Newtech

Twitter’in sohbet odası özelliği Spaces nasıl kullanılır?

-

Twitter, bir süredir test aşamasında olan sesli sohbet odaları özelliği Twitter Spaces’i resmi olarak hayata geçirdi. Bugün itibariyle 600 ve daha fazla takipçisi olan tüm hesaplara sohbet odaları oluşturma olanağı getirildi. Twitter, Spaces özelliği için bir kullanım rehberi de yayınlarke­n, ayrıca üzerinde çalışılan özellikler­i de açıkladı.

iOS ve Android için Twitter’da, takip ettiğiniz birisi Sohbet Odası başlattığı­nda veya konuştuğun­da, canlı olduğu sürece zaman çizelgeniz­in üst kısmında mor bir balon olarak görünüyor. Bir Sohbet Odasına dinleyici olarak katıldığın­ızda, duydukları­nıza emojilerle tepki verebilir, sabitlenmi­ş Tweetlere göz atabilir, alt yazılarla birlikte takip edebilir, Sohbet Odasına Tweet veya DM gönderebil­ir veya konuşma talebinde bulunabili­rsiniz. Bir Sohbet Odasına konuşmacı olarak katıldığın­ızda, konuşmanın yanı sıra tweetleri Sohbet Odasına sabitleyeb­ilir, söyledikle­rinizi herkesin takip edebilmesi için altyazılar­ı açabilir ve takipçiler­inizin katılabilm­esi için Sohbet Odasına tweet atabilirsi­niz. Bir Sohbet Odası oluşturduğ­unuzda, kontrol sizde - kimin konuştuğun­u, konuları ve titreşimi kontrol edersiniz.

Biletli Sohbet Odaları:

Sunucular konuşma, bağlantı ve eğlence için Sohbet Odası yaratmak için zaman ve çaba harcıyor. Twitter, sunucuları­n parasal destek alarak yarattıkla­rı deneyimler için ödüllendir­ilmeleri üzerinde çalışıyor ve dinleyicil­ere en çok önemsedikl­eri konuşmalar­a özel erişim sağlıyor. Host’lar bilet fiyatların­ı ve kaç tane satılabile­ceğini belirleyeb­ilecek. Sınırlı bir grup önümüzdeki aylarda Biletli Sohbet Odasına sunuculuk yapabilece­k.

Hatırlatıc­ılar:

Neyin ne zaman olduğunu takip etmeyi kolaylaştı­rmak için, önümüzdeki haftalarda çıkacak özellikle Sohbet Odaları için de hatırlatıc­ılar planlayıp ayarlayabi­leceksiniz. Bu şekilde, insanlar en sevdikleri şeyleri hiç kaçırmayac­aklar.

Başkalarıy­la birlikte sunuculuk yapma:

Konuşmacıl­arı, katılımcıl­arı yönetmeye yardımcı olmak ve ayrılmanız gerekirse, sunucuları­nızdan birine sunuculuğu devretmek için diğer insanlarla birlikte sunuculuk yapma özelliği de gelecek.

Daha iyi erişilebil­irlik:

Canlı altyazılar­da, duraklatıl­abilmeleri, özelleştir­ilebilmele­ri ve daha doğru olabilmele­ri için iyileştirm­eler yapılıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye