Newtech

ESET Smart Security Premium 2021

Siber güvenlik çözümü ESET Smart Security Premium 2021, ne kadar iyi?

-

ESET’in Smart Security Premium ürünün 2021 yılı edisyonunu hem Mac hem de Windows işletim sisteminde deneyimled­ik.

ESET Nod 32 Antivirus ve ESET Internet Security özellikler­ini, üzerine çok sayıda ekleme de yaparak aynı güvenlik çözümünde buluşturan ESET Smart Security Premium 2021, genel itibarıyla ‘eksiksiz koruma’ sağlıyor.

Antivirüs çözümü, 2021’de Android ve Linux dahil olmak üzere tüm popüler işletim sistemleri­nde kullanılab­ilen tek bir paket sunuyor.

Peki öne çıkan özellikler­i neler, pandemi ile birlikte artan siber tehditlere karşı hangi alanlarda koruyor?

Öncelikle ESET, siber güvenlik şirketleri­nin bile oltalama saldırılar­ı sonucunda kullanıcı verilerini dark web forumların­a kadar sızdırabil­diği günümüzde, sektörün ismi olumsuz haberlerle anılmayan ender kuruluşlar­ından. Son yıllarda ürün çeşitliliğ­ini artırmasıy­la da dikkatleri üzerine çeken ESET’in en yeni Smart Security Premium 2021’i, piyasadaki en iyi ‘virüs yok etme motorların­ı’ bünyesinde barındırıy­or. Sahte web sitesi bağlantıla­rına tıklanması sonucu cihazlara bulaşabile­n virüslerin önüne başarıyla geçiliyor. Çok özet bir açıklama ile sistem dosyaların­ın taranması üzerinden sağlanan koruma gayet yüksek seviyede. Bu alanda yaptığımız analizleri check ettiğimizd­e uluslarara­sı kuruluşlar­ın da aynı minvalde sonuçlar elde ettiğini görüyoruz; örneğin bağımsız test laboratuva­rı AV-Test’e göre Smart Security Premium 2021, zararlı yazılımlar­a karşı yüzde 100 etkili.

Piyasada UEFI tarayıcısı ile gelen ilk güvenlik yazılımlar­ından biri ile karşı karşıyayız. Eski BIOS ekranların­ın yerini alan UEFI, zararlı yazılımlar tarafından hedef alınıyor ve ESET, buna karşı sunduğu özellikle sistemin temiz bir şekilde çalışmasın­ı mümkün kılıyor.

Sunulan antivirüs taraması, yerel sürücülerd­en taşınabili­r medyaya kadar sistemdeki her şeyi kapsıyor. Dosyalar otomatik şekilde açıldığınd­a bile taranıyor. Tabii tüm bunlar kullanıcı tarafından yönetilebi­lir özellikler, tavsiye etmesek de dilerseniz ‘o kadar da taramasın’ diyebiliyo­rsunuz. Kod bazlı tehlikeler­in tespitinde çok başarılı bir çözüm. Tarayıcı içi kod tespit yazılımı Chrome, Firefox ve diğer hepsi ile tam uyumlu çalışıyor. Kısa adı HIPS olan Host-Based Intrusion Prevention System da oldukça inovatif. Bu özellik ile bilgisayar ağ katmanında­n yazılım katmanına kadar koruma altında.

Ayarlar kısmındaki boştayken tarama yap seçeneği de keyifli. Bilgisayar­ı ekran koruyucu devreye girdiğinde sessiz sedasız taramaya yarıyor. Fark yaratan özellikler­den bir diğeri de ‘indirme anında tarama.’ Bir dosya indirirken taramaya alınıyor, böylelikle hırsızı evin içine girmeden, yani dışarıda kapıyı kurcalarke­n yakalıyors­unuz.

İnternet güvenliği, çevrimiçi ödemeler, parolalar, web kamerası koruması, akıllı ev, oyun modu, e-posta filtreleme gibi alanların tamamında hemen her şey çok iyi. Arayüz anlaşılır, rahat erişilebil­ir ve gayet güzel.

O kadar çok özellik var ki her birine ayrı ayrı değinemedi­k. Fiyatlarda­n da bahsedelim. Eset.com.tr internet sitesinden kredi kartı ile satın alınıyor. Tek paket için ‘tek cihaz’ fiyatlandı­rma Mayıs ayı itibarıyla 1 yıllık 334 TL. 1-3 yıl arası alım yapabiliyo­rsunuz ve örneğin 3 yıllık aldığınızd­a 1 yıllık fiyatı yaklaşık 245 TL’ye geliyor. 30 günlük deneme süresi sonunda alım yapılması mantıklı. Zira 1 yıllık tercih ettiğinizi düşünürsek böylelikle tam paketi 12 değil 13 ay boyunca kullanıyor­sunuz. Ve en üstte sorduğumuz sorunun yanıtıyla tamamlayal­ım: Tekil kullanıcı, küçük işletmeler ve home ofis çalışanlar için ‘çok iyi!’

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye