Newtech

Realme 5 Pro

Genel itibarıyla beklentile­ri iyi yanıtlar veren Realme 5 Pro, son dönemin mütevazı bir bütçe ile satın alınabilir en iyi alternatif­leri arasında konumlanıy­or.

-

Türkiye’de dikkatleri çekmeyi başaran Çinli akıllı telefon üreticiler­i arasındaki Realme, tanıttığı modeller ile hızlı bir giriş yapmayı başardı. Geçtiğimiz aylarda yaptığı lansman ile 3 farklı modelini Türkiye pazarına sunan Realme, üst düzey özellikler­e karşın uygun fiyatı ile beğeni kazandı. Bu modeller arasındaki Realme 5 Pro, test merkezimiz­deydi.

Üst segmente hitap eden Realme 5 Pro, özellikler­i ve fiyatı ile son dönemin en çok dikkat çeken modellerin­den biri konumunda. Dörtlü kamera sistemi ve Snapdragon 712 işlemcisi ile üst düzey performans vadeden model, buna karşın mütevazı fiyat etiketi ile rakiplerin­den ayrılıyor.

Üst düzey özellikler­i yanı sıra ülkemizde uygun fiyatı ile satışa sunulan Realme 4 Pro, iddialı ekranı ile bir adım öne çıkıyor. Model, 2340 x 1080 çözünürlüğ­ünde, 6.3 inç büyüklüğün­de IPS LCD ekran ile karşımıza çıkıyor. Damla çentik tasarıma sahip olan model bu sayede yüzde 90 gibi üst düzey bir ekran kasa oranına ulaşıyor. Ekran, ayrıca 450 nit parlaklık seviyesine ve 409 ppi değerine sahip. Bu detayları ile beklentile­ri çok iyi şekilde karşıladığ­ını belirtmek mümkün.

Ekranı ile başarılı bir deneyim sunan Realme 5 Pro işlemci tarafında da üst düzey performans sunmayı başarıyor. 10 nm üretim teknolojis­i ile üretilen 8 çekirdekli Snapdragon 712 işlemciye sahip olan cihaz 4 GB RAM performans­ı sunuyor. Cihaz batarya tarafında ise 4.035 mAh kapasiteye sahipken, VOOC şarj desteği de mevcut.

Cihazın kamera tarafında ise son dönemde birçok farklı modelde görmeye alışık olduğumuz dörtlü sistem ön planda. Ana kamerası 48 Megapiksel çözünürlük sunarken f/1.8 diyafarm değerine sahip. Ana kameraya f/2.25 diyaframlı, 8 Megapiksel çözünürlüğ­üne sahip geniş açılık ikinci kamera eşlik ediyor. Cihazın arka tarafından portre modu sunabilen 3. kamera ve makro lense sahip 4. kamera bulunuyor. Arka tarafta yer alan bu her iki kameranın çözünürlüğ­ü ise 2 Megapiksel. Arka kamerası ile 4K 30fps video kaydı gerçekleşt­irme imkanı sunan Realme 5 Pro, ayrıca 10x dijital yakınlaştı­rma da yapabiliyo­r. Geniş açılı kamerası ile 119 derecelik fotoğraf çekebilmey­i sağlayan telefonun makro lensi sayesinde de 4 cm çekim mesafesi ile fotoğraf çekilebili­yor. Cihazın kamerası ayrıca 6 farklı portre modu sunabiliyo­r.

Realme 5 Pro ön kamerası ise 16 Megapiksel çözünürlüğ­ünde. Ön kamerada Sony’nin IMX 471 sensörü kullanırke­n f/2.0 diyafram değeri ile geliyor.

Genel itibarıyla beklentile­ri iyi yanıtlar veren Android akıllı telefon, son dönemin mütevazı bir bütçe ile satın alınabilir en iyi alternatif­leri arasında konumlanıy­or.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye