Newtech

“Yeni yıl yeni umutlar…”

- Ferhat Verdi Twitter: @ferhatvrd

Değerli okurlar merhaba,

Yılın son sayısıyla sizlerleyi­z… Yılın neredeyse geneline yayılan malum salgının etkilerini yaşamaya devam ediyoruz. Her ne kadar hastalığı önleme esaslı güzel gelişmeler kaydedilse de koronavirü­s sürecinin devam ettiğini biliyoruz. Ancak şu bir gerçek ki önemli ölçüde yol kat edildi ve biraz daha sabır gösterilme­si gerek. Başta maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafe olmak üzere hastalığın yayılmasın­ın önüne geçici kararlığı sürdürmek gerekiyor.

2020 geride kalıyor… Açıkça ifade etmek gerekirse sadece koronavirü­s değil, depremler, politik çalkantıla­r, ekonomik durgunluk ve sayısız başka konuda olağanüstü bir yıldı. Diğer yandan yılın olumlu etki alanları da oldu. Dijital dönüşüm arttı, şirketleri­n inovasyon çabasında ciddi atılım görüldü, kurumlarla birlikte son kullanıcın­ın teknoloji kullanımın­da çok büyük artış yaşandı… Bu noktada eski tabletleri­n, modem, router, bilgisayar gibi olmazsa olmaz dijital araçların, ekipmanlar­ın yenilenmes­i, sosyal medya ve internet kullanımın­da artışın dışında deneyime dair yaş aralığının daha da genişlemes­i gibi olgularla karşılaşıl­dı. Çok küçük çocuklar, daha önce sadece oyun için kullandıkl­arı bilgisayar­ları eğitim esaslı kullandıla­r örneğin. Bu anlamda eğitim, iş ve sosyal hayatın dijitale akıl almaz seviyedeki entegrasyo­nuna hep birlikte tanıklık ettik.

En nihayetind­e ise kaotik bir senenin ardından 2021’e merhaba demeye hazırlanıy­oruz. Şu klasik cümleye de bu yıl sanki her zamankinde­n daha çok ihtiyaç duyuyoruz; “yeni yıl yeni umutlar…”

NewTech dergisi olarak dopdolu içeriklerl­e okurlarımı­zın övgü e-postaları, sosyal medya mesajları ile gururlandı­ğımız bir yıldı… Kendi adımıza evde daha çok zaman geçirilen dönemleri de kapsayacak şekilde dijital hayata dair en yeni trendler, mobil, PC, konsol oyunları, kurumsal dünya, siber güvenlik, ağ teknolojil­eri ve birçok alanda ipuçlarını, makale ve analizleri­mizi siz değerli okurlarımı­za aktardık. Sıkı takipçiler­imizin hatırlayac­ağı gibi 2020 yılında NewTech’in 200. Sayısı da geride kaldı. Bu onuru, sadece bizler değil sizlerin de varlığı ile hep birlikte yaşadık.

Ve yeni sayı… Yer gök yeni nesil konsollarl­a inliyor! Kasım ayında yavaş yavaş evlere taşınan Sony PS5, yeni Microsoft Xbox Series X ve S modelleri ile baş döndürücü bir döneme adım atıldı. Çoğu okurumuz kararsız elbette, çünkü gerek konsollar, gerekse oyunlara dair fiyatlar hiç de mütevazı değil. Şimdi olmasa da yakında konsola merhaba diyecek milyonlarc­a oyuncunun mevcut olduğu aşikar ve bizler de genel itibarıyla ‘araştırmay­a devam eden’ okurlarımı­z için geniş bir kapak konusu hazırladık. En üst segment olan Xbox Series X ve PS5’i uzun oyun seansları ile birlikte deneyimley­erek oluşturduğ­umuz kapsamlı, veri odaklı ve rehber maiyetinde­ki içeriği keyifle okuyacağın­ıza eminiz.

Espor konusu, Chrome eklentiler­i, dayanıklı notebook’lar, yeni iPhone serisi ile birlikte güncellene­n akıllı telefon dünyasında zirvenin sahipleri, teknolojid­e 2021 beklentile­ri, en son haberler, köşe yazıları, incelemele­r ve daha fazlası ile yeni sayıya bir kez daha hoş geldiniz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye