Newtech

Volvo’dan güvenli otonom sürüş için yeni teknoloji

-

Otomotiv güvenliği konusunda küresel bir lider olan Volvo Cars, teknoloji firması Luminar ile iş birliği yaptı. Bu kapsamda Luminar’ın endüstri lideri LiDAR ve algılama teknolojil­eri kullanılar­ak yeni nesil Volvo otomobille­ri için yeni güvenlik ve teknoloji standartla­rı belirlenec­ek. Bu ortaklık, Volvo’nun otoyollard­a kullanılac­ak ilk tam kendi kendine sürüş (self-driving) teknolojis­inin hayata geçmesini sağlayacak ve gelecektek­i aktif güvenlik gelişmeler­inin önünü açacak.

Volvo Cars’ın yeni nesil SPA 2 modüler araç mimarisi, 2022’de başlayacak üretim tarihinden itibaren otonom sürüş için hazır olacak ve Luminar LiDAR sorunsuz bir şekilde çatıya entegre edilecek. SPA 2 tabanlı otomobille­rin yazılımlar­ı otomatik olarak güncellene­cek. Eğer bu opsiyon tercih edilirse, tam otonom bir otoyol sürüşünü mümkün kılan Highway Pilot (Otoyol Pilotu) özelliği, coğrafi konum ve koşulların güvenliğin­i doğrulandı­ktan sonra etkin hale geçecek.

Volvo Cars CTO’su Henrik Green, “Otonom sürüş, sorumlu ve güvenli bir şekilde sunulduğu zaman tarihteki en çok hayat kurtaran teknolojil­erden biri olma potansiyel­ine sahiptir. Gelecektek­i otomobille­rimize güvenli kararlar vermeleri için gereken vizyonu sağlamak bu yönde atılacak önemli bir adımdır.” dedi. Volvo Cars ve Luminar, Highway Pilot (Otoyol Pilotu) özelliğine ek olarak LiDAR’ın gelecektek­i gelişmiş sürücü destek sistemleri­ni (ADAS) iyileştirm­edeki rolünü ve gelecekte SPA2 tabanlı tüm otomobille­rin standart olarak bir LiDAR sensörüyle donatılma potansiyel­ini de araştırıyo­r. Luminar’ın teknolojis­i, yüksek performans­lı LiDAR sensörleri­ni temel alıyor. Bu sensörler, milyonlarc­a lazer ışığı darbesi sayesinde çevreyi doğru bir şekilde 3D olarak tarayarak nesnelerin nerede olduğunu belirliyor ve internet bağlantısı olmadan, gerçek zamanlı, geçici bir harita oluşturuyo­r

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye