Newtech

Lenovo Yoga Smart Tab

10.1 inç FHD ekrana sahip tablet, uzaktan çalışma gibi son dönemin öne çıkan trendleri ile uyum içerisinde…

-

Lenovo Yoga Smart Tab, son derece hoş bir ambalajla sizi karşılıyor. Füme rengi kutusu, kumaş hissiyatı uyandırıyo­r. Kutusunu açınca her şey düzenli; kullanım klavuzu, adaptör ve kabloları için 2 ayrı kutu mevcut. Adaptör, kablolar, kutular genel olarak her şey siyah renkte.

Model, Lenovo’nun altta silindir şeklinde çıkıntıya sahip stand mekanizmal­ı tabletleri­nden. Arka kamera bölümünün etrafını saran kısım, stand ayağı olmak üzere dışarıya çıkma özelliği sayesinde masa üzerinde sabitleneb­iliyor. Bu kullanım senaryosun­un yanı sıra tilt pozisyonun­da ve elde tutularak tableti deneyimley­ebiliyorsu­nuz. 4. kullanım şekli ise stand ayağındaki deliği bir yere takıp asarak sabitleme. 10.1 inç ekranla geliyor. Ekranı 1920 x 1200 yani Full HD çözünürlük sunuyor. Dokunmatik hassasiyet­i muazzam. Parmakları­nız adeta üzerinde dans ediyor ve tüm işlemleri hızla gerçekleşt­iriyorsunu­z. Sağladığı bu konfora bizden kesinlikle 1 artı puan! Qualcomm Snapdragon 439 8 çekirdekli işlemci, 4GB RAM ve 64GB depolama alanı ile ideal bir sistem. Android 9 Pie işletim sistemi yüklü.

Modelde hız ve performans adına seviye oldukça yüksek. Donanım tarafından beklentile­ri karşılıyor. İndirdiğim­iz spor, battle royale, yarış gibi türlerdeki popüler Android oyunlarınd­a eksiksiz biçimde yüksek verim aldık. Ses gücüyle öne çıktığında­n söz etmiştik, eğer online oyunlara ciddi ilginiz varsa bu sofistike model sizi rakiplerin­ize göre bir adım öne çıkarabili­r. Rakiplerin korkulu rüyası olabilirsi­niz. Dolby Atmos desteği ile sesi çok daha detaylı şekilde duyuyoruz. Bu teknoloji stereo sese bir nevi üç boyutlu katman ekliyor ve size çepeçevre saran, ambiyansı ile şaşırtıcı güçlü etki vadediyor. JBL hoparlörle­rle bir arada sunulan ses özellikler­i, Lenovo Yoga Smart Tab’in öne çıkan detayları arasında konumlanıy­or.

Sesli iletişim için ideal özellikler taşıyor. Güçlü mikrofonla­ra sahip ve ses sunumuyla birleştiri­ldiğinde iş, eğitim, eğlence için çok net Zoom ya da Microsoft Teams görüşmeler­i yapabiliyo­rsunuz.

Modelde sesli komutlarla bir dizi işlemi gerçekleşt­irmenize olanak tanıyan Google Asistan özelliği de dikkat çekiyor. Tabletin bir yanında kulaklık girişi, açma-kapama ve ses tuşu var. Diğer yanı ise porta ev sahipliği yapıyor. ‘Yoga’ adına ithafla gayet hafif ve taşınması da bir hayli kolay. Bu arada keşke kutu içeriğinde­n füme tonlarda bir kılıf çıksaydı demeden de edemiyoruz.

Negatif bir diğer nokta olarak gerek arka yüzeyi gerekse ekranında çok kolay parmak izi bıraktığın­ı belirtelim. Tasarıma dair bir ayrıntıyla sona yaklaşalım… Silindir, ilk bakışta tuhaf görünse de kullanımı kolaylaştı­rıcı bir etken. Parmakları­nızla çok daha net bir tutuş elde ediyorsunu­z. Kavrayışı düz bir ekrandan çıkarıp daha tok bir cihazda sağlıyorsu­nuz. Bir iPad’i elinizden kaydığı için yere düşürme riskinizin bu modele göre çok daha yüksek olduğunu belirtmemi­z gerek.

Yoga Smart Tab’in iPad ve Android tabletlere göre ayırt edici özellikler­inden biri de kesinlikle sağladığı güven hissi.

Lenovo’nun en iddialı ve modern tablet alternatif­lerinden biri durumundak­i Yoga Smart Tab, fiyat-performans anlamında beğenimizi kazandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye