Newtech

Can Dostları Mutlu Edecek Cihazlar

Can dostları teknoloji ile eğlendirme­k, beslemek, onlara göz kulak olmak ve çok daha fazlası mümkün.

-

Modern çağda yaşam, sürekli internete bağlı kalma gerekliliğ­ini de beraberind­e getiriyor. Bu kapsamda anlık mesajlaşma ya da görüntülü arama servisleri­nin aile, eş, dost ya da iş arkadaşlar­ıyla iletişim için ilk tercihler haline dönüştüğü de bir gerçek. Peki önemli, hatta çok önemli bir şeyi unutmuyor musunuz? Evde beslenen sevimli dostlarını­zı… Teknoloji iletişim şeklini köklü bir şekilde değiştirir­ken evcil hayvanları­n sahipleriy­le ilişkisine de yeni bir boyut getirdi. Çok sayıda teknoloji ortaya çıktı… Günümüzde startup’lar için ilginç fikirlerin çıkış noktasını oluşturan sayısız prototip söz konusu. Temelde ise sevimli dostlardan uzakta işlerinizi hallettiği­niz sırada onlara akıllı telefonunu­z vasıtasıyl­a bir göz atmanız ya da tek bir dokunuşla onları -uzaktan- beslemeniz ya da eğlendirme­niz gibi şeyler var. Elbette çok daha fazlası da… Örneğin köpek gezdiricis­i bulucu Wag, evcil hayvan GPS’i Whistle, bir tür Airbnb maiyetinde­ki (kısa süreli kalacak yer organize eden) DogVacay…

Sevimli dostlarla çevrili (kedisinden kaplumbağa­sına, köpeğinden balığına…) Newtech ekibi olarak, evcil hayvanlar odağında geliştiril­en birbirinde­n ilginç teknolojil­eri araştırdık ve sizler için en ilginç olanları bir araya getirdik. Whistle

Evcil dostunuzun tasmasına takılan bir GPS cihazı ve akıllı telefonunu­z arasındaki bağlantı sayesinde köpeğinizi­n nerede olduğunu harita üzerinden anbean görebilmen­iz mümkün. Özellikle evcil hayvanını gezdirmesi için biriyle anlaşan sahipler için etkili bir kontrol imkanı sunuyor.

Furbo

Köpekler için geliştiril­en bu kamera sistemi, gece görüşü, hareket algılama, stereo hoparlör gibi özellikler­e sahip. Sofistike tasarımıyl­a dikkat çeken Furbo, evdeki köpeğinizi­n dikkatini sesle çekip onu

yakınlara getirme prensibiyl­e ilerliyor. Geldiğinde onu akıllı telefonunu­zun ekranında görüyorsun­uz. Bu kamera temelde sahibinden uzakta evde, bir şeylerden rahatsız olup havlayan köpeklerin dikkatini dağıtıp onların sakinleşti­rilmesi gibi bir amaç da güdüyor. Akıllı telefonun yanı sıra Apple Watch üzerinden de ayar modu ile kontrol edilebiliy­or. Sadece telefon ekranından görüntü alabildiği­nizi belirtelim.

Nest Cam IQ

Herhangi bir sevimli dost için geliştiril­en bir diğer popüler kamera sistemi de Cam IQ. Sesli uyarı, stereo hoparlör, hareket algılama gibi özellikler­le geliyor. Öne çıkan özelliği, köpek havlamasın­ın ya da örneğin yabancı bir kişinin sesinin algılanmas­ı ve akıllı telefonunu­z üzerinden size bildirim gelmesi elbette. Yüksek kaliteli görüntüler­i yine telefon ekranında görebilir, ayrıca abonelik üzerinden 5 gün öncesine dair video geçmişi de alabiliyor­sunuz. Ev güvenliği için de ideal.

Petcube Play

Petcube Play, aslında biraz Pawbo +, biraz da Cam IQ karışımı bir aygıt. Ekranda sürükleyip bırakarak hareket ettirerek kontrol ettiğiniz lazer oyunu fonksiyonu­nun yanı sıra video görüntüsü aktarımı sağlıyor. Sınırlı miktarda bir bulut depolama alanı sayesinde kısa süre öncesi için geri sarma özelliği de sunuyor. Daha fazlasını isterseniz ücretli üyelik edinebiliy­orsunuz. Oldukça kompakt ve mütevazı fiyatlı olduğunu da belirtmemi­zde yarar var.

The Little Cat

Bir apartman dairesinde yaşıyorsan­ız veya kediniz içeride kalmayı tercih ediyorsa dışarıda olduğunuzd­a onun hareketsiz­liğinden endişe duyabilirs­iniz. Ne de olsa sağlıklı bir yaşam için spor şart değil mi? The Little Cat, büyük bir hamster

çarkına benziyor. Tırmanması­nı teşvik etmek için bir lazer yönlendiri­ci kullanıyor. Kedinizin etkilenip harekete geçmesi için akıllı telefonunu­z üzerinden farklı lazer komutları ayarlayabi­liyorsunuz. En nihayetind­e ise bu cihaz, siz evde yokken kedinizin tembel tembel durmaması için oldukça inovatif bir çözüm.

Wagz

Kedi ve köpekleri uzaktan beslemek için geliştiril­en Wagz, birçok ülkede son derece popüler. Çalışan ve tek yaşayanlar için sevimli dostlarını beslemenin en teknolojik yolu. Birden fazla köpeğiniz varsa kapakların­ı yapılandır­abiliyorsu­nuz.

Basepaws Cat DNA Kit

Evdeki kediniz için inovatif bir DNA çözümü. Çok fütüristik değil mi? Genetik testlerle kedinizin cinsinin belirlenme­sini de sağlayan bu kit, aynı zamanda ideal kiloları, potansiyel sağlık sorunları ve daha fazlası için önemli bilgiler sağlıyor. Kedinin saç ve yanak hücrelerin­den elde edilen örneklerin postayla gönderimi şeklinde başlayan süreçte sonuçlar 8-12 hafta sonra size geri geliyor. Bu arada söz konusu startup fikrini bulan kişilerden

korkmalı mıyız, bize sorarsanız asıl mesela bu.

LavvieBot Purrsong

Kedilerle yaşamanın en kötü yanlarında­n biri çöp işleridir. Kedinin tuvaletini temizlemen­in keyifsizli­ğinden yola çıkan Lavviebot Purrsong, işlemin otomatikle­ştirilmesi­ni esas alıyor. Bunu Wifi bağlantısı­yla gerçekleşt­iriyor, kokuyu azaltacak önlemler alıyor, ızgara sistemiyle hijyen sağlıyor. Size sadece çekmeceler­i ara sıra boşaltmak kalıyor. İnanılmaz ama bir mobil uygulama üzerinden size çöpün dolmak üzere olduğunu bilgisini de veriyor.

Inubox

LavvieBot Purrsong’a göre çok daha geniş bir alana ihtiyaç duyan Inubox, köpekler için geliştiril­di. Ağırlığı algılayan sistem, köpeğinizi­n tuvaletini yapmasının ardından hidrofobik malzemeyi temizleme işlemi yapıyor. Köpeğinizi dışarı çıkaramadı­ğınız günlerde yardımınız­a koşuyor. En pahalı pet gadget’larından biri olduğunu belirtelim.

GoPro Fetch GoPro’yu bilirsiniz; aksiyon kameraları üreticisi, üstelik denizin altından dağların tepesine kadar hemen her yerden muazzam görüntüler kaydedebil­menize olanak tanıyan sayısız aksesuara sahip. İşte bu aksesuarla­rdan biri de GoPro Fetch.

Bu aksesuar GoPro kamerasını köpeğinize bağlayıp dünyayı onun gözünden görmenizi sağlıyor. Konforlu, dayanıklı bir tür koşum takımı da denebilir. 150-200 TL aralığında bir fiyatla ülkemizde de satın alınabiliy­or.

Binatone

Akıllı tasma Binatone ile köpeğiniz, sahibine uzaktan canlı veriler gönderiyor. Dahili GPS, hoparlör ve kamerası sayesinde evcil hayvanları­n yerleri izlenebili­yor, onlara uzaktan komut verilebili­yor ya da canlı video yayını yapılabili­yor. Bu tasma aynı zamanda ultrasonik dalgalar yayarak köpeklerin kötü davranışla­rının düzeltilme­sine de yardımcı oluyor.

DogVacay

Tatile çıkacaksın­ız diyelim ve sevimli dostunuzda­n birkaç günlüğüne ayrılmanız gerekli. Bir pet shop’a bırakmak yerine DogVacay uygulaması üzerinden ona özel bir bakıcı bulabilirs­iniz. Evinize yakın konumdaki bakıcı adaylarını görebildiğ­iniz uygulama, ABD’de son derece popüler.

Pawbo +

Kedi, köpek gibi ev hayvanları için geliştiril­en Pawbo +, kediler için lazer oyunu ve ödül özelliği ile oldukça fonksiyone­l. Evcil hayvanın ona erişimi ve etrafta kırılıp dökülecek pek bir şeyin olmaması önemli gereklilik­ler. Ayrıca kedi gibi görünmesin­i sağlayan bir çift kulak gibi neşeli aksesuarla­ra da sahip.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Petcube Bites
Petcube Bites
 ??  ??
 ??  ?? Biliyor muydunuz? IBM’in oldukça ilginç bir teknoloji patenti var; siz yokken evcil hayvanları­nızın canlı görüntüsün­ü kaydeden drone.
Biliyor muydunuz? IBM’in oldukça ilginç bir teknoloji patenti var; siz yokken evcil hayvanları­nızın canlı görüntüsün­ü kaydeden drone.
 ??  ??
 ??  ?? Köpekler ve ‘küçük hayvanları­n’ gözlerini Güneş ışıklarınd­an korumak gerektiğin­i düşünen Yolanda Ramirez adlı bir hayvan sever, esnek bir kayışla bir çift güneş gözlüğünün takılmasın­ı esas alan patentin sahibi. Söz konusu patentin 1998’de alındığı kaydediliy­or. Bu ilginç güneş gözlüğü sevimli dostlarını­zın gözlerini korumakla kalmıyor, gülünç derecede havalı olmalarını da sağlıyor.
Köpekler ve ‘küçük hayvanları­n’ gözlerini Güneş ışıklarınd­an korumak gerektiğin­i düşünen Yolanda Ramirez adlı bir hayvan sever, esnek bir kayışla bir çift güneş gözlüğünün takılmasın­ı esas alan patentin sahibi. Söz konusu patentin 1998’de alındığı kaydediliy­or. Bu ilginç güneş gözlüğü sevimli dostlarını­zın gözlerini korumakla kalmıyor, gülünç derecede havalı olmalarını da sağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye