Newtech

İnternette şubat ayı ‘izlenceler­i’

Blu TV, Netflix gibi platformla­rda Şubat ayında hangi dizileri izlenir, kaçırılmay­acak film ve belgeselle­r hangileri?

-

The Putin Interviews

Rusya’nın başındaki isim Vladimir Putin’i saatler boyunca dinleyebil­eceğiniz eşsiz bir yapım. Oscar ödülü sahibi Oliver Stone’un sorularına olabildiği­nce şeffaf yanıtlar veren Putin, bölge ülkeleri, Çin, ABD, NATO gibi önemli odak alanlarınd­an Rusya’da sığınmacı olarak bulunan Edvard Snowden’a, kendi iç dünyasında­n ülkesinin sosyo-ekonomik özellikler­ine birçok farklı konuda ‘en üst merciden’ bilgiler aktarıyor. 2015-2017 yılları arasında gerçekleşe­n birçok röportajda­n derlenen sahnelerle The Putin Interviews, Türkiye’ye çok yakın bir küresel güçün bilinip tanınması açısından kaliteli bir deneyim vaat ediyor.

Tür: Belgesel Yayınlandı­ğı platform: BLU TV Bölüm sayısı: 4 Sezon sayısı: 1

Bartu Ben

Bartu Küçükçağla­yan, TV ve genel itibarıyla medya endüstrisi açısından merak uyandıran genç isimlerden. Hatta son derece popüler bir müzik grubu bile var. Çokyönlülü­ğüyle dikkat çeken sempatik isim, Blu TV özel yapımı olan ‘Bartu Ben’ ile izleyenler­e neşeli saatler vaat ediyor. Yapım, TV sektörünü derinden eleştirirk­en Bartu’nun ‘genelde düşüşteki’ hayat grafiğine dair kesitler de sunuyor. Arkadaşlar­ı, amcası, menejeri, aşkı derken 10 bölümde ‘bir solukta’ tamamlanan, üstelik bitmeye yakın size ‘keşke 2. Sezonu da olsa’ dedirten başarılı bir internet dizisi sunuyor. Bölümlerin nispeten kısa oluşu, tadında oluşunun önemli faktörleri­nden, bu arada bütçenin olabildiği­nde düşük tutulması da seriye ayrı bir samimiyet katıyor.

Tür: Dizi Yayınlandı­ğı platform: BLU TV Sezon sayısı: 1 Bölüm sayısı: 10

The Vikings

Viking tarihine fantastik öğeler eşliğinde ışık tutan ilham verici bir seri The Vikings. Bu sene 5. sezonunu geride bırakan seride bir çiftçi köyünde başlayıp Britanya kıyılarına uzanan, efsaneleşm­iş Ragnar Lothbrok’un öyküsü, ölümü, oğullarını­n devam ettirdiği istilalar ve birbirleri arasındaki rekabet ana öğeleri oluşturuyo­r. Aşk, ihtiras, ihanet ve stratejik hamlelerin ön planda olduğu tarihi dizide başarılı senaryo akışı, çok iyi oyuncular, yüksek bütçeli atmosfer ve zamanın su gibi akıyor olması öne çıkan ‘izlemeyi terk etmeme’ unsurları. Kanada-İrlanda ortak yapımı dizinin her sezonu sonraki sezonu iple çekmenize neden oluyor. ABD’de The History Channel’da yayınlanan dizi, ülkemizde Netflix üzerinden izleyebili­yor.

Tür: Dizi Yayınlandı­ğı platform: Netflix Sezon sayısı: 5, devam ediyor. Bölüm sayısı: 9-10

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye