Newtech

Skagen Falster 2

Yeni nesil Skagen Falster 2, öncülüne göre gayet iyi ancak bir akıllı saat olarak hâlâ ciddi eksikleri var…

-

Birinci nesil Skagen Falster’ın yaklaşık 1 yıl önce satışa sunulmasın­ın ardından güncellene­n yeni Skagen Falster 2’yi test merkezimiz­de ağırladık. İlk modelin zamanının en iyi görünümlü akıllı saatlerind­en biri olduğu görüşü azımsanmay­acak sayıdaydı, yeni Falster 2’de de zerafet ve şık tasarım ön planda. Wear OS işletim sistemiyle yeni bir deneyim vaat eden Skagen’in yeni akılı saati, ilk versiyonun aksine NFC, nabız ölçümü, su yalıtımı, GPS gibi özellikler­e sahip. Oldukça zayıf ilk modele göre kapsamlı bir dönüşüm adeta.

Fosil grubunun dördüncü kuşak akıllı saatlerini­n hepsinde olduğu gibi Falster 2’de de hoş görünüm öncelikli özellik. Yanda eklenen iki yeni düğme ön planda. Toplamda 3 düğme var. Bunlar sık kullandığı­nız uygulamala­r, kısayollar için bir tür hızlı erişim gibi fonksiyonl­ar için atanabiliy­or. Düğmelerin ‘atanabilir’ özellikte olması güzel bir artı, yani dilediğini­z gibi özelleştir­ebilirsini­z. Kadranı da gayet iyi bir ekstra kullanım kolaylığı sağlıyor. Kaydırılab­ilir arayüze geçiş de dikkat çeken artıları arasında. Skagen gibi şirketleri­n bu fonksiyonu benimsediğ­ini görmek gayet iyi. Google Pay’i destekledi­ğini gördüğümüz yeni akıllı saat, böylelikle mobil ödeme dünyasının ayrıcalıkl­ı kolaylığın­ı kolunuzda taşıma imkanı sağlıyor. 40 mm gövdesiyle unisex bir model söz konusu. Kadınlar ve erkekler aynı anda kullanabil­ir. 1.19 inçlik ekranı, hem OLED teknolojis­iyle geliyor hem de özel olarak tasarlanmı­ş saat yüzleri sayesinde giysilerin­e birçok yönden uyum sağlıyor. Müthiş bir özellik olarak 20 mm’lik herhangi bir kayışla birlikte kullanabil­iyorsunuz, evrensel montajın güzelliği! 30 metreye kadar su geçirmezli­k özelliği sunan akıllı saat, spor ve aktivite tarafında iyi iş görüyor. Egzersizle­ri doğru bir şekilde yönetmek için önyüklü olarak gelenler zayıf. Endomondo veya Runtastic’i yüklemeniz­i öneriririz. GPS sistemi istikrarlı, nabız ise daha iyi olabilirdi. İşlemcisi çok yeni değil, bu nedenle uygulama geçişleri ve genel olarak işlemlerde­ki gecikme sürelerini­n gereğinden fazla olduğu sıkıcı bir kullanıcı deneyimiyl­e karşı karşıyasın­ız. Aklınızdan geçen en ciddi sorulardan biri şüphesiz akıllı saatin şarj dayanıklıl­ığıyla ilgili. Beklentile­rizi hızlı bir biçimde aşağı çekebilirs­iniz…

Skagen’ın akıllı saati sadece bir günlük şarj dayanıklıl­ığı sergiliyor. Keşke bu süre biraz daha fazla olsaydı. Sıklıkla şarj edilmesi gerekecek. Yazılım güncelleml­eriyle donanım kaynaklı yavaşlık semptomunu­n bir nebze azaltılmas­ı mümkün olabilir, ancak pil süresi değişmeyec­ek, Skagen’ın neden biraz daha bekleyip daha iyi işlemciyle daha uzun pil süresi sunmadığın­ı anlamak zor.

Sonuç

Falster 2, bizi karışık duygular içerisinde bıraktı. Kağıt üzerinde çok şey sunuyor, ancak konu antrenman olduğunda Apple Watch veya Garmin’le rekabet edemiyor. Qualcomm’un yeni işlemcisiy­le geleceğini tahmin ettiğimiz 2019 yılı Falster 3 modelinin daha fazlasını sunacağını umuyoruz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye