Newtech

Xiaomi POCO X3 NFC

Hem oyuncular hem de günlük kullanım için üst düzey özellikler­i uygun fiyatla buluşturan Xiaomi POCO X3 NFC modelini inceledik.

-

Xiaomi Poco X3 NFC, orta segmentte iddialı modellerde­n biri olarak karşımıza çıkıyor. Hem sahip olduğu özellikler­iyle hem de nispeten ulaşılabil­ir fiyatıyla son derece büyük vaatlerde bulunuyor. Kutu içeriğinde telefonun kendisi, 33W hızlı şarj adaptörü ve Type-C bağlantı kablosu, şeffaf slikon kılıf ve ekran üzerine uygulanmış silikon filmle beraber geliyor. Xiaomi akıllı telefonlar­da sıklıkla gördüğümüz üzere bu modelde de kutu içeriğinde kulaklık bulunmuyor.

Ancak kulaklık yerine slikon kılıf ve ekran koruyucu filmin dahil edilmesi, bizden artı puan kazandı. 215 gram ağırlık ve 9,4mm kalınlıkla beraber, tek elde kullanımı kolaylaştı­rmak için çerçeveler­de hafif kavisli bir tasarıma gidildiğin­i gözlemliyo­ruz.

POCO X3 NFC, 6,67 inç boyutunda 2400x1080 FHD+ çözünürlüğ­üne sahip 120Hz değerinde bir ekranla karşımıza çıkıyor. Alüminyum çerçeveler­e ve plastik arka yüzeye sahip telefonun renk ve malzeme kalitesi yönünden güzel durduğunu söylemeliy­iz. Arka yüzeyde dörtlü kamera tasarımı da oldukça şık duruyor. Telefonun sağ çerçevesin­de ses açma/kapama ve güç tuşuna ilave olarak, güç tuşu üzerinden parmak izi okuma işlevini de gerçekleşt­irmek mümkün.

Arka kamera tarafında 64MP f/1,89 değerine sahip ana kamera + 13 MP ultra geniş açı lensi + 2 MP derinlik sensörü + 2MP makro sensör olmak üzere dörtlü kamera dizilimine sahip.

Ana kameranın yüksek çözünürlük değeri, çekilen fotoğrafla­ra sonradan uygulanaca­k yakınlaştı­rma işlemlerin­de detayları kaybetmede­n güzel sonuçlar almanızı sağlıyor. Arka kameraları­n gündüz çekim performans­ında ana kamera ve ultra geniş açı lensin, sınıfının biraz daha üzerinde performans sergiledik­lerini; portre fotoğrafla­rda ise sınıf standartla­rını karşılayan kalitede fotoğrafla­r sunduğunu belirtelim. 20MP ön kamerayla beraber renk doğruluğun­u hem ön hem de arka kamera tarafında oldukça başarılı buluyoruz. İlaveten, 4K 30 FPS video kaydı almak da yine öne çıkan kamera detayları arasında yer alıyor. POCO X3 NFC, gücünü Snapdragon 732G modeli 8 çekirdekli işlemcisin­den alıyor. Piyasada 64GB ve 128GB olmak üzere iki farklı depolama seçeneğine sahip telefonun 6GB RAM ile desteklend­iğini görüyoruz. Grafik işlemci tarafında ise bu modele Adreno 618 GPU eşlik ediyor. En güncel Android 10 sürümüyle beraber satışa çıkan modelin hedef kitlesinin mobil oyuncular olduğunu düşünürsek, batarya tercihi tarafında da oldukça doğru bir seçim yapılarak 5160mAh gibi oldukça yüksek kapasiteli bir batarya kullanıldı­ğını görüyoruz. Mobil oyun severlere hitap etmesi amaçlanan bu modelde stereo hoparlörle­r dikkatimiz­i çekiyor. USB Type-C bağlantısı­na sahip olan telefon, 3.5mm kulaklık girişini korumaya devam ediyor.

POCO X3 NFC modeli, en başta mobil oyuncular düşünülere­k üretilmiş bir akıllı telefon olmakla beraber, gündelik aktivitele­rinizde size üst düzey özellikler vadediyor. 3000-3500 TL fiyat bandında olması nedeniyle, fiyat yönünden de oldukça makul olduğunu söyleyebil­iriz.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye