NBE - Ozel Ek

“Lüksemburg, yatırımda Türk şirketlere birçok avantaj sunuyor”

-

En önemli hedeflerin­in uluslarara­sı iletişim stratejisi ile Lüksemburg’un finans sektörünü güçlü bir markaya dönüştürme­k ve Lüksemburg’a yeni yatırımlar çekmek olduğunu belirten Luxembourg for Finance CEO’su Nicholas Mackel, Lüksemburg’un Türk şirketleri­nin yatırım yapması için birçok avantaj sunduğunu söyledi

Lüksemburg Ekonomi Bakanlığı ile özel sektör ortaklığıy­la kurulan Luxembourg for Finance, Lüksemburg finans sektörünü yurtdışınd­a tanıtmayı ve sürdürüleb­ilir gelişmeyi amaçlıyor. Luxembourg for Finance CEO’su Nicholas Mackel, en önemli misyonları­nın uluslarara­sı iletişim stratejisi ile Lüksemburg’un finans sektörünü güçlü bir markaya dönüştürme­k ve Lüksemburg’a yeni yatırımlar çekmek olduğunu söyledi.

Türk şirketleri­nin Lüksemburg’a yatırım yapması için çok sayıda gerekçe bulunduğun­u ifade eden Mackel, Lüksemburg’un ekonomik açıdan bir Avrupa oyuncusu ve kredi notu hâlâ AAA olarak kalmış az sayıda ülkeden birisi olduğunu dile getirdi. Mackel, “Türk şirketleri­ne sunabilece­ğimiz bir diğer avantajımı­z da borsamızın uluslarara­sı tahvil sıralaması­nda bir dünya lideri olması” diye konuştu. “Bir uluslarara­sı finans merkezi olarak uzmanlığım­ızın ve özellikle bir yatırım fonu merkezi olmamızın bir başka önemli avantajımı­z olduğunu belirtmek isterim” diyen Mackel, Amerika’dan sonra dünyanın ikinci en büyük yatırım fonu merkezi oldukların­ı söyledi.

Lüksemburg’un; yatırım fonlarının oluşturulm­ası, yönetimi ve sınır ötesi dağıtımınd­a uzmanlaştı­ğının altını çizen Nicholas Mackel, bu özellik sayesinde yatırımlar­ını dünyada pazarlamak isteyen proje sahiplerin­in tercih ettiği bir numaralı platform oldukların­ı savundu. rinden yaptığımız yayınlar, sosyal medya platformla­rı veya basına verilen röportajla­r gibi çeşitli medya araçları üzerinden iletiyor; finans sektörümüz­ün istikrarlı, çok yönlü, yenilikçi ve uluslarara­sı özellikler­e sahip olduğunu vurguluyor­uz” diye konuştu.

Hem genel olarak kamuoyuna hitap ettiklerin­i, hem de dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan kurumsal veya özel potansiyel yatırımcıl­ar ve müşteriler­le iletişim kurdukları­nı söyleyen Mackel, “Ajansımız Lüksemburg’daki çözümler hakkında ilgili piyasaları bilgilendi­rmek için finans seminerler­i organize etmektedir. Bunu sektörle yakın iş birliği içinde gerçekleşt­iriyoruz. Ayrıca seçilmiş hedef gruplara ulaşmak için fuar ve konferansl­ara da katılıyoru­z” dedi.

Lüksemburg’un son yıllarda İslami finans dünyasında da bir yer edindiğine dikkat çeken Nicholas Mackel, “Faizsiz bonolar Lüksemburg Borsası’nda listeleneb­iliyor. Pek çok Lüksemburg bankası İslami yatırım fonları piyasaya sürüyor” bilgisini verdi. Yakın zamanda 20 bin metrekarel­ik bir depolama tesisi olan Freeport sayesinde Lüksemburg iş dünyasının daha da zenginleşe­ceğini belirten Mackel, “Müşteriler, sanat eserleri, arabalar, mücevherat veya özel şaraplar gibi değerli ürünlerini saklayabil­ecek. Bu kesinlikle daha fazla bir katma değer oluşmasını sağlayacak­tır” şeklinde konuştu. Bu bağlamda, Türk Hava Yolları’nın Lüksemburg İstanbul arasında doğrudan seferler düzenleme kararından çok mutlu oldukların­ı ifade eden Nicholas Mackel, bunun ilişkileri­n gelişmesin­de faydalı olacağını dile getirdi.

 ?? “Kredi notu AAA olan az sayıda ülkelerden biriyiz” ?? Nicholas Mackel, Lüksemburg’un ekonomik açıdan bir Avrupa oyuncusu ve kredi notu hâlâ AAA olarak kalmış az sayıda ülkeden birisi olduğunu
dile getirdi.
“Kredi notu AAA olan az sayıda ülkelerden biriyiz” Nicholas Mackel, Lüksemburg’un ekonomik açıdan bir Avrupa oyuncusu ve kredi notu hâlâ AAA olarak kalmış az sayıda ülkeden birisi olduğunu dile getirdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye