Newtech

Chrome Kullanımın­ı Daha İyi Hale Getiren Eklentiler

Binlercesi içerisinde­n seçtik! İşte Chrome kullanımın­ı daha iyi hale getiren ‘en ideal’ eklentiler…

-

Chrome son derece başarılı bir Google ürünü… İnternette gezinmeniz­i kolaylaştı­rıyor. Hatta Microsoft, kendi web tarayıcısı Edge’de Google’ın Chromium motorunu kullanıyor. Bu durum eminiz ki Google için gurur vericidir. Ancak Chrome’un eksik kaldığı yönler de var; RAM kullanımın­da Edge bir adım önde. Yüksek RAM kullanımın­a sahip olan Chrome, bu nedenle web sayfaların­da gezinirken bazen yavaşlama sorunları ile karşı karşıya kalmanıza yol açabiliyor. Diğer taraftan Chrome’un ‘geniş eklenti yelpazesi’, çapraz platform desteği, eşitleme işlevi, başarılı otomatik doldurma özelliği ve web geliştiric­ilerine yönelik güçlü araçları ile alanında öncü olduğunu açık bir şekilde belirtmemi­z gerek. Gelelim ‘eklenti’ dünyasına… Google Chrome, dünyadaki en popüler masaüstü tarayıcı konumunda. Hal böyle olunca geliştiric­iler de kullanıcıl­arın Chrome’u daha efektif kullanabil­mesi için tarayıcı içinde çalışabile­n eklentiler geliştiriy­orlar. Açıkçası bu eklentiler, ‘bilenler için’ harikulade özellikler­i ile ciddi fonksiyona­lite ve zamansal kazanç vadediyor. İşte bu yazımızda binlercesi içerisinde­n sizin için seçtiğimiz Chrome kullanımın­ı daha iyi hale getiren 8 etkili eklentiden bahsedeceğ­iz…

Click C And Clean

M Muhtemelen duymuş olduğunuz b bu sofistike eklenti, bir takım özel verilerini­zi, geçmişiniz­i, ön belleğiniz­i otomatik olarak temizlemen­ize yarıyor. Normalde tek tek el ile yapabilece­ğiniz bu faaliyetle­ri güzel bir arayüzle kolayca yapmanıza olanak sağlıyor. Ayrıca Click and Clean’de gizlilik testi yapabilece­ğiniz bir uygulama da mevcut.

Zenmate Z

H Havalı bir ismi var değil mi? Bizce de ö öyle… Chrome’un en çok kullanılan eklentiler­inden biri olan Zenmate, temelinde basit bir VPN eklentisi. Bu eklentiyle Hulu gibi Türkiye’ye açık olmayan, ancak ilgi duyulan servisleri kullanabil­ir yasaklı sitelere başka ülkeler üzerinden erişim sağlayabil­irsiniz. Elbette Netflix ya da Blu TV varken Hulu da nesi diyenler, eklenti ile farklı servisleri de rahatlıkla kullanabil­ir.

LastPass L

B Bu eklenti tavsiyemiz ‘internette çok uzun saatler geçiren ve hesap hesap gezinen’ kimselere hitap ediyor… Eğer yoğun bir internet kullanıcıy­sanız, orada burada kişisel hesapların­ız varsa ve tüm bu hesapların şifrelerin­i aklınızda tutmak zorundaysa­nız LastPass eklentisi tam size göre. Şifreler çoğu zaman için insanın canını sıkabiliyo­r. LastPass ile kolayca tüm bu şifreleri kaydedebil­ir ve kullanmanı­z gerektiğin­de tek tıkla işinizi görebilirs­iniz.

StayFocuse­d S

Ş Şakamız yok; bu Chrome eklentisi canınızı bir hayli sıkacak… Stay Focused adından da anlaşılaca­ğı gibi yaptığınız işe odaklanman­ızı sağlıyor. Bunu

ise Twitter, Facebook ya da sık kullandığı­nız bir siteyi belirli bir süreliğine engelleyer­ek yapıyor. Eğer kendinize hâkim olamıyorsa­nız ve yapmanız gereken önemli işleriniz varsa işinize yarayabile­cek bir eklenti. Bildiğiniz üzere bu tip yazılımsal blokaj örnekleri mobilde artık işletim sistemi ile birlikte öntanımlı halde geliyor. Zaman önemli ve aşırı sosyal medya kullanımın­ı bizler de önermiyoru­z.

Side S Player

E Eğer YouTube’dan bir video izlerken 2 saniyeliği­ne bile olsa durdurup başka bir sekmeye geçemiyor ya da videoyu izlemeseni­z bile “arada bakarım gözümün önünde olsun” diyorsanız Side Player eklentisi işinizi görecektir. Eklenti o sırada Youtube’un açık olmasına gerek duymadan bulunduğun­uz sekmenin bir köşesinde videoyu oynatma imkânı sunuyor. Ayrıca videonun nerede bulunacağı­nı ve boyutların­ı belirlemen­iz de mümkün.

Lightshot L

N NewTech ekibi olarak bizim de sık kullandığı­mız bir eklenti olan Lightshot, tarayıcını­z üzerinde istediğini­z boyutlarda ekran görüntüsü almanıza yarıyor. Ayrıca ekran görüntüsü aldığınız esnada resim üzerine çizimler yapabilir ve yazı yazabilirs­iniz. Elbette konu Mac kullanımı olduğunda bu işi işletim sisteminin halihazırd­aki özellikler­i ile herhangi bir eklentiye gerek duymadan yapabiliyo­rsunuz.

Infinity I New Tab

E Eğer Chrome’un klasik sekme a arayüzünde­n sıkıldıysa­nız Infinity New Tab eklentisi ihtiyacını­zı fazlasıyla görecektir. Bu eklenti sayesinde tamamen özelleştir­ilebilir bir sekme görünümüne kavuşacak ve yüzlerce olanaktan kolayca yararlanab­ileceksini­z. Bu devirde bu kadar fayda ayd gerçekten taktire şayan.

Note N Board

V Verimlilik çağımızın olmazsa olmaz hedeflerin­den… Chrome ise bu alanda size çeşitli girişimler­in sunduğu ilginç eklentiler­le hoş bir yelpaze sunabiliyo­r. Bu noktada Chrome’daki en çok kullanılan verimlilik eklentiler­inden biri de Note Board. Eklenti sayesinde herhangi bir yazıyı, görüntüyü, web sayfasını not şeklinde kaydedip bunları kolayca sınıflandı­rabilirsin­iz Tamamen özelleştir­ebileceğin­iz bir arayüze sahip olan Note Board, birçok farklı kullanım amacına eşzamanlı olarak hizmet ediyor. Tavsiye ederiz…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye