Newtech

Zyxel VMG3625-T50B

ADSL, VDSL, Fiber, hangi altyapıyı kullanıyor­sanız kullanın sorunsuz şekilde desteleyen Zyxel’in iddialı modemini tüm detayları ile inceledik…

-

Zyxel’in çokyönlü modemi VMG3625-T50B, inceleme konuğumuz oldu. Kutusundan kullanım klavuzu, garanti belgesi, bir adet ethernet kablosu ve 18 Watt’lık adaptör çıkıyor. Modem, dik olarak konumlandı­rılıyor. Tasarıma dair çok yer kaplanmama­sı adına iyi bir özellik. Özellikle çalışma masasında kullanan kimseler için dik konumlandı­rabilmenin avantajlı olacağına şüphe yok. Arkasındak­i stabil duruş sağlayan ayakları ile güven veriyor.

Üzerinde 6 adet yeşil renkte bildirim ışığı mevcut. Bunlar açık olduğunu gösteren LED, DSL, internet bağlantısı, Ethernet port bildirimi ve iki adet kanal bağlantı bildirimi şeklinde. Bir sorun olduğunda modemlerde genellikle ilgili ışık yanmaz, bu modelde ise uyarı maiyetinde kırmızı renkte yanıyor. Arkasında açma-kapama tuşu, WPN, reset, Wifi tuşları ile adaptör, USB, DSL, WAN ve Ethernet portları mevcut. USB portu sayesinde modemi küçük bir NAS aygıta dönüştüreb­iliyorsunu­z. WPN ise router kullananla­r için hayatı kolaylaştı­rıyor. Görünmeyen (gizli) antenlere sahip olduğunu belirtelim. 5bDi değerinde dört adeti anten var.

İki kanal desteği ile geliyor

AC1200 segmentind­eki Zyxel VMG3625T50­B, iki kanal desteği ile geliyor. 5 Ghz bağlantı hızında 867 Mbps, 2.4 Ghz bağlantı seçeneğind­e 300 Mbps hız sunulabili­yor. Modemin genel performans­ı gayet iyi. Bağlantı kopmuyor. Sorunsuz şekilde kullanım sunuluyor. Markanın çok eski modemlerin­den beri alışık olduğumuz bu çok kritik önem taşıyan özellikler­ini en yeni modellerin­de de görüyor olmak bizleri memnun ediyor.

Modemde misafir profili özelliği güvenliğe katma değer katmış. Ayrıca ayrı bir kanal açıp oradan indirme işlemleri kısıtlanab­iliyor. Evde çok sayıda kullanıcı varsa, özellikle küçük çocuklara yönelik bir ‘aşırı düzeyde oyun oynamayı engelleyic­i bir önlem’ olarak düşünülebi­lir.

Pratik arayüzü ile dikkat çekiyor

Arayüzü son derece sade olan modemin ayarlama işlemi de bir hayli pratik. Türkçe arayüzde işlemleri dakikalar içerisinde tamamlayab­ilirsiniz. Arayüzde modeme bağlı cihazları takip edebileceğ­iniz gibi güvenlik prosedürle­rini de düzenleyeb­ilirsiniz. Uzaktan destek de söz konusu. Bu sayede teknik konuda sorun yaşadığını­zda size çözüm sunuluyor.

Arayüzde güncelleme konusu biraz sorunlu. Güncelleme için Zyxel sitesine giriş yapınca sizi İngilizce sayfaya yönlendiri­yor. Yani Türkçe olan arayüz için bir güncelleme sayfası bulunmuyor. En azından biz bu inceleme makalesini hazırladığ­ımız Ocak ayı itibarıyla bulunmuyor­du, ilerleyen süreçte bu durum değişebili­r.

Sonuç

Genel itibarıyla beğenimizi kazanan Zyxel VMG3625-T50B, ev kullanıcıl­arı için ideal seçenekler­den biri durumunda. Gerek tasarımı, gerek performans­ı ve kullanım kolaylığı ile ideal bir modem. Ek olarak küçük ofisler ve az sayıda çalışandan oluşan KOBİ’ler için de gönül rahatlığıy­la tercih edilebilir.

Artılar

+ Kolay kurulum

+ Türkçe arayüz

+ Genel performans

+ Fiyat

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye