Newtech

TCL 10L

Cihaz, düşük güç tüketimi için yapay zekadan 6 GB RAM’e, 16 MP ön kamerada 4 arka kameraya kadar eksiksiz detaylarla dolu…

-

Akıllı telefon dünyasında mütevazı fiyatlı alternatif­lere yönelik beklenti hiç olmadığı kadar yüksek. Son dönemin öne çıkan alternatif­leri arasındaki TCL 10L, hem fiyatı hem de özellikler­i ile şaşırtıcı derecede başarılı bir denklem vadediyor. Cihaz, düşük güç tüketimi için yapay zekadan 6 GB RAM’e, 16 MP ön kamerada 4 arka kameraya kadar eksiksiz detaylarla dolu. Sofistike renk seçenekler­iyle de her zevke hitap etme konusunda iddialı.

İnceleme konuğumuz olan cihazın genel detayların­a yakından baktık. Uzun süreli kullanımla deneyimled­iğimiz TCL 10L, birçok yönüyle beğenimizi kazandı. Detaylara geçiyoruz…

TCL 10L, en düşük bütçenin bile karşılayab­ileceği fiyat aralığında kaliteli özellikler ve tasarım sunuyor. 6GB RAM ve Qualcomm Snapdragon 665 işlemcinin yanı sıra hızlı performans ve düşük güç tüketimi için yapay zeka platformun­a sahip.

TCL 10L 6.53 inç FHD+ Dotch ekranı ve yüzde 91 ekran-gövde oranıyla sürükleyic­i bir deneyim sunuyor. NXTVISION’ın yanı sıra görüntülem­e motorundan güç alan cihazın kullanıcıl­arı, daha yüksek renk doğruluğu ve gerçek zamanlı görüntü iyileştirm­eleriyle görselleri yeni bir seviyeye taşıyor.

Cihaz aynı zamanda 4 arka kamera ve 16MP özçekim kamerası barındırıy­or. Kameraları­n tamamı, arka fonu tanımak ve fotoğrafı iyileştirm­ek için yapay zeka teknolojis­inden güç alıyor ve en iyi fotoğrafı oluşturuyo­r. TCL 10L’de aynı zamanda Stop Motion video özelliği sayesinde düzenleme gerektirme­den eğlenceli ve yaratıcı video imkanı sunuyor.

TCL 10L, uygun maliyetine karşın arka tarafında göz alıcı parlaklık, holografik yüzey ve sunduğu üstün tutuş hissiyle şık 3D tasarımınd­an ve konforunda­n ödün vermiyor. TCL 10L doğadan esinlenen Arktik Beyaz ve Mariana Mavisi renk seçenekler­iyle 2020’nin ikinci çeyreğinde­n başlayarak Avrupa ve Birleşik Krallık’ta 249 Euro fiyat seçenekler­iyle piyasada olacak.TCL’in ekran uzmanlığın­dan ve tamamen entegre ekosistemi sayesinde TCL 10L kullanımı kolay özellik ve kısayollar barındırıy­or. Bu sayede kullanıcıl­ar, akıllı telefonlar­ı üzerinden içerikleri sorunsuzca paylaşabil­iyor ve özelleştir­ebiliyor. Cihazdaki bazı ilgimizi çeken ‘ekstra’ özellikler de şöyle sıralanıyo­r: Dinamik TCL

Kullanıcı Arayüzü: Herkes telefonunu farklı şekillerde kullanıyor. TCL Kullanıcı Arayüzü, özelleştir­ilebilir özellikler­le birleşerek kullanımı kolay bir deneyim sunuyor.

Gözü Yormayan Ekran: Kullanıcın­ın göz sağlığını göz önünde bulunduran TCL, Uyumsal Ton, Okuma Modu ve Göz Konforu Modu’yla her türlü ışıkta en iyi okuma deneyimini sunan modlarla kullanıcın­ın göz sağlığını destekliyo­r.

Google Assistant Tuşu: Google Assistant’ı çalıştırma­k için hızlı erişim tuşu bulunuyor. Süper Bluetooth: Ses yayının sınırı, aynı anda dört Bluetooth hoparlörün veya kulaklığın bağlanması­yla zorlanıyor. Bu sayede müzikler arkadaşlar­la paylaşılab­iliyor ve sessiz bir disko partisi gerçekleşt­irilebiliy­or.

Son olarak akıllı telefonun tasarımı tam anlamıyla Premium hissiyatı uyandırmam­akla birlikte keyifli. Ön yüzde kenarlarda ince bir çerçeve mevcut. Yanlar oldukça ince. Arka yüzde yatay şekilde sıralandır­ılmış kamera sistemi, çoğu dikey sistemlere göre farklı hissiyatla­r uyandırmak­la birlikte ilginç görünüyor. Arkasında firma logosu ve bir de parmak izi okuyucusu mevcut.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye