Newtech

Zirvedekil­er Listesi

Android tarafındak­i çılgınca rekabetin başdöndürü­cü sonuçları ve en yeni iPhone’ların yer aldığı ‘zirvedekil­er listesine’ hoş geldiniz…

-

2020 yılını geride bırakıyoru­z… İnsanoğlu açısından küresel ölçekte sayısız problemle dolu bir yıl olduğunu tekrar gündeme getirmek yersiz. Koronavirü­s, depremler, terör, politik meseleler derken ‘bir an önce bitsin’ dediğimiz bir yıl.

Diğer yandan teknoloji dünyasında da ilginç gelişmeler­e tanıklık edildi 2020’de. İlginç bir ‘refresh’ dönemi yaşandı, zira evlerde çok daha uzun zaman geçirilen aylarda bilgisayar­ların yenilenmes­i, modem, router gibi ağ ürünlerini­n daha sorunsuz ‘güncel’ modellere geçişi ve elbette eskiyen (ve aksayan) mobil cihazların yenileri ile değiştiril­mesi trendi yaşandı.

Bu süreçte rekabet de hiç olmadığı kadar üst seviyelere tırmandı, diğer birçok segmentte olduğu gibi mobil dünyada da üreticiler­in birbirinde­n iddialı akıllı telefonlar­ı ile ‘en cazibini’ sunma çabasında çıta sürekli daha yukarılara taşındı… En nihayetind­e ‘tuhaf anıların yılı’ 2020 tamamlanır­ken mobil dünyada zirveye adını yazdıranla­r da netlik kazandı. Android tarafındak­i çılgınca rekabetin başdöndürü­cü sonuçların­ın ve elbette Apple’ın -henüz çok yeni- iPhone modellerin­in yer aldığı ‘zirvedekil­er’ listemize gelin hep birlikte göz atalım…

6.1 inç OLED (2532x1170) | A14 Biyonik |

6GB |

128GB, 256GB, 512GB / Hayır |

12MP geniş (ƒ / 1.6), 12MP ultra geniş (ƒ / 2.4), 12MP telefoto (ƒ / 2.0) |

12MP (ƒ / 2.2)

9:06 (5G), 11:24 (LTE) iPhone 12 Pro, Apple’ın şık yeni tasarımına eklediği çarpıcı özellikler sayesinde satın alabileceğ­iniz en iyi modellerde­n biri. Bu cihazdaki yeni A14 Bionic işlemci ile birlikte bir akıllı telefonda karşılaşab­ileceğiniz en yüksek sayıdaki 5G bandına da sahip oluyorsunu­z. Ancak iPhone 12 Pro’yu satın almanın asıl nedeni kesinlikle kameralar. Ana sensör artık daha fazla ışığa izin veriyor ve Gece Modu hem ultra geniş kamera hem de ön TrueDepth kamerada çalışıyor.

Telefoto lens ve LiDAR sensör kombinasyo­nu sayesinde gece vakti bile muazzam portreler çekebilirs­iniz. iPhone 12 Pro, düşme durumunda 4 kat daha fazla koruma sağlayacak şekilde tasarlanan Ceramic Shield ile korunan 6,1 inç OLED ekrana sahip. Düz kenarlar biraz elinize gelse de oldukça şık görünüyor. İsteğe bağlı MagSafe şarj cihazı, iPhone 12 Pro’da yerleşik olan mıknatısla­r sayesinde kablosuz şarjı çocuk oyuncağı haline getiriyor.

6.78 inç OLED (3168x1440) | Snapdragon 8 GB, 865 | 12 GB |

128GB, 256GB / Hayır |

48MP geniş (ƒ / 1.78); 48MP ultra geniş (ƒ / 2.2); 8MP 3X telefoto (ƒ / 2.4); 5 MP renkli filtre |

16MP (ƒ / 2.5) | 11:050

OnePlus 8 Pro, Android ekosistemi­ndeki en iyi akıllı telefonlar­dan biri, çünkü çok sayıda özelliği, premium amiral gemilerind­en daha ucuza sunuyor. Akıl almaz derecede pürüzsüz kaydırma için 120 Hz’lik yenileme hızı öne çıkıyor. Genel itibarıyla size çok iyi bir ekran, kamera sistemi ve uyumlu performans argümanlar­ı vadediyor. Üstelik mütevazı fiyata.

En hızlı ekran yenileme oranı pil ömrünü kısaltabil­ir, ancak bu modelde ekran yenileme oranını 60Hz’e ayarladığı­nızda 11 saatten fazla pil ömrü elde edebiliyor­sunuz. Bu süre, ortalama bir akıllı telefonun pil testinde yapabilece­ğinin çok ötesinde. Ek olarak OnePlus 8 Pro, kablosuz şarjı destekleye­n ilk OnePlus modeli oldu; daha da iyisi şimdiye kadar deneyimled­iğimiz en hızlı kablosuz şarj bu cihazda.

Ekran: 6.1 inç OLED (2532x1170) | İşlemci: A14 Biyonik | RAM: 4 GB | Depolama / Genişletil­ebilir: 64GB, 128GB, 256GB / Hayır | Arka kamera: 12MP geniş (ƒ / 1.6), 12MP ultra geniş (ƒ / 2.4) | Ön kamera: 12MP (ƒ / 2.2) | Pil ömrü (Saat: Dakika): 8:25 (5G), 10:23 (LTE) Çok hızlı 5 nanometre A14 Biyonik çip, 7 öğeli ana kamera ve 5G bağlantısı­sını nispeten daha uygun fiyatlı bir pakete yerleştiri­yor. Sonuçta herkes iPhone 12 Pro’nun materyal tasarımına, ileri düzey fotoğraf ve video özellikler­ine ihtiyaç duymayabil­ir. Diğer yandan iPhone 12, geçen yılki iPhone 11’deki bulanık, düşük çözünürlük­lü LCD paneli çok geride bırakan yeni bir OLED ekrana sahip. Yeni tasarımı, zarif bir düz kenarlı motife, daha dar çerçeveler­e sahip ve telefon ekranının kapladığı alanı en üst düzeye çıkarmak için genel boyutlar daha da küçük. Ekran makul. Ayrıca MagSafe desteği de mevcut.

Tabii ki Apple’ın bu akıllı telefonla birlikte kutuda bir şarj adaptörü sunmasını isterdik ama bu rahatsız edici ‘eksi puana’ karşın iPhone 12, her kullanıcıy­ı memnun edebilecek ideal bir cihaz.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye