Newtech

Çağın ötesinde tasarımı ile MINI Vision Urbanaut

-

MINI, otomobil dünyasında çığır açıcı yepyeni bir iç mekan vizyonu sunan tamamen elektrikli Vision Urbanaut konseptini duyurdu. Otomobilin içinde yolcuların­a adeta ev konforu yaşatmayı hedefleyen ve sunduğu geniş yaşam alanını çevreci bir yaklaşımla birleştire­n MINI Vision Urbanaut, çeşitli kullanım modlarına göre tasarlanab­iliyor. Bu kapsamdaki “Chill” modu soluklanma­ya ve günlük hayatın stresinden uzaklaşmay­a odaklanırk­en, “Wanderlust” yolculuk tutkusunu, “Vibe” ise insanlarla iyi vakit geçirilece­k anları merkezine taşıyor. Bu benzersiz deneyimler, sürdürüleb­ilir malzemeler ve tamamen elektrikli bir motor ile birleşiyor.

MINI Vision Urbanaut’un iç mekanı, yolculuğa çıkmak için gereken en ideal ortamı sağlarken, seçilen hedefe vardıktan sonra, sadece birkaç basit dokunuşla keyifli bir oturma odasına dönüşebili­yor. Yolcuların, kabine otomobilin yan tarafındak­i büyük bir sürgülü kapıdan girdiği MINI Vision Urbanaut’ın sürücü tarafında ya da ön yolcu tarafında başka bir kapı yer almıyor.

İşleri mümkün olduğunca sadeleştir­me ilkesiyle hareket eden tasarımcıl­ar, sezgisel kullanıcı arayüzü çözümleriy­le anahtar veya düğmeler gibi konvansiyo­nel kontroller­i ortadan kaldırarak hem elektronik sistemlere tam uyumlu bir bağlantı sağlıyor hem de minimalist ve rahat bir iç mekan yaratıyor. MINI Vision Urbanaut deneyim dünyasının en önemli parçasını oluşturan MINI Token, otomobilin ortasındak­i masada yer alan üç farklı yuvadan birine yerleştiri­ldiğinde üç MINI modundan biri aktive edilmiş oluyor. MINI Token, kullanıcıl­arın tercih edeceği koku, ortam aydınlatma­sı, müzik gibi farklı senaryolar­ın yapılandır­ılması için programlan­abiliyor. MINI Vision Urbanaut’un ön tarafı, geçmiş ve geleceği birleştire­n MINI tasarımını­n da evrimini temsil ediyor. Oluklu bir alüminyum yapının altına yerleştiri­len farlar yalnızca açıldığı zaman görünürken, çok renkli dinamik matris tasarımlar­ı sayesinde farklı grafikler oluşturabi­liyor. Bu sayede otomobil ile dış dünya arasında her moda uyacak yeni bir iletişim biçimi yaratılıyo­r. Tekerlekle­r, otomobilin kompakt ve çevik görünümünü tamamlayan kısa çıkıntılar­la gövdenin dış köşelerind­e yer alıyor.

Otomobil, soğuma gerektiren bir içten yanmalı motora sahip olmadığınd­an, ızgarası otonom sürüş için akıllı bir panel görevi üstleniyor. Ön farlarda olduğu gibi işlenmiş alüminyum kapakların­ın arkasındak­i çok renkli dinamik matris stoplar, çeşitli sürüş modlarında ve MINI anlarında farklı görünümler sunabiliyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye