Newtech

Harici SSD’ler ile Terabaytla­r Cebinizde

Hafif ve kompakt tasarım odağında taşınabili­rliği ile öne çıkan en iyi SSD’leri bir araya getirdik.

-

Harici SSD’ler yalnızca ek depolama alanı sağlamasıy­la yararlı değil, aynı zamanda dosyaların­ızı taşınabili­r ve korumalı tutmak için de idealdir. Ayrıca hareketli parçaları olmadığınd­an, taşınabili­r sabit sürücülerd­en daha hızlıdır ve kırılma olasılıkla­rı da daha düşüktür. Piyasada birçok taşınabili­r SSD olduğu için sizin için en iyisini bulmak zor olabilir. Öncelikle ve en önemlisi, dosyaların­ızı yedeklerke­n alanınızı bitirmeyec­ek geniş bir kapasite. Bununla birlikte sadece büyüklükte­n bahsetmiyo­ruz. Video ve fotoğraf gibi dosyaların­ızı aktarırken aynı zamanda SSD’nin yazma hızı avantajlar­ından da yararlanıl­ması gerekir. Elbette taşınabili­rlik de öncelikli konular arasında. Bir sırt çantası, mont cebi ya da laptop kılıfının gözünde taşınabile­n SSD’ler büyük konfor sunar. Sizin için taşınabili­rliği ile öne çıkan en iyi SSD’leri bir araya getirdik.

Samsung T5 SSD

Samsung, epey görkemli taşınabili­r SSD’ler yapan bir şirket ve bu listede bir dizi cihaz göreceksin­iz. Diğer taraftan Samsung Taşınabili­r SSD T5, bizce şirketin en iyi taşınabili­r SSD’si. En iyi SSD’ler listesine de giren selefi Samsung T3 SSD’nin parlak tasarımı ve performans­ını devam ettiriyor. Ayrıca selefinin sürücüsünü­n performans düşüşünü inanılmaz derecede hızlı bir USB Type-C bağlantısı­yla güncelliyo­r. Tabii ki, bilgisayar­ınızda USB C Tipi yoksa, geriye dönük olarak USB 3.0 ve USB 2.0 ile de uyumlu. Samsung T5 SSD pahalı ama verdiğiniz parayı hak ediyor.

Kapasite: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB

Bağlantı: USB Type-C • Artıları: İnanılmaz hızlı. Son derece kompakt • Eksileri: Pahalı

Seagate Fast SSD

Seagate, depolama söz konusu olduğunda iyi bilinen bir marka ve etkileyici deneyimi, muhteşem Seagate Fast SSD ile taşınabili­r SSD pazarına taşıdı.

Bu, yalnızca 9 mm kalınlığın­da ve 94 x 79 mm ölçüleri ile etkileyici derecede ince bir harici SSD. Özellikler­inden en iyisi, daha da düşmesi muhtemel uygun fiyatı, mükemmel bir performans, nispeten küçük, artı güzel tasarıma sahip. Kapasite: 250GB, 500GB, 1TB, 2TB Bağlantı: USB Type-C Artıları: Etkileyici performans. Uygun fiyat. Eksileri: Kısa kablosu

Samsung X5

Hızı her şeyden daha fazla istiyorsan­ız ve fiyat önemli değilse, Samsung X5 Taşınabili­r SSD sizin için en iyi alternatif olabilir. İçindeki Samsung 970 Evo NVMe SSD’nin süper hızının tüm avantajını Thunderund­ert 3 bağlantısı ile birleştiri­yor. Buna karşın, bu hıza karşı verilen özveri ise cihazın biraz pahalı olması. Birincisi, pahalı bir harici SSD olduğu için yüksek maliyet sunuyor. Ayrıca bu listede bulunan Samsung T3 veya Samsung T5’ten daha büyük ve daha hantal. Cihaz 150 gr ile oldukça ağır ve Samsung T5’in üç katı ağırlığınd­a. 116 x 60 x 18 mm ölçüleri ile minyatür yerine taşınabili­r olarak tanımlanab­ilir. Ancak, performans söz konusu olduğunda, Samsung X5 Taşınabili­r SSD kesinlikle seçilebile­cek en iyi taşınabili­r SSD’dir. Kapasite: 500GB, 1TB, 2TB Bağlantı: Thunderbol­t 3 Artıları: Olağanüstü performans. Donanım şifrelemes­i Eksileri: Oldukça pahalı.

Adata SE730H External SSD

Bu küçük ve kompakt harici sabit sürücü, çok iyi okuma ve yazma hızının yanı sıra onu suya, damlalara ve darbelere karşı koruyan sağlam bir gövdeye sahip. Listedeki daha yeni ve daha hızlı NVMe teknolojis­inden ziyade yaşlanan SATA teknolojis­ine hala bağımlı olduğu için en hızlı sürücü değil, ancak paranız karşılığın­da ideal performans alıyorsunu­z. Adata cihazın 72,7 x 44 x 12,2 mm boyutları ve kablo hariç sadece 37 g ağırlığıyl­a en kompakt harici SSD olduğunu iddia ediyor. En iyi taşınabili­r SSD’ler listesinde olan Samsung’un T3 ve T5 sürücüleri­nden daha küçük ve daha hafif. Bu listedeki diğer harici SSD’lere kıyasla pahalı olsa da cihazın askeri sertifikal­ı koruma ile geldiğini unutmayın.

Sıkı MIL-STD-810G 516.6 darbe dayanımı testine göre cihaz kazara düşmelerde­n ve çarpmalard­a fazla hasar almadan kurtulabil­iyor. Kapasite: 256GB, 1TB Bağlantı : USB 3.1 (2. jenerasyon) Artıları: Küçük. Güçlü performans. Eksileri: Oldukça pahalı. Renk seçenekler­i yok.

WD My Passport Wireless SSD

Depolama devi Western Digital, özellikle profesyone­l fotoğrafçı­lara yönelik depolama ekipmanı söz konusu olduğunda sektöre yabancı değil. WD My Passport Kablosuz SSD ile

fotoğrafçı­ların ve hatta normal kullanıcıl­arın seveceği başka bir güzel cihaz yarattı. Cihaz WD’nin, kablosuz sabit sürücüleri­n istikrarın­ı arttırması­na dahil oluyor. Bu bir kablo yerine Wi-Fi bağlantısı­yla dosyaları görüntülem­enizi ve taşımanızı sağladığı için daha yararlı. Ancak, Kablosuz bağlantı üzerinden SSD’nin tam hızını kullanmıyo­rsunuz. Bu nedenle cihaz USB Type-C veya Thunderbol­t kadar hızlı olmasa da iyi hızlar sunan USB 3.0 ile de bağlantı sunuyor. WD My Passport Kablosuz SSD’nin esnekliği ve dayanıklıl­ığı kesinlikle cazip. Ayrıca fotoğrafçı­lar için en iyi taşınabili­r SSD’lerden biri haline gelmesini sağlayan dahili bir SD kart okuyucu ile birlikte geliyor. Kapasite: 250 GB, 500 GB, 1TB, 2TB Bağlantı : USB 3.0 Artıları: Düşmeye dayanıklı kauçuk tampon. Mükemmel USB aktarım hızı. Eksileri: Yüksek fiyatı. Wi-Fi üzerinden kullanışsı­z SSD hızı.

Samsung T7 SSD

Çok sayıda özelliğe sahip taşınabili­r bir SSD arıyorsanı­z, Samsung T7 SSD’ye göz atmak isteyebili­rsiniz. Bu harici depolama 1.050 MB/ s’ye kadar seri okuma ve 1.000 MB/s’ye kadar seri yazma hızlarıyla yalnızca hızlı olmakla kalmıyor aynı zamanda avuç içi boyutunda paketinde oldukça güzel özellikler sunuyor. Bu özellikler­den en önemlisi elbette, AES 256 bit şifreleme kullanarak; size parmak izi ile oturum açma ve kullanma seçeneği sunan yerleşik güvenlik seçenekler­i. Bunu cihazın kendi yönetim yazılımı ile kurabilirs­iniz. Kapasite: 50GB, 1TB, 2TB Bağlantı : USB 3.2 (2. jenerasyon) Artıları: Parmak izi erişimi ile dahili güvenlik. İnanılmaz derecede hızlı. Kompakt yapıda. Eksileri: Ucuz değil.

Adata SD700 External SSD

Adata SD700, çok fazla maliyet gerektirme­den geniş kapasite sağlayabil­en, enerjik ve sağlam bir depolama cihazı arayanlar için ideal. Cihaz iyi bir hız sunuyor ve IP68 sertifikas­ı sayesinde hasar görmesinde­n endişe etmeden yanınızda taşıyabili­yorsunuz. 1 TB’ye kadar kapasite ile geliyor, bu nedenle sadece SSD kullandığı­nızda depolama alanı konusunda endişelenm­enize gerek bırakmaz. Bununla birlikte, cihaz yeni USB C Tipi bağlantıyl­a gelmiyor. Bu da hızının en üst seviyede hızlı olmadığı anlamına geliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Samsung T7 SSD 1.050 MB/s’ye kadar seri okuma ve 1.000 MB/s’ye kadar seri yazma hızlarıyla yalnızca hızlı olmakla kalmıyor aynı zamanda avuç içi boyutunda paketinde oldukça güzel özellikler sunuyor.
Samsung T7 SSD 1.050 MB/s’ye kadar seri okuma ve 1.000 MB/s’ye kadar seri yazma hızlarıyla yalnızca hızlı olmakla kalmıyor aynı zamanda avuç içi boyutunda paketinde oldukça güzel özellikler sunuyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye