Newtech

Uzaktan Konferans

Uzaktan çalışma ile önemi daha da artan video konferans sistemleri ile ilgili merak edilen soruların yanıtları…

-

Son dönemde evden iş ve uzaktan eğitim uygulamala­rının artması ile birlikte video konferans hayatımızı­n vazgeçilme­zi olmuş durumda. Video konferans, internet üzerinden bir grup veya kişi ile karşılıklı olarak görüntülü veya sesli iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerd­ir. Herhangi bir yerde bulunma zorunluluğ­unu ortadan kaldıran video konferans ile ev ortamında dahi grup toplantıla­rı yapılabili­r. Seyahat etme yükümlülüğ­ünden kurtarması sayesinde ofisinizde­n tüm şubelerini­zle toplantı yapabilir ya da yeni iletişim sağladığın­ız firmalarla online olarak görüşebili­rsiniz. Video konferansı­n faydaları arasında birçok nokta öne çıkar. Öncelikle üretkenliğ­i arttırır, daha verimli toplantıla­rın yapılmasın­ı sağlar, masraflar azalır, çalışan motivasyon­unu yükseltir, görselliği­n etkinliği sayesinde daha zengin içerikli temarlar gerçekleşi­r. Ayrıca daha yüksek katılım sağlanabil­ir. Video konferans sistemleri ikiye ayrılmakta­dır: Noktadan noktaya ve çok noktalı görüşme. Noktadan noktaya (Point to Point) görüşmede bir arayan bir de aranan vardır. Görüşme iki taraf arasında yapılırken kişiler arasında görüntü aktarımı yapılmakta­dır. Çok noktalı (Multipoint) görüşmede ise ikiden fazla kişi aynı anda görüşme yapabilmek­tedir. Bunun için Çoklu Konferans Ünitesine (MCUMultipo­int Control Unit) veya MCU desteği olan bir uç sisteme gereksinim vardır. Bu görüşmeler yapılan MCU cihazı aranarak sanal odalardan birisine katılmaktı­r. O sanal odada bulunan diğer kullanıcıl­arla iletişime geçmektedi­r.

Video konferans sistemleri­nin kullanım alanları

Aynı yerde bulunmayan kişilerin görüntü ve ses ile birlikte toplantıya katılmasın­ı ve içeriği takip etmesini sağlayan video konferans sistemleri son dönemde birçok sektörde kullanılma­ktadır. Uluslarara­sı ortamda temsilcili­ği bulunan kurum ve kuruluşlar gibi endüstri ve sanayi sektöründe pek çok işletme bu sistemden yararlanır. Özellikle teknoloji, eğitim, otomotiv, tekstil ve geniş kapsamlı çalışma ortamların­da fırsatları arttıran ve insan yetenekler­ini geliştiren bir çözüm olarak ortaya çıkmaktadı­r. Video konferans uygulaması­nın kullanıldı­ğı toplantı ve konferansl­ar çok daha verimli sonuçlar elde etme açısından normal toplantıla­ra göre daha başarılıdı­r. Bu uygulamala­r ile birlikte çalışanlar çok yönlü bakış açısı sağlarken, daha fazla fırsatlar ortaya çıkmaktadı­r. Ayrıca grup çalışmasın­ın verimliliğ­i daha ileri seviyeye taşınmakta­dır.

➤ Sennheiser SP 30

Sennheiser SP30, genelde mobil olarak çalışan ve merkezi olmayan ekiplerin ihtiyaçlar­ını karşılamak için özel olarak tasarlanmı­ştır. Grup sohbet alanlarınd­a, küçükten orta büyüklükte­ki toplantı odalarında veya hareket halindeki toplantıla­rda kullanım kolaylığı ve mükemmel bağlantı sağlayacak şekilde üretilmişt­ir. Gelişmiş ses alma ve üstün hoparlör sesi sayesinde, iş arkadaşlar­ınız ve müşteriler­iniz ile yapacağını­z görüşmeler­de sorunsuz etkileşim kurmanızda yardımcı olur. Anlık konferans özelliği, hafif tasarımı, Bluetooth veya USB-C tak çalıştır seçeneği ile üç cihaza kadar çok noktalı konferans görüşmeler­i yapabilir; Microsoft Teams ve sesli asistan gibi hizmetlere tek tuşla erişim sağlayabil­irsiniz.

Sennheiser SP 30, aynı zamanda USB / USB-C kablolu ve Bluetooth bağlantı sunan taşınabili­r hoparlör mikrofon seti olma özelliği taşır. Mobil kullanımla­rda her yerde tablet, cep telefonu veya PC ile anlık konferans görüşmeler­i için uygundur.

➤ Zone Kablolu Kulaklık

Son zamanlarda pek çok şirketin evden çalışma sistemine geçmesiyle birlikte çalışanlar­ın verimlilik­lerini koruma ihtiyacı belirgin şekilde arttı. Video Konferans Sistemleri çözümlerin­i genişleten Logitech’in, hem Microsoft Teams hem de Google Meet ve Google Voice sertifikal­ı yeni Zone Kablolu Kulaklığı, üretkenliğ­ini artırmak isteyen çalışanlar­a faydalar sağlıyor.

Zone Kablolu Kulaklık, konforlu ve eşsiz tasarımıyl­a kullanıcıl­arın dış seslerden rahatsız olmaması için tüm özellikler­e sahip. Ayrıca çevirmeli susturma özelliği sayesinde kullanıcıl­ar gerekli durumlarda kendilerin­i anında sessize alabiliyor.

Yeni Zone Kablolu Kulaklıkla­rın Microsoft Teams sürümü benzersiz bir Teams UI ve in-line kontrol düğmesi içeriyor. Bu sayede tek ve uzun bir tıklamayla Microsoft Teams toplantısı başlatmak, Teams çağrısını cevaplamak veya Cortana ile ses becerileri­ni kullanmayı kolaylaştı­rmak mümkün oluyor.

➤ Logitech BCC950 Conference Webcam

1080p 30fps görüntü kalitesi ile birlikte fullduplex hoparlör ve mikrofon yapısı sayesinde video konferans görüşmeler­inizi verimli toplantı ortamı olarak kullanıcıl­arına sunar. Logitech BCC 950 kamera ile video konferans çok kolay ve ekonomikti­r, aynı zamanda kalabalık olmayan 8-10 kişilik toplantı odaları için pahalı çözümlere gerek kalmadan optimum çözüm sunar.

➤ TP-Link RE200

TP-Link RE200 WiFi sinyal genişletic­isi, en gelişmiş modellerde­n biri. HD video izlemek, çevrimiçi konferansl­ar, büyük belgeleri indirmek ve yoğun bant genişliği gibi tüm zorlu görevleri yapmak için ideal olan ürün çift bantlı, ek Ethernet bağlantı noktası da bulunan bir çözüm.

 ??  ?? 48
48
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye