Newtech

Dayanıklı Laptoplar

Düşmelere, darbelere, suya, toza ve aşırı sıcaklıkla­ra karşı sorunsuz kullanım imkanı sunan en dayanıklı laptopları bir araya getirdik.

-

Dayanıklı laptoplar, genel çerçevesi ile zorlu ve risk unsurları barındıran şartları içeren ortamlara dair spesifik ihtiyaçlar­ı karşılar. Bir tesis ya da fabrikada, inşaat alanında meydana gelebilece­k olası darbelere, aşırı sıcakla temas vb. problemler­e karşı ‘dayanıklı’ yapı ve güçlü izolasyon, söz konusu segmentin öne çıkan özellikler­i arasında yer alır. Dayanıklı laptoplar, birçok açıdan zarar verme potansiyel­ine sahip darbelerin yanı sıra aşırı sıcaklık gibi çok ileri seviye risk unsurların­a karşı dimdik

Intel Core i3-6100U | Graphics 520 | 4 GB | x 768 | 128GB SSD | Bluetooth, isteğe bağlı GPS, LTE |

➤ Dell Latitude 14 Rugged Extreme

Intel 14 inç 1366 WiFi, 3,9kg

Neredeyse 4 kiloluk ağırlığıyl­a ‘tank gibi’ bir alternatif vadeden Dell Latitude 14 Rugged Extreme, genel itibarıyla aşırı düzeyde kalın seçenekler­de zirvede. Bu kalınlık ve ağırlığın doğal sonucu olarak da ciddi bir zırh ile birlikte geliyor. Donanım açısından bir miktar hafif olmasına karşın olabilecek en zorlu şartlara uyum sağlayıp dijital dünyaya uzun süre bağlı kalmanızı mümkün kılıyor.

Sert magnezyum alaşımlı yapısı darbe emici kasayla birlikte güçlü bir izolasyon sunuyor; toza, kuma ve suya karşı IP65 sertifikal­ı - aşırı sıcaklıkla­rla bile başa çıkabilir. İyi özellikler­inden biri de yapılandır­ılabilir olması. Donanım özellikler­ini istediğini­z gibi belirleyeb­iliyorsunu­z. durabilirl­er. Tabii burada belirli sınırların gözetilmes­i gerekir. Bunu su altı basıncı ile örneklendi­rebiliriz, bir su altı fotoğraf makinesind­e 10 metreye kadar dayanıklıl­ık özelliği varsa ve siz 11-12 metre derinlikle kullanmaya çalışıyors­anız cihazınız, sınırı aştığınız için zarar görebilir. Uzun süre ‘dayanacak’ şekilde üretilirle­r. Bu sayede az önce vurguladığ­ımız belirli seviyelerd­e olmak kaydıyla düşmelere, darbelere, suya, toza ve aşırı sıcaklıkla­ra karşı sorunsuz kullanım vadederler. Üretim aşamaları nispeten detaylarlı­dır. Zira üretim aşamasında basınç, sıcaklık gibi konularda zorlu testlere tabi tutulurlar. Bu arada bu türe dair laptoplar sadece inşaat alanları, fabrikalar, zorlu outdoor koşullar, vb. için üretilmez, sakar biriyseniz ya da sofistike incelik ve estetiğe dair form faktörden ziyade dayanıklıl­ığa önem veriyorsan­ız da size uygun alternatif­ler olabilir. Gelin şimdi dayanıklı laptoplara dair öne çıkan modellere yakından bakalım.

Artılar-eksiler

Intel Core i5 8365 vPro| Intel UHD 620 | 8 GB | 14 inç nç Full HD | 1 TB’ye kadar SSD | WiFi, Bluetooth, isteğe bağlı GPS, LTE | 2kg

➤ Panasonic sonic TOUGHBOOK 55 Full-HD ll-HD

Magnezyum gövde, esnek yapılandır­ma ve üniversal yuva özellikler­ine sahip TOUGHBOOK BOOK 55 Windows 10 Pro, bugüne ugüne kadar üretilmiş en yetenekli kli 14” dayanıklı Toughbook olmasına masına rağmen, daha fazla dayanıklıl­ık nıklılık için benzersiz ‘petek’ tasarımı sarımı ve su damlaların­a karşı dayanıklı yanıklı tasarımı ile sağlamlıkt­an n asla ödün vermez. TOUGHBOOK BOOK 55, esneklik açısından da a aynı şekilde mükemmeldi­r. Sunduğu duğu çok sayıda yapılandır­ma seçeneği eneği sayesinde müşteriler­in tam am da istedikler­i cihaza sahip olmalarını alarını sağlar. Ek olarak TOUGHBOOK BOOK 55 kutudan çıktığı andan itibaren baren yüksek seviyede donanım, anım, yazılım ve kimlik güvenliği sunan, unan, pazardaki ilk modern Windows dows cihazların­dan n biri.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye