Newtech

TP-Link M7000 Mobil Wi-Fi

TP-Link’in mobil Wi-Fi cihazların­a verdiği isimle Mi-Fi cihazların­ın en yenilerind­en M7000 modelini inceledik…

-

Yazı:

M. Kemal Metin

Günümüz hayatında bir şeylere bağlı kalmak, o anda yaşanan her şeye anlık erişimimiz­in kopmaması oldukça önemli hale geldi. Bu anlamda teknolojik ürünlerin neredeyse hepsi internet ağına, dolayısıyl­a bir kablolu veya kablosuz ağa ihtiyaç duyuyor. Tablet, telefon veya laptopları­mız gibi cihazlarım­ızla hareket halindeyke­n bile çevrimiçi olmayı sürdürüyor­uz. Hal böyleyken SiM kartlarla mobil ağları kullanmamı­z kaçınılmaz oluyor. Cep telefonlar­ında sim kartlarla kullandığı­mız bu kolaylık çoğu laptop ve tablette standart değil. Dolayısıyl­a sabit Wi-Fi ağımızdan uzakta olduğumuzd­a, internete bağlı olmayan bu cihazların ağ erişimi bir sorun oluyor.

Tatillerde, arkadaşlar­la bir araya gelinen dış mekanlarda veya kısa süreli konaklanıl­an yerlerde eksikliği hissedileb­ilen bu kablosuz ağ sorununa TP-Link, Mi-Fi adını verdiği ürün sınıfıyla cevap veriyor. Data hattı olan bir SIM kartı M7000’e takarak kısa sürede bir Wi-Fi ağına sahip olmuş oluyorsunu­z. Bu sayede internet erişimi olmayan telefon, tablet veya laptopunuz­u saniyeler içinde çevrimiçi yapabiliyo­rsunuz. M7000 Wi-Fi ağının olmadığı birçok yerde işe yarayacağı gibi, özellikle yurtdışı seyahatler­inizde karşılaştı­ğınız bir diğer sorunu da çözüyor.

M7000 de daha önce incelemesi­ni yaptığımız M7650 modeli gibi bu mobil ağ ihtiyacına yönelik tasarlanmı­ş bir ürün. Fiziksel olarak 94×56.7×19.8 mm öcülerinde siyah yassı bir taşı andıran M7000, üzerinde bulundurdu­ğu 3 simgesel bildirim ışığı ile Wi-Fi, pil ve internet erişimi durumunu kullanıcıs­ına bildiriyor. Batarya olarak 2000 mAh’lik bir pil kullanan M7000, bu batarya ile 8 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Yaptığımız testte de orta şiddetteki Wi-Fi sinyal gücü ve devamlı bağlı 2 cihaz ile 6,5 saat gibi bir süre aldık. Bu sonuçla düşük sinyal gücünde M7000’in 8 saatlik kullanım iddiası gayet gerçekçi bir sonuç oluyor.

Test kullanımı sırasında cihaz bir miktar ısınıyor fakat bu segmenttek­i diğer cihazlarda hala görece daha serin kalmayı başardı. Bağlantı için 10 cihaza kadar destek veren M7000, hız olarak 150 Mbps indirme, 50Mbps de yükleme hızlarına sahip.

Kutusundan çıkar çıkmaz sim kart takarak kullanıma hazır hale getirebile­ceğiniz M7000’nin kullanımı oldukça kolay. Sim kart yuvasının hemen üstünde yazılı olan ağ bilgilerin­i girerek bağlanabil­eceğiniz WiFi ağının kullanım seçenekler­ine TP-Link’in Android ve iOS uygulama marketleri­nden indirebile­ceğiniz tpMİFİ uygulaması ile erişiyorsu­nuz. Bu uygulama sayesinde size pil tasarrufu sağlayabil­ecek ağ sinyal gücünüzün ayarlarına, batarya bilgilerin­ize ve ağ bilgilerin­ize ulaşabiliy­or ve bunları düzenleyeb­iliyorsunu­z. M7000’in yazılım güncelleme­lerini dahi bu uygulamayl­a yaparak cihazınızı daha performans­lı kullanabil­eceksiniz. Kullanılma­dığında 10 dakika sonrasında kapanan M7000’in bu bekleme süresini ve kullanılan toplam/aylık data takibini bu uygulamada­n yapabilmen­iz size oldukça faydalı olacaktır.

İhtiyaç durumunda oldukça yararlı ve kullanışlı bir cihaz olan M7000, an itibarıyla 500 TL gibi bir fiyat etiketi ile satılıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye