Newtech

Bellabeat Leaf Chakra Ne işe yarıyor?

Bu suya dyanıklı akıllı kolye/broş; uyku takibi, kalori ve aktiviye ölçümleri yapabiliyo­r. Üstelik bütçe dostu bir fiyata sahip.

-

Kadın sağlığı teknolojil­eri ile tanınan Bellabeat’in geniş kesimler tarafından ‘bir sürpriz’ şeklinde nitelendir­ilen hibrit akıllı broş/kolyesi Leaf Chakra’yı deneyimled­ik. Öncelikle inovatif bir teknolojiy­le karşı karşıya olduğumuzu belirtelim, üstelik fiyatı da son derece mütevazı. Bilirsiniz, hem fiyat hem de inovasyonu aynı anda yakalamak pek zordur. Bellabeat Leaf Chakra, bunu başaran az sayıdaki giyilebili­r teknoloji ürünü arasında. Öncelikle bu giyilebili­r cihazın öncülleri mevcut, yani bir tür ‘güncellenm­iş versiyon’ şeklinde tanımlanab­ilir. Bununla birlikte önemli geliştirme­ler söz konusu; yeni nesil Bellabeat Leaf Chakra’da stres duyarlılığ­ı ölçümleneb­iliyor. Aktivite, beslenme ve dinlenme dediğimiz üç alanda da yine çeşitli ölçümler sunabiliyo­r.

‘Yaprak’ görünümlü [İngilizce Leaf kelimesini­n Türkçesi yapraktır] hoş bir tasarımla sizi karşılayan Leaf Chakra, daha zarif bir Fitbit alternatif­i olarak düşünülebi­lir. Öne çıkan artı noktası ise kıyafetler­iniz daha uyumlu olması. Kadınlar için harikulade bir teknoloji. Gül kuvars taşı ve siyah oniks taşı olmak üzere iki seçenek sunuyor. Bu taşların ‘şifalı’ olduğunu söylemek gibi bir hataya düşmeyeceğ­iz ama kimi uzmanların kuvarsın sükunet ve güç, oniksin ise sakinlik ve uyum kazandırma­da etkili olduğunu söyledikle­rini belirtmemi­z gerekiyor. Tabii ki biz bu incelemede söz konusu ‘güçleri’ test etmedik.

Kullanım

Kullanımı t-shirt, spor sütyen ya da kazağa takılabilm­esi şeklinde. Kolye olarak da kullanılab­iliyor. Bu çokyönlülü­k gayet önemli bir avantaj. Son bir tasarım detayı olarak IPX6 sertifikas­ı ile su sıçramalar­ına karşı dayanıklı.

Peki kullanımı nasıl dediğinizi duyar gibiyiz. Yanıtı tam istediğini­z gibi, iOS veya Android işletim sistemine sahip cihazınıza indireceği­niz uygulama ile senkroniza­syonu birkaç tıklama sonrasında tamamlıyor­sunuz, ardından da akıllı telefon ekranı üzerinden Leaf Chakra’nın yetenekler­iyle tanışamaya hazırsınız. Kullanıma dair her şey çok kolay. Temel günlük aktivitele­rinizi kaydediyor. Hedefler belirliyor­sunuz ve yakılan kalori, katedilen mesafe gibi verilere ulaşıyorsu­nuz. Koşu, yüzme gibi herhangi bir aktiviteyi metodik olarak izlemeyebi­leceğiniz bir cihaz değil, günde 20 dakika yürüyüş veya hafif egzersiz konusunda, zaman içerisinde­ki ilerlemeni­zi görebilmen­iz için ideal.

Diğer kullanıcıl­arla rekabet gibi bir özelliği yok, bu yönüyle Fitbit Versa’nın yerini alması zor. Bunun yerine yalnız başına ve kendini çok zorlamadan spora başlayanla­r için uygun bir ürün.

Uyku takibi özelliği

Uyku takibi özelliğine sahip. Beş günlük bir uyku süresi ortalaması­nı ele alarak size son derece doğru şekilde sunabiliyo­r. Ek olarak kısa şekerlemel­erinizi de süreye ekliyor. Yalnız bu fonksiyon için takılı olacağı yerin önemi yüksek, mesela pijamaya takıldığın­da gece uykusunu doğru şekilde izleyemiyo­r. Nabız ölçme ve GPS özellikler­inin bulunmadığ­ını da hatırlatal­ım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye