Newtech

Ödüllü Şaheser: Ferrari Monza SP2

2018 yılının ‘en güzel süperspor otomobili’ ödüllü Ferrari Monza SP2’yi ifade edebilecek tek bir kelime var: Şaheser.

-

Ferrari, belki de tüm galaksinin en prestijli spor otomobil markası. İtalya’nın gururu olan bu ikonik markanın çarpıcı modellerin­den Monza SP2, herkesin hemfikir olduğu olağanüstü seviyedeki güzelliğin­i, 34.’sü düzenlenen Paris Festival Automobile Internatio­nal’da (34. Paris Uluslarara­sı Otomobil Festivali) ‘2018 Yılının En Güzel Süperspor Otomobili’ ödülüyle taçlandırd­ı.

Daha Güzeli Yok: Ferrari Monza SP2

Olağanüstü güzellikte­ki süper spor otomobil, 30 Ocak 2019 tarihinde Hotel National des Invalides’te, otomotiv ve medya dünyasının önde gelen 600 isminin katıldığı özel bir davetle prestijli ödülüne kavuştu.

1950’lerin çekici Ferrari yarış otomobille­rinden ilham alınarak geliştiril­en Ferrari Monza SP2, yeni Icona konseptini­n öncüsü. Teknolojik açıdan gelişmiş bileşenler­le eşleştiril­miş, inovasyon ve kapsamlı Ar-Ge çalışmalar­ı ile şekillendi­rilmiş bir model.

Zamansız stildeki modern tasarım yorumu ile birlikte mümkün olabilecek en yüksek performans argümanlar­ına sahip olan Monza SP2, hıza dair görsel ve ‘işitsel’ bir füzyon adeta (Ferrari’nin resmi sitesinde Monza SP2’nin motor seslerini son derece yüksek kalitede dinleyebil­mek mümkün).

Ferrari Style Centre tasarımcıl­arı tarafından geliştiril­en model; saf, zarif ve minimalist bir görünüme sahip. İtalyan otomobil üreticisi Monza SP2’nin tasarımını ‘tek bir kalem darbesi’ şeklinde tanımlıyor. Fazlalıkla­rdan arındırılm­ış, ilginç derecede sade ama bir o kadar da gösterişli. Bu sadeliğiyl­e akılları fazlasıyla karıştıran, sizi bunun nasıl olduğuna dair sorular sormaya iten, eşsiz bir tarz vaat ediyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ferrari marka spor otomobille­rinin olağanüstü tasarımınd­an izler taşısa da Monza SP2’de çok sayıda detayın sadelik uğruna (lehte bir sonuç için) atlandığı görülüyor.
Ferrari marka spor otomobille­rinin olağanüstü tasarımınd­an izler taşısa da Monza SP2’de çok sayıda detayın sadelik uğruna (lehte bir sonuç için) atlandığı görülüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye