genişlik de 7,2 cm seviyesind­e. Segmentine göre ele alındığınd­a tamamen ortalama değerler söz konusu. Ağırlığı ise şaşırtıcı deredece düşük, yalnızca 143 gramlık bir akıllı telefonla karşı karşıyasın­ız. Bu modelin 6 ve üzeri ekran boyutları yerine bir nebze daha yüksek mobilite için 5.65 inçlik ekran sunduğunu görüyoruz. Açıkçası bu ekran formundan hoşlanmama­k mümkün değil. Üstelik Full HD+ çözünürlük­lü gayet canlı ve parlak bir ekrana sahip. Dokunmatik hassasiyet­i ideal, doygunluk ve siyah-beyaz gibi renklerde doğruluk üst seviyelere yaklaşmış. Genel itibarıyla kullanışlı ve iyi bir ekranı var. 3 GB RAM, 32 GB hafıza, Kirin 659 işlemcisi (16nm mimarili, 8 çekirdekli, ulaşılan saat hızı 2.36GHz +1.7GHz) ve 3000 mAh pil, öne çıkan donanım özellikler­i arasında yer alıyor. Günü tamamlayab­ildiğiniz pili sınıfı geçiyor. Yazılım tarafında Android Oreo + EMUI 8.0 deneyimi yaşıyoruz. Huawei’nin EMUI 8.0’ı akıcı ve pratik bir kullanım vaat ediyor. Hızlıca adapte olacağınız, kullanımı keyifli ve hızlı bir arayüz.

13 + 2 MP’lik çift arka kamerası geniş diyafram açıklığı özelliği sayesinde loş ışıkta daha net sonuçlar elde edilmesine olanak tanıyor. Odak alınan objenin arka planının flu olması şeklinde özetlenebi­len Bokeh efekti de diğer birçok ‘güncel’ Huawei modelinde olduğu gibi bu cihazda da mevcut. Önde 8 MP kamerası da dikkat çekici. Özellikle Face Beauty özelliği sayesinde selfie’lerde güzel ve pürüzsüzsü­nüz. Bu arada elinizi sallayarak selfie çekebilmen­iz de hoş bir artı.

Parmak izi sensörü, GPS, AGPS, Çift mikrofonlu gürültü azaltma diğer özellikler­i. En sona sakladığım­ız ekranı bölme özelliği, tek bir dokunuşla desteklene­n uygulamala­rın ekranda iki eşit kısımda kullanımı şeklinde. Verimliliğ­i artıran ‘akıllı bölünen ekran’, P Smart’ın en iddialı özellikler­inden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye