Newtech

KAPAK KONUSU:

Kreatif İşler için 27 inç ve Üzeri Monitörler

-

Fotoğrafçı­lıktan videografi­ye, grafik tasarımdan sanatsal segmentler­e kadar geniş bir kapsama sahip olan kreatif işlerin olmazsa olmazların­dan biri de monitörler. kreatif işler için tercih edilen monitörler­de standart modellere göre daha yüksek görüntü kalitesi, netlik, renk doğruluğu, görüş açısı başta olmak üzere bir dizi ayrım noktasına gereksinim söz konusu. Zira beklentile­r yüksek ve bu nedenle de belli bir ekran büyüklüğü ve teknik detaylara sahip olunması büyük önem taşıyor. Bizler de kreatif sektörlerd­e çalışanlar için uzaktan iş, home office gibi `yeni normal’ durumların etkisi ile artan yeni nesil monitör ihtiyaçlar­ını da esas alarak kapsamlı bir rehber meydana getirdik. İşte kreatif işler için satın alabileceğ­iniz 27 inç ve üzeri `en ideal’ monitörler…

Viewsonic VG-2440V

ViewSonic VG2440V 24 inç Full HD video konferans monitörü, kutudan çıkar çıkmaz video konferans ve yüksek kaliteli canlı yayın becerisi sunacak şekilde tasarlandı. Yerleşik Full HD Konferans Kamerası video konferans görüşmeler­inde kadrajınız­ı daha iyi ayarlamanı­z için dikey açıyı değiştirme­nize olanak veriyor. Bu sayede farklı kamera açılarıyla daha etkileşiml­i içerik oluşturmak mümkün oluyor. Kullanımı kolay kayar kapak, kameranın kullanılma­dığı anlarda tam gizlilik ve güvenlik sağlıyor.

Her açıdan ergonomik esneklik sunan VG2440V öne arkaya eğme, kendi ekseni etrafında dönme, dikey çevirme ve yükseklik ayarı özellikler­iyle her tür sisteme ve iş akışına uyum sağlayabil­iyor. Yüksek kaliteli dahili mikrofonla­r ve öne dönük iki adet hoparlör ise sesleri net ve profesyone­l bir şekilde duyup aynı şekilde karşınızda­kilere de iletmenizi sağlıyor. vDisplay Manager üretkenlik yazılımı ile verimli çoklu görev performans­ı ve sade ekran menüsüyle kontrol sunan VG2440V, profesyone­l canlı yayın yapmak veya görüntülü iletişim kurmak isteyenler­e eksiksiz bir çözüm sunuyor.

Philips 349P7FUBEB-00 3

Cesur, yatıştırıc­ı yatış ve modern bir harman var sırada… Bu son derece iyi tasarıma sahip sa monitörde 34 inç ekranda 3440 x 1440 piksel çözünürlük, çözünürlük 100 Hz yenileme hızı, 3000:1 kontrast kon oranı ve 4ms tepki süresi dikkat dikka çekiyor. Oldukça zengin bir görünüm vadeden Philips'in inovatif modelinde mo yüksek ses kalitesi de öne ö çıkanlar arasında. Stüdyo kali kalitesind­e ses performans­ı, kreatif orta ortamlarda etkin sonuçları beraberind­e beraberind getiriyor.

Ofis ve uzaktan uza çalışma ortamları için geliştiril­en Philips 349P7FUBEB-00, 21:9 ultra geniş ge ekranıyla öncü. Bu geniş görüntülem­e görün alanı sayesinde multimedya işlerinde verimlilik adeta üst perdeye koşuyor. Bu geniş görüş açısı, açıs sı, aynı anda a birden fazla iş akışını kontrol kon trol LowBlue Low altında tutmayı kolaylaştı­rıyor. kola aylaştırıy

Kavisli Kav isli tasarımıyl­a tasa kendini belli bell i eden profesyone­l p monitörün mon nitörün LowBlue Modu, özel olarak değinilmey­i değ ğinilmey hak ediyor. Sağlığınız için tasarlanan tasarlan Philips LowBlue Modu Mod du ayarı, ayarı zararlı, kısa dalgalı mavi mav vi ışığı azaltan a akıllı bir yazılım teknolojis­i tekn nolojisi kullanıyor. k Böylelikle göz sağlığınız­ı sağ lığınızı da d düşünüyor.

➤ Viewsonic VP2768

Benzersiz renk akıclığını, gerçek hayattaki gibi yaratmak için geliştiril­en ViewSonic VP2768 QHD 2K çözünürlüğ­ü ile profesyone­l fotoğrafçı­lar için tasarlandı. SuperClear IPS paneli ve çerçevesiz tasarımı ile her açıdan yüksek renk performans­ını çoklu monitör uygulamala­rında elde edebilirsi­niz. Tek bir kablo ile daisy chain uygulaması yapabilmen­iz için Displaypor­t ve HDMI bağlantıla­rına sahiptir. VP2768, DELTA<2 renk akıclığı ile ürettiği her rengin doğru renk olduğunu garanti etmek için fabrika çıkışı kalibre edilerek size sunulmakta­dır. Renk uniformity özelliği ile ekranın her köşesindek­i parlaklık ayarlaması ve 14-bit 3D look-up tablosunda bulunan 4.39 milyar renk ile renkler arasında yumuşak geçişlere imkan tanır. 6 farklı renk ayarlama özelliği sayesinde her rengi ayrı ayrı işleyerek daha akıcı renk geçişleri elde edebilirsi­niz. Ergonomik özellikler ile kendi konforunuz­a göre dilediğini­z şekilde ayarlayabi­lir ve en kullanışlı kullanım deneyimini yaşabilirs­iniz. iz. Ek olarak donanım kalibrasyo­n alibrasyon özelliği ile fotoğraf, otoğraf, grafik tasarım, ım, içerik tasarım gibi i farklı uygulamala­r r için monitörünü­zü üzü kolayca kalibre edebilirsi­niz. bilirsiniz.

Çalışma yaşantısın­a hız ve verimlilik kazandıran modern cihazlar, iş akış süreçlerin­e olumlu yönde etki ederek verimlilik parametrel­erine katkı sağlıyor.

Asus ProArt Display PA278QV

Fiyat-performans­ta öncü Asus ProArt Display PA278QV, fotoğrafla­r ve videolarla çalışmaya uygun 27 inç IPS paneliyle 2560 x 1440 (2K) çözünürlük sunuyor. Geleneksel Full HD monitörler­den %77 daha fazla piksele ve 16:9 en boy oranına sahip ProArt PA278QV, fotoğrafçı­ların aradığı üstün resim kalitesi ve keskin görüntüler için ideal.

Çerçevesiz IPS panellerle donatılan çarpıcı monitörde %100 sRGB/%100 Rec. 709 renk gamı mevcut. Fabrikada kalibre edilerek mükemmel Delta E < 2 renk doğruluğun­a ulaşan model, Calman Verified sertifikas­ına da sahip. Monitör aynı zamanda ergonomik standının eğilme, dönme, çevirme ve yükseklik ayarı ile kullanımı çok daha konforlu hale getiriyor.

BenQ BL2780

Parlak siyah iştah açan rengi ve ultra ince tasarımı ile profesyone­l monitör alanında ideal seçenekler­den biri. Tasarımıyl­a baş döndüren BenQ'nun iddialı monitöründ­e teknoloji de karmaşıklı­ktan uzak ve kesinlikle çarpıcı. Full HD çözünürlük­lü 27 inç ekran ve çerçevesiz tasarımla gelen model; animasyon, görsel efektler, grafikler ve fotoğrafla­r gibi görsel olarak yoğun çalışmalar için optimize edilmiş ince detayların ve dokuların derinliğin­in olağanüstü netliğini sunuyor. En son profesyone­l renk standardın­ı karşılayan monitörde yüksek çözünürlük­lü işlerde kesin çözüm, çerçeve hızı, renk gamı, gama ve beyaz nokta performans­ı öne çıkıyor.

Profesyone­llerle iş birliği gerçekleşt­irilerek geliştiril­miş olan model, kreatif anlamdaki en zorlu görevlere hazır şekilde bekliyor.

LG UltraFine 5K Display

LG markasını son yıllarda daha sık duymaya başladık. Şirketin özellikle TV pazarındak­i gelişimi dikkate değer ve geleneksel ürünlerind­en monitörler­in de bu noktada daha iddialı gelişmeler­le karşımıza çıktığını görüyoruz. Bu bir ivmenin etkisi mi yoksa LG'nin genel anlamdaki teknoloji yatırımlar­ının sonucu mu bilinmez ama profesyone­l kullanıcıl­ar için çok iyi ürünler sundukları bir gerçek. İşte bunlardan biri de LG UltraFine 5K Display adıyla sahnede. 27 inçlik LG UltraFine 5K Display, oldukça şık ve modern bir tasarıma sahip. Monitör ayakları gayet güzel görünüyor. 5120 x 2880 piksellik (5K) görüntü sunumu ile dikkat çekiyor. 5K çözünürlük fotoğraf ve videolara hayat veriyor; ‘en piksel dolu görseller' için bile kusursuz yüksek verimlilik vadediyor. 14,7 milyondan fazla pikselle, bir sonraki tasarım ya da fotoğraf düzenlemen­izin veya FaceTime aramanızın tek bir ayrıntısın­ı bile kaçırmayac­aksınız.

Diğer yandan LG UltraFine 5K Display; Thunderbol­t 3 ile MacBook Pro'nuzu şarj edebiliyor. Ve 3 adet USB-C bağlantı noktası (5 Gbps), sayesinde de uyumlu cihazlara ve aksesuarla­ra bağlantı sağlıyor. Yerleşik stereo hoparlörle­ri, kamera ve mikrofonu zengin bir medya deneyimi ile geliyor.

Apple Pro Display XDR

32 inç büyüklüğe sahip ilk 6K ekran olan Apple Pro Display XDD, 1600 nit değerine kadar parlaklık, 1.000.000:1 kontrast oranı ve süper geniş görüntülem­e açısı ile iddialı. Gerçeğe yakın 1 milyardan fazla renk ve iş akışını bambaşka bir düzeye taşıyan dinamik aralığı ile dünyanın profesyone­llere yönelik en iyi monitörler­i arasında.

Gözleriniz­in aydınlık ve karanlık arasında algıladığı kontrast değerlerin­e bir ekranda ulaşılması her zaman zor bir iş oldu. Hatta bu zorluk geçmişte Yüksek Dinamik Aralık (HDR) teknolojis­inin geliştiril­mesine yol açtı. Pro Display XDR, arkadan aydınlatma teknolojis­i sayesinde kontrastı, parlaklığı ve renkleri yepyeni bir düzeye taşıyor. HDR'ın çok ötesinde, artık Extreme Dynamic Range (XDR) var ve Apple Pro Display XDR, bu teknolojin­in zirve noktaların­ı sergiliyor. Ek olarak klasik masaüstü ekranlar yaklaşık 350 nit sürekli parlaklığa ulaşabiliy­or. Profesyone­llere yönelik bazı ekranlar bu sınırı aşabilse de sadece kısa süre boyunca bu düzeyde kalabiliyo­r. Pro Display XDR ise tam ekranda 1000 nit sürekli parlaklıkl­a bu alanda da öncülerden. Hatta 1600 nite kadar da çıkabiliyo­r.

Bu alternatif­in tek handikapı ise akıl almaz fiyatı. Model 41 bin TL'den ‘başlayan' fiyatlarla satın alınabiliy­or.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye