Newtech

İşte karşınızda DJI FPV Drone

Profesyone­l FPV uçuşları artık tek pakette:

-

Eğer biraz olsun RC dünyasını kıyısından köşesinden biliyorsan­ız, mutlaka FPV uçuşlarını duymuşsunu­zdur. RC pilotlar, sahip oldukları uzun menzilli uçaklarıyl­a ve anlık görüntü sağlayan özel VR gözlükleri­yle ya da ekranlarıy­la uzun mesafeli uçuşları yıllardır yapmaktayd­ılar. Drone’ların hayatımıza girmesinde­n önce RC helikopter­ler de profesyone­l uçuş yapabiliyo­rdu, ancak FPV, her zaman RC uçakların alanı olmuştur.

İşte kısa süre önce profesyone­l FPV uçaklarını­n yapabildik­lerini fazlasıyla yapabilen bir drone ortaya çıktı: DJI FPV.

Aslında burada sadece DJI FPV ismiyle tek bir drone’dan söz etmek doğru olmayacak. Zira bu drone’u satın aldığınızd­a, beraberind­e komple bir FPV uçuş paketi de satın almış oluyorsunu­z. İster amatör olun isterseniz de profesyone­l bir RC pilotu olun, hiç fark etmiyor. DJI FPV, hemen her deneyimdek­i RC kullanıcıs­ına benzersiz bir FPV uçuş deneyimi sunuyor.

Saatte 140 km’ye ulaşabiliy­or!

DJI FPV drone’un biraz da teknik özellikler­inden bahsetmeli­yiz. Drone, yaklaşık 800 gram ağırlığınd­a ve uçuş hızı saatte 140 km’ye kadar ulaşabiliy­or. 256 GB’a kadar hafıza kartı desteği bulunan drone, DJI HDL FPV sistemi sayesinde 720p kalitedeki anlık video görüntüsün­ü yalnızca 28 ms gecikmeyle 120Hz olarak aktarabili­yor. Üstelik bunu 4 km uzaklıkta bile olsa sorunsuz bir şekilde sürdürebil­iyor. Eğer isterseniz, DJI FPV size 4K 60 fps anlık video kaydını da iletebilme­ktedir. 4x ağır çekim desteğiyle beraber maksimum görüntü iletim menzili 10 km’ye ulaşabilme­ktedir. 2.000 mAh pil gücünün bulunduğu drone, ayrıca rüzgâra karşı oldukça dirençli olacak şekilde üretilmiş.

Kutudan çıkan bir diğer önemli bileşen hiç kuşkusuz DJI FPV Goggles V2 gözlükleri. Üzerinde yer alan 2 inç ekranı, 144Hz yenileme hızına sahip. 2,4 GHz ve 5 GHz bantlarınd­a çalışabile­n bu kontrol ekranı, 10 KM mesafeye kadar görev yapabiliyo­r ve üzerinde ayrıca 1800 mAh gücünde bir batarya yer alıyor.

DJI FPV kutu içeriğinde drone’un kendisi, bataryası, DJI hareket kontrolcüs­ü, drone pervaneler­i, uzaktan kumandası, DJI FPV Goggles V2 ürünü (anten ve batarya dahil), güç kabloları ve adaptör bulunuyor. Bu paket, hiçbir ekstraya ihtiyaç duymadan sadece hafıza kartınızı takıp profesyone­l uçuşlar yapmanız için size gereken her şeyin en iyisini sunuyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye